Davallada del 20% a Andorra

Davallada del 20% a Andorra
Les agències perden el 20% de clients, per mercats són els de proximitat els que més baixen, el que més cau és el portuguès (25%), seguit de l’espanyol (Entre un 15 i un 30%), el francès, el rus i l’anglès. Tot i que les agències esperen millorar els resultats amb les ofertes de darrera hora. I un es pregunta, si haguessin ajustat una mica els preus d'entrada no s'haguessin assolit uns millors resultats???

Els ingressos de les agències de viatge estan patint una davallada destacada aquesta temporada d’esquí. La mitjana de les pèrdues se situa en un 20 per cent de manera global a tots els mercats i justament correspon a la caiguda registrada entre la clientela russa, anglesa i francesa. En el cas dels turistes espanyols, la baixada oscil·la entre el 15 i el 30 per cent i la dels portuguesos és d’un 25 per cent. Les dades facilitades per l’Associació d’Agències de Viatges (AVA) mostren una realitat que la presidenta, Catherine Phaé, qualifica com “una baixada molt important de la facturació”. Malgrat tot es mostra confiada a remuntar les xifres a final d’hivern i que la davallada sigui inferior “perquè ara hi ha moltes reserves d’últim moment i com que els majoristes tenen places buides estan fent promocions que poden portar més gent”.

La pèrdua de clients en grup no és una novetat d’aquest any “perquè es detecta fa temps, sobretot l’any passat i llavors pensàvem que era per la falta de neu”, assenyala la responsable del col·lectiu. I afegeix que per explicar la davallada d’aquesta temporada cal recórrer al tema d’actualitat: “el motiu general és la crisi”. Després s’afegeixen elements concrets per a cada mercat. “En el cas d’anglesos i russos influeix el problema de la pèrdua de competitivitat amb el canvi de moneda i que estan canviant de destinació a Bulgària i Eslovènia perquè hem detectat que el paquet d’avió i hotel allà és un 15 per cent més barat que aquí”, afirma Catherine Phaé. I puntualitza que, a més, “hi ha un component de moda perquè els anglesos fa 20 anys que vénen a Andorra”.

Forfets més cars

En el cas dels turistes de proximitat un element essencial per deixar de venir a Andorra és el preu del forfet, segons l’AVA. La presidenta del col·lectiu destaca que estan comprovant que “els espanyols van més al Pirineu aragonès i els francesos a les zones properes del seu país” i assegura que les tarifes a les pistes influeixen en aquest canvi “perquè un forfet a Grandvalira costa 44 euros i a Ax-les Thermes, uns 28”. La presidenta de l’AVA reconeix que la qualitat dels dominis andorrans és superior als competidors de més a prop “però això no és l’únic element que la gent té en compte”. I afegeix que els preus també són inferiors als dos grans dominis dels Alps “perquè Espace Killy i Val Thorens tenen el forfet de sis dies és més barat que el de Grandvalira i ells tenen 350 i 600 quilòmetres de domini i un altre prestigi i Grandvalira té 200 quilòmetres”.

Per trencar la tendència actual des de l’AVA es demana una millor comunicació entre els diversos actors turístics: estacions, agències, ministeri i hotelers i assegura que “esperem d’Andorra Turisme ho faci tot més participatiu perquè nosaltres estem sobre el terreny”. Phaé aposta pel turisme de proximitat, pel de congressos i seminaris i ressalta que “crec bastant en el futur del turisme d’estiu perquè les vacances verdes estan creixent”.

Reglamentació pendent

Un dels reptes de la nova junta de l’Associació d’Agències de Viatges és solucionar la falta de reglamentació actual. Phaé remarca que “no està ben definida la responsabilitat de les agències quan hi ha un accident, una anul·lació o algun problema i és un tema bastant complicat”. Assegura que el que es farà “és un text intern que fixi que com a mínim cada agència tingui una assegurança que respongui en cas de problemes”. Una vegada s’hagi elaborat un reglament intern la intenció de la junta és portar-lo al Govern perquè es pugui transformar en una normativa específica per al sector.

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: