Grandvalira preveu el millor cap de setmana de la temporada

Grandvalira preveu el millor cap de setmana de la temporada
Després de les últimes precipitacions, les cotes més altes acumulen 250 cm de neu i els equips tècnics realitzen treballs d’acondicionament per a garantir condicions òptimes de seguretat a pistes. La situació a les carreteres d’Andorra s’ha normalitzat i les previsions de Sol auguren un cap de setmana excepcional que arribarà amb el 100% del domini obert.

Feia més de 15 anys que a Andorra no es repetia un episodi tan espectacular com el d’ahir. Grandvalira va clarejar blanca i, després d’un dia de nevades intenses, avui ha obert amb més d’un metre de nova neu fresca. Les cotes altes acumulen 250 cm de neu pols i hi ha més de 140 cm a les cotes baixes. La situació meteorològica s’ha normalitzat i la ruta d’accés al domini està completament neta. Les previsions meteorològiques per al cap de setmana és de cels completament clars, Sol i temperatures agradables, que converteixen aquest cap de setmana en el millor de la temporada. Els amants dels esports blancs podran gaudir d’un cap de setmana històric amb el 100% del domini obert!

Riba Escorxada
Riba Escorxada

Després de la situació d’alerta comunicada ahir pel Govern d’Andorra, els equips tècnics de Grandvalira i del Principat han estat treballant intensament per acondicionar carreteres i pistes d’esquí. En aquests moments la situació s’està normalitzant i Grandvalira ha pogut obrir aquest matí al públic les cotes baixes i la circulació de la carretera s’ha restablert.

Soldeu
Soldeu

Normalització de la situació

Els equips tècnics de Grandvalira i el Govern d’Andorra han estat realitzant treballs de control de neu i acondicionament de carreteres. En aquests moments, totes les carreteres d’accés a Grandvalira són transitables amb equipaments especials (rodes de contacte o cadenes), i l’equip d’artificiers d’allaus de Grandvalira ha estat treballant tot el matí dinamitant les zones de risc per a provocar allaus controlades i així poder netejar de tot perill les pistes de Grandvalira. De fet, aquest mateix matí Grandvalira ha obert les cotes més baixes de l’estació i a mida que es succeeixen els treballs tècnics i de seguretat s’anirà obrint el resta del domini per a garantir el 100% d’obertura de cara als pròxims dies.

El Tarter
El Tarter

A més a més, Grandvalira compta amb un equip de pisters nivometeorològics que tenen com a missió controlar cada matí els paràmetres relatius a la meteorologia i l’estat d ela neu. Per dur a terme aquest treball, Grandvalira té tres estacions meteorològiques pròpies que permeten fer la predicció de l’evolució de la neu.

Actualment ha parat de nevar i pel cap de setmana es preveu sol i tots els ports oberts, això sí, amb la situació completament controlada. Grandvalira assegura uns excepcionals dies per la pràctica a pistes i demana precaució en la pràctica fora pista.

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    13/02/2009 11:27
    #1
    teniu poca memoria. Fa sis (6) anys ja va nevarm d'aquesta menera, va nevar més d'un metre al poble de canillo, algunes casetes dels remuntadors van quedar culgades, i al telecadira de l'assaladors van haver de treure la neu per poderlo engegar

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: