12,5 milions d'inversió a Lleida

12,5 milions d'inversió a Lleida
Quan falta un mes escàs per encetar la campanya 2007-08, les 11 estacions d’esquí del Pirineu lleidatà estan ultimant els preparatius per acollir els milers d’afeccionats que es desplaçaran al Pirineu de Lleida per gaudir de la neu. Aquest any les inversions s'han centrat molt en la neu articial.

Les estacions d’esquí de Lleida han invertit aquest any 12,5 milions d’euros (un 37 % d’aquesta xifra s’ha destinat a la producció de neu artificial) per posar a punt les seves instal·lacions i poder encetar la temporada el primer de desembre, per tal que la setmana del llarg pont de la Constitució i la Puríssima estiguin en ple funcionament, sempre que les condicions meteorològiques acompanyin. Dels 11 centres d’hivern situats al Pirineu de Lleida, 6 són d’esquí alpí (Baqueira Beret, Boí Taüll Resort, Espot Esquí, Port-Ainé, Port del Comte i Tavascan) i 7, d’esquí nòrdic (Baqueira Beret, Aransa, Lles de Cerdanya, Tavascan, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa i Bosc de Virós). Els complexos de Baqueira Beret i Tavascan ofereixen les dues disciplines.

L'urbanització de Vaquèira el passat setembreObres a la zona de Vista BeretLes diferents estacions d’esquí integrades a la marca "Neu de Lleida" van millorant any rere any les seves instal·lacions per oferir la màxima qualitat i el millor servei als seus clients. Baqueira Beret ha invertit 3,8 milions d’euros en la millora del sistema de producció de neu, per la qual cosa s’han subsistuït 150 canons per altres d’última generació que permetran un gran estalvi d’energia. A Beret s’ha instal·lat un nou compressor d’aire per augmentar la capacitat de producció de neu en aquesta zona. També s’hi han dut a terme tasques de manteniment de pistes com ara el ressembrat de la pista Era Coma i la zona de debutants, com també la instal·lació de paravents a punts estratègics per conservar la neu. Finalment, s’ha enllestit la carretera perimetral que porta des del pàrquing d’entrada de Baqueira cota 1.500 a la nova urbanització de Val de Ruda, el pàrquing cobert de la qual disposarà ja de part de les 1.500 places que són previstes.

L’estació de Boí Taüll ha dut a terme un seguit d’accions com ara l’amplicació de la xarxa de neu artificial amb 50 canons suplementaris, l’increment en 5 quilòmetres addicionals de pistes innivades, la millora dels accessos a l’estació (senyalització, asfaltatge) i la remodelació del servei de restauració en pistes (Self Isard i la Cafeteria La Guineu). Al Resort, s’han millorat el Club Infantil i la zona esportiva central, s’ha convertit l’Hotel Augusta en un establiment de 4 estrelles i es posarà en marxa un servei d’autobús llançadora dels hotels a l’estació.

Les actuacions més importants a Espot Esquí han consistit en la instal·lació de 19 canons de neu artificial per garantir la connexió de la zona de debutants amb la pujada fins a la cota 2.500 i en la creació d’una nova pista negra (la U), que disposarà d’innivació artificial. Els treballs comporten una inversió global d’1,6 milions d’euros, inclosa la partida destinada a l’adequació dels estadis de competició per a proves internacionals. Altres actuacions han estat la millora en la seguretat amb la instal·lació de tanques de protecció i amb una nova senyalització, drenatge i sembres i l’adequació dels edificis i de la zona de la guarderia i jardí de neu. Aquestes millores han comportat una inversió total d’1,3 milions d’euros.

L’Institut Català de Finances (ICF) està portant a terme una inversió conjunta de 2,4 milions d’euros a les estacions de Port-Ainé i Espot Esquí, ambdues de la seva propietat.

Obres al Port del Comte - Foto: Lo_SurferObres al Port del Comte - Foto: Lo_SurferA Port del Comte, s’ha ampliat i millorat el sistema de producció de neu artificial amb la implantació de 15 nous canons d'alta producció a la zona de debutants i l’hotel. S’han incorporat 700 metres de tancat paraneu a pistes. I s’estrenarà una zona snowpark amb mòduls per a esquí i snowboard. Altres novetats són la nova senyalització a pistes, la reposició i la sembra en més de 7 km de pistes, la remodelació de la pista Rasa Bofia Alta i l’ampliació i la millora d’accessos i aparcaments.

A Tavascan-Pleta del Prat s’ha ampliat la capacitat del pàrquing de 150 a 400 places, s’ha asfaltat de nou la carretera des de Bordes de Quanta fins a l’estació i s’han instal·lat xarxes antiallaus.

El nòrdic premia la fidelitat dels clients

D’altra banda, els practicants de l’esquí nòrdic poden tornar a gaudir un any més dels paisatges, de la tranquil·litat i de l’ambient familiar d’unes instal·lacions que són envoltades d’espais naturals i protegits de gran bellesa. Enguany les estacions d’Aransa, Lles de Cerdanya, Tavascan, Baqueira Beret, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa i Bosc de Virós pensen obrir les pistes el primer cap de setmana de desembre per ser plenament operatives pel pont de la Constitució.

Les estacions han destinat la major part de les inversions a la millora d’infraestructures (construcció o rehabilitació d’edificis, electrificació de les instal·lacions, compra de maquinària trepitjaneu, etc.), tot aprofitant una subvenció que els ha concedit la Generalitat de Catalunya. L’ajut del Govern ha estat de 100.000 euros anuals per complex durant la temporada anterior i l’actual.

Lles de Cerdanya ha invertit la subvenció de la Generalitat en les obres de construcció d’un nou edifici, que acollirà un restaurant, l’escola d’esquí i la botiga de lloguer de material, i en l’electrificació de la zona. Aransa també ha destinat part de la inversió en obres de millora de l’enllumenat de l’estació i Tuixent-la Vansa ha rehabilitat l’edifici de serveis.

A més d’aquestes millores, per cinquè any consecutiu s’oferirà un forfet de temporada vàlid per a totes les estacions d’esquí nòrdic de Catalunya al preu de 90 euros per als adults i 45 euros per als infants. A més, el forfet de la temporada 2006-07 serà vàlid la campanya actual. D’aquesta manera, els responsables dels complexos hivernals volen premiar la fidelitat i la confiança dels seus clients i compensar-los pels pocs dies que van estar obertes les estacions l’any passat per culpa de les condicions atmosfèriques adverses i la manca de neu.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: