Bona ocupació al Pirineu

Bona ocupació al Pirineu
El gran any de neu que estem vivint farà omplir hotels de muntanya però no s'arribarà al ple, l'ocupació als establiments del Pirineu és d'un 90% amb els hotels de les pistes essent els més plens, per la seva banda s'ha notat una davallada del turisme al Gironès i el Pla de l'Estany, després de dos anys dolents de neu els turistes han retornat a les destinacions tradicionals per aquestes dates.

La millor temporada de neu que es recorda en molts anys a les estacions d'esquí de Catalunya ajudarà a animar el turisme d'aquests dies però, tot i això, no aconseguirà omplir del tot els establiments hotelers. L'ocupació turística al Pirineu de Lleida serà del 90% de mitjana durant els 13 dies de les vacances entre Nadal i Reis, segons les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. La plena ocupació es podria registrar als establiments més propers a les pistes d'esquí.

Així, s'estima que uns 120.000 turistes visitaran Lleida, cosa que generarà unes 300.000 pernoctacions i la compra de 200.000 forfets. El turisme rural també presenta bones expectatives, ja que es preveu una ocupació del 85%, que serà del 90% a les comarques de muntanya i d'entre el 75% i el 80% a la resta de la demarcació.

Les altes previsions es deuen, segons la Diputació, a la prematura obertura de les estacions d'esquí, als excel·lents gruixos de neu de tots els complexos i al precedent del Pont de la Puríssima, quan ja es van vendre 70.000 forfets amb altes ocupacions hoteleres.

Així mateix, el Patronat de Turisme creu que les activitats programades per als visitants, a més del programa nadalenc a les comarques del Pla, com els pessebres vivents, comportaran l'arribada de milers de turistes a les comarques de Ponent.

La situació serà molt similar al Pirineu gironí, on entre el 27 de desembre i el 3 de gener s'assolirà una ocupació mitjana del 90%, un percentatge molt similar a l'any passat. "Tot i que encara estem rebent reserves, l'únic dia per al qual ja no ens queda res és per a la nit de Cap d'Any", explica la vicepresidenta de l'Associació d'Hostaleria de la Cerdanya, Núria Vidal. Segons el sector, les puntes més altes d'ocupació, entorn el 95%, les aconseguiran els municipis a tocar a les quatre estacions d'esquí de la demarcació: la Molina, Masella, Vallter 2000 i Vall de Núria. Pel que fa a la Costa Brava, es preveu arribar al 80%, que és una xifra elevada perquè molts dels establiments estan tancats per vacances. A la Selva només obriran el 40% dels hotels, a l'Alt Empordà un 50% i al Baix Empordà el 80%.

On el turisme sí que punxarà aquest Nadal és a les comarques del Gironès i el Pla de l'Estany, que tindran una ocupació del 40%, un 30% menys que el mateix període de l'any passat. També es preveu que el sector de la restauració a l'àrea metropolitana de Girona perdi un 20% de la seva clientela a causa de la crisi. El perfil del visitant serà bàsicament català i familiar, la majoria procedent de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Notícia extreta del Diari Avui.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: