Un mort i un desaparegut per una allau

Un mort i un desaparegut per una allau
La policia i els bombers d´Andorra van trobar ahir el cos sense vida d'un dels dos excursionistes despareguts i encara no havien trobat l´altre igualadí. L'accident els va sorprendre mentres feien esquí de muntanya al Comapedrosa a Andorra el passat diumenge els dos igualadins que volien coronar el Sanfons per dormir al refugi del Comapedrosa.
Un excursionista mort i un altre de desaparegut per una allau La policia i els bombers d´Andorra van trobar ahir el cos sense vida d'un dels dos excursionistes despareguts i encara no havien trobat l´altre igualadí. L'accident els va sorprendre mentres feien esquí de muntanya al Comapedrosa a Andorra el passat diumenge els dos igualadins que volien coronar el Sanfons per dormir al refugi del Comapedrosa.

Un igualadí, Martí Senserrich i Feixas, de 38 anys d’edat, va morir aquest cap de setmana a Arinsal (Andorra), de resultes d’un allau mentre practicava esquí de muntanya, juntament amb un altre igualadí, Joaquim Parcerisas Serra, de 44 anys d’edat, i que ahir continuava desaparegut. Els muntanyencs són membres de la Unió Excursionista de l’Anoia.

Parcerisas i Senserrich s’havien desplaçat a Andorra dissabte passat, 7 de març, per practicar randonnée, una modalitat de l’esquí per fora de les pistes. Els muntanyencs van marxar a les set del matí d’Igualada, tenien per finalitat escalar amb raquetes i grampons el pic de Sanfons, al Comapedrosa, al terme andorrà d’Arinsal. L’objectiu era passar la nit al refugi de Comapedrosa amb la intenció de tornar l’endemà un cop coronat el pic. Ahir, dilluns, davant la manca de notícies que tenien els familiars, es va donar l’avís de la desaparició a la policia andorrana, a les quatre de la tarda, sol·licitant que s’obrissin les tasques de recerca dels dos escaladors.

Des d’aleshores, els Bombers d’Andorra i el Servei de Policia van engegar les operacions per trobar els desapareguts. Aviat els agents van localitzar un vehicle desocupat al camí del Comapedrosa, un Renault Mégane gris metàl·lic, propietat dels desapareguts. Posteriorment, efectius del del Grup de Rescat, Immersió i Muntanya (GRIM) del Cos de Bombers d’Andorra, en sobrevolar la zona seguint unes traces de raqueta en sentit ascendent, van localitzar una allau i una persona de la qual en sobresortien les mans en una localització fora de pista. Amb l’ajuda de gossos ensinistrats, es va efectuar una primera recerca per damunt de l’allau, però es va haver de suspendre a darrera hora del vespre per motius de visibilitat, sense que es pogués localitzar ningú més.

Fonts de la policia andorrana aclareixen que la víctima mortal va ser sorpresa per una allau que no va poder evitar, en el seu ascens a la zona del pic de Sanfons al Comapedrosa, segons tots els indicis, en algun moment de diumenge passat. El Servei de Policia va aixecar el cadàver, i el cos va ser traslladat al tanatori de l’Hospital de Nostra Senyora de Meritxell, on es van fer les tasques d’identificació. Avui, dimarts, a primera hora, es reprendran els treballs de recerca de l’altre esquiador desaparegut a l’indret de l’allau.

Notícia extreta del Diari Regió 7.

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    11/03/2009 15:18
    #1
    ja han trobat a l'altre?, a quina zona va ser exactament?

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: