Vallnord, sinònim de freeride

Vallnord, sinònim de freeride
El sector Arcalís de Vallnord serà de nou la seu de la gran final d'El Dorado Freeride. La ja clàssica competició de freeride d'esquí, telemark i surf de neu se celebrarà els dies 13, 14 i 15 de febrer i acollirà els 32 finalistes d'aquesta modalitat en la seva 12a edició. Un espectacle de nivell amb més de 10 anys d'història que torna a l'estació andorrana tot i que hi hauran proves prèvies a d'altres estacions.

Vallnord serà, del 13 al 15 de febrer, l'escenari d'un espectacle únic a la Península, El Dorado Freeride. Es tracta d'una competició única de freeride que té lloc a la Coma d'Arcalís i que consisteix a baixar des dels cims, amb planxes de surf o esquís, pendents de gran dificultat amb inclinacions de fins a 55 graus.

Els riders han d'estudiar detingudament els sectors triats per l'organització per determinar el seu descens, entre tallats, roques i corredors que els obliguen a forçar la imaginació per decidir les seves línies. Aquesta línia determina la puntuació, i la imaginació en el descens és fonamental per valorar qui és el millor.

El Dorado'06

32 riders finalistes / 16 Riders Wild Card

En aquesta edició només accediran a la gran final els 16 classificats de la prèvia que es disputarà els dies 24 i 25 de gener en una de les estacions dels Pirineus Catalans. Els vencedors de l'edició anterior poden accedir directament a la final i l'organització convidarà 8 riders internacionals seleccionats per disputar l'espectacular final.

En els últims tres anys, s'han convidat més de 60 persones com a Riders Wild Card (RWC), dones i homes participants de les tres modalitats. Els riders són seleccionats per la seva persistència en diverses edicions i per la seva rellevància en l'àmbit esportiu.

Màxima participació

A causa de la naturalesa extrema i la dificultat de la competició, l'organització selecciona els millors riders del moment. Per participar-hi, és necessari disposar d'un excel·lent currículum esportiu, que serà revisat per l'organització, ja que és indispensable tenir una gran experiència en alta muntanya, a més d'una bona tècnica en esquí.

A més, és indispensable que els riders tinguin llicència federativa vigent de pagament i tinguin cobert el rescat en alta muntanya. També han de tenir detector de recerca en cas d'allaus (ARVA), sonda, pala de neu i els seus diferents sistemes per als ascensos, raquetes de neu o grampons.

El Dorado'06

11 anys d'història

El Dorado Freeride va néixer l'any 1998, just en plena expansió del surf de neu en el nostre país. El Dorado és la primera competició de freeride d'esquí i surf de neu i és la més important i coneguda per tots els practicants d'aquest esport. Les seves primeres edicions van tenir lloc en diferents estacions dels Pirineus fins que va arribar a Andorra, en concret a Vallnord. El Dorado Freeride és l'únic esdeveniment d'aquestes característiques que és fidel als seus orígens i que evoluciona amb l'estil que es respira en aquest esport.

Resum dels riders que accediran a la gran final:
16 Riders classificats de la prèvia, d'un total de 40
8 Riders Wild Card: guanyadors de l'edició 2008
8 Riders VIP Selection (invitació a Riders Wild Card internacionals)

Premis en metàl·lic: 3.500 €
Surf de neu:
Homes: 1r 600 € / 2n 300 € / 3r 150 €
Dones: 1a 400 € / 2a 200 € / 3a 100 €
Esquí:
Homes: 1r 600 € / 2n 300 € / 3r 150 €
Dones: 1a 400 € / 2a 200 € / 3a 100 €

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: