"Vallnord ha anat en la línia que s'havia previst en els inicis"

Ordino-Arcalís, de la mateixa manera que els companys de Pal-Arinsal tenen previst obrir portes, com és habitual, pel Pont de la Puríssima. La nova temporada a Ordino no destaca per les grans inversions, tot i com va assegurar el seu director, Sebastián Esteban, s’està treballant fort en el Pla Director que començarà a veure la llum la propera temporada.

Ordino-Arcalís no presenta aquesta temporada grans novetats. Quins han estat els motius?

Hem continuat fent el condicionament de terrenys a la zona de les Portelles i treballs de manteniment així com la incorporació d’un parell de canons més de neu. Però val a dir que estem treballant en els projectes del Pla Director i determinant totalment quin serà el pla d’inversions per veure si l’afrontem a la primavera vinent.

Aquí hi entraria l’inversor privat?

Sí. Aquestes són unes converses que s’estan duent a terme però no hi ha res lligat. Per un costat està el tema de finançament amb el possible nou accionista i per un altre estan els projectes en els que estem treballant i que estan ja avançats. Bàsicament el que es fa és una integració de tots els serveis a la zona baixa de l’hotel perquè ara hi ha una gran dispersió. Per un costat tenim a baix les taquilles i el lloguer d’esquí i a dalt, l’escola. Llavors el client ha de voltar molt i això ho volem resoldre posant a baix tota l’àrea de serveis. A banda, també volem desenvolupar la zona de debutants que actualment no té gaire espai. Tots aquests canvis s’esperen començar a la nova temporada i la inversió s’espera finalitzar en dos anys.

A partir d’ara i sota la marca de Vallnord la filosofia és compartir esdeveniments, com l’any passat amb el Borrufa?

L’any passat el Borrufa es va compartir per problemes climatològics però aquest any el programa serà conjunt però per qüestió d’imatge. Pràcticament tots els nostres plantejaments són conjunts des d’un punt de vista de màrqueting i comunicació. Tot això ja s’ha consolidat com a element únic.

La unió comercial ha pal·liat la competència existent entre Pal-Arinsal i Ordino-Arcalís?

Abans era una competència molt dura i no beneficiava ningú i a més, Ordino-Arcalís estava en inferioritat de condicions perquè Pal-Arinsal era molt potent. També, tot i que teníem clients diferents anàvem a buscar el mateix. Actualment les forces s’uneixen i multipliquem els resultats i això s’ha notat.

Econòmicament ha estat positiva la unió?

Hem augmentat els resultats. Hem anat molt en la línia del que havíem previst i que s’havia comentat en la presentació de la unió de Vallnord. Hem aconseguit treure endavant aquestes xifres.

Ha estat una feina dura consolidar la marca Vallnord dins l’ampli mercat dels Pirineus?

És fruit de molta feina, molta gent implicada i molta voluntat per part de tots d’aconseguir-ho. És necessari molta mentalització, inversió i consens. Estem invertint molt en la marca per imposar-la al mercat. Pot ser molt maca i molt cridanera però s’ha de saber vendre.

Davant de l’oferta, cada vegada més pronunciada, d’esquí Andorra té el seu mercat consolidat?

La majoria dels nostres clients són espanyols i catalans. A l’Estat espanyol estem treballant a tot el país, i crec que Andorra és un producte molt atractiu per aquest client. Estem portant clients des d’Extremadura i Galícia. Madrid és una gran plaça també amb molt esquiador de setmana, com també Cantàbria i Astúries.

La tendència és traspassar fronteres i Andorra s’hi afegeix, com afectarà això a Vallnord?

És un aspecte més a afegir a Grandvalira. Nosaltres el que hem de fer, ja que qualsevol moviment dins el mercat ens preocupa, és un esforç inversor a totes les pistes i sobretot millorar la qualitat per oferir un millor servei als nostres clients.

És possible una unió física entre Ordino i Pal?

Per la muntanya es podria arribar a fer però no és fàcil. Parlem de molta alçada i això suposaria un risc de dificultats de tornada de clients d’una zona a l’altra quan hi hagi situacions adverses climatològicament parlant. També hi ha moltes zones de risc per allaus. El que fem és proporcionar aquesta unió a través de clípols i enguany es reforça molt la línia de la Massana a Arcalís i d’Arinsal a la Massana i d’Andorra la Vella a les pistes.

Serà possible en un futur un preu únic en el forfet per a tots els ciutadans del país?

El que és normal és que els veïns de les parròquies que tenen estacions són els que se n’han de beneficiar. Les inversions que es fan a les pistes són aportacions parroquials. Aquesta és una opinió solidària de tot el sector de la neu del país.

Finalment, com es preparen les pistes en seguretat?

Cada any es fan més cursos i preparació per als empleats tant en prevenció de riscos d’allaus com en rescat amb tots els equipaments dels que disposem.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: