24 catalans al Mundial Júnior de Formigal

24 catalans al Mundial Júnior de Formigal
Dels 31 joves esquiadors que formen l’equip espanyol que disputen el Mundial Júnior d’esquí alpí a l’estació d'Aramon Formigal d’avui i fins el proper dia 1 de març, 24 d’ells pertanyen a la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH). Un cop més els catalans són la territorial més potent, ara nomes falta que aquest domini es tradueixi en bons resultats en categoría sènior.

Un total de 370 promeses de l’esquí alpí mundial es donen cita des d'avui i fins el primer de març a l’estació d'Aramon Formigal per disputar els Campionats del Món Júnior d’Esquí Alpí FIS. D’aquesta forma, la Vall de Tena es converteix en el primer escenari espanyol que acull una competició d’aquestes característiques. Els seus competidors, d’edats compreses entre els 15 i els 20 anys, procedeixen de 41 nacionalitats diferents, i representen de totes totes el futur de l’esquí mundial.

La comissió de selecció de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), a la qual estan vinculades representants de les diferents federacions autonòmiques, entre elles de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), ha fet la tria dels esquiadors espanyols en funció del seu rendiment demostrat fins ara i dels resultats que hagin tingut en el que portem de temporada, per mirar de garantir una bona partipació dels esportistes espanyols en uns Campionats del Món que es disputen en eslàlom, eslàlom gegant, súper gegant i descens, homes i dames.

Mireia Tomas

24 representants de la FCEH

Així, doncs, en base a aquests paràmetres, i al fet que la RFEDI pot presentar fins a un màxim de quatre corredors per prova –és el que li permet el seu rànquing–, la llista queda formada definitivament per un total de 31 joves esquiadors, 24 dels quals pertanyen a la FCEH, xifra que ja dóna una idea de la importància i de la bona feina que s’està duent a terme desde la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

En eslàlom homes els seleccionats catalans són Pol Carreras, i Joel Buló; Paul de la Cuesta, Pol Carreras, Xavier Salarich i Josep Pujol en eslàlom gegant; Paul de la Cuesta, Pol Carreras, Eduardo Puente i Josep Pujol en súper gegant i Paul de la Cuesta, Josep Pujol i Francisco Fernández en descens.

En noies, Mireia Tomàs i Clàudia Carreras formen la representació catalana de l’eslàlom; ambdues tornen a ser a l’eslàlom gegant al costat de Cristina Bruy; en súper gegant repeteixen Mireia Tomàs, Laura Rodríguez, Clàudia Carreras i Marta Palau. Finalment, tres de les quatre seleccionades pel descens femení són catalanes: Mireia Tomàs, Clàudia Carreras i Marta Palau.

Font: FCEH.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: