Ensisa i Saetde descarten tornar a fusionar la gestió

Ensisa i Saetde descarten tornar a fusionar la gestió
Els cònsols de Canillo diuen que hi ha “bastants diferències” sobre com han de funcionar les dues societats, però afirmen que ningú dubta de la comercialització conjunta. Així la marca Grandvalira no perilla el més mínim però cada sector farà les coses a la seva manera.

Ni se’n parla ni es té idea de parlar-ne. És la resposta que donen els cònsols de Canillo quan se’ls planteja la possibilitat de tornar a estudiar la fusió de les societats Ensisa (Soldeu el Tarter) i Saetde (Pas de la Casa - Grau Roig), que integren Grandvalira.

Els mandataris argumenten que la situació, tal com està ara, amb les societats lligades per Nevasa que fa de comercialitzadora, és la que “des del comú de Canillo entenem que ha de funcionar”. En aquest sentit, el mandatari local i alhora president del consell d’administració d’Ensisa, Josep Mandicó, assevera que “fer una fusió és bastant més complex del que es podria pensar”, i que de moment no hi ha cap intenció d’encetar converses en aquest sentit.

Lluny queden, així, les llargues i dures negociacions que el 2009-2010 i durant més de vuit mesos van unir en una mateixa taula els màxims responsables de les societats per intentar aconseguir la gestió conjunta. Tenses fins al punt que la marca Grandvalira va arribar a estar en perill de trencar-se. Unes negociacions que no van arribar a bon port, en part pels estira-i-arronsa parroquialistes, perquè cada companyia reclamava més protagonisme i més avantatges en el nou model de gestió, i perquè la manera d’entendre el negoci dista força entre Ensisa i Saetde.

Precisament, el cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, reconeix que per plantejar una gestió unida “s’hauria d’anar en la mateixa línia, cap als mateixos objectius i filosofia d’empresa”, i que en aquests moments “hi ha punts comuns però bastants diferències” sobre com ha de funcionar cadascuna de les societats.

Vocacions diferents

De fet, el número dos del comú reitera un dels arguments que sempre s’han esgrimit des d’ambdues societats per referir-se a les diferències en l’administració. “Saetde té una vocació més privada i maneres d’encarar la neu diferents, i nosaltres, tot i ser una activitat privada, entenem que hi ha una part de cara al poble que s’ha de lligar. A més, en aquests casos, quan es parla de fusions, més que fusions solen ser absorcions”, comenta. Per això s’explica, per exemple, que aquest estiu Ensisa hagi decidit mantenir l’activitat a Soldeu, per “donar vida i activitat” al poble, sense primar tant en aspectes de rendibilitat del negoci.

Amb tot, i malgrat les diferències, el que –i així ho deixen clar els dos mandataris– és la comercialització a través de Nevasa sí que ha d’anar de la mà. “Tothom ho té molt clar i entenem que és el que ha de funcionar”, coincideixen. Com també, i ho asseguren de totes les maneres possibles, de tensions entre les societats avui no n’hi ha enlloc. “Si en algun moment hi havia hagut unes tensions, ara la relació és molt bona i tots coincidim cap on volem anar a l’hivern en l’àmbit comercial”, exposa Mandicó.

Finalment, quan se’ls qüestiona sobre la dificultat de treballar conjuntament que havia evidenciat l’anterior director de Grandvalira, José Blanco, el cònsol manifesta que “potser se li va explicar malament i no ho va entendre, però ell va venir aquí com a director comercial, no com a director general de les dues estacions”. I, conclou, a Núria Tarré, que des d’aquest estiu relleva Blanco al càrrec, “se li ha dit que ha de fer una feina comercial, ho té molt clar i en cap moment veig que hi posi problemes”.

El bike park i el golf de Soldeu fan un balanç positiu de l'estiu

Ensisa fa un balanç “positiu” de la temporda d’estiu, durant el qual el Bike Park i el golf de Soldeu han estat en funcionament. A través d’una nota de premsa tramesa ahir als mitjans, la societat canillenca va detallar que el Bike Park ha incrementat les vendes en un 25%, mentre que el golf ho ha fet un 13%.

Entre les activitats que es van celebrar els mesos d’estiu al Bike Park destaquen la segona edició de l’enduro BTT, les cronocoves i la primera edició del duatló de les valls de Canillo, amb bons registres de públic. Pel que fa al golf, va acollir la primera edició del Trofeu Golf Soldeu, el primer torneig pro-am, i la Challenge Audition Bauhaud Sport Hotel Hermitage and Spa Golf Soldeu, el Campionat d’Andor­ra per parelles i la tercera edició del Trofeu Canal+, tal com van recordar de l’estació.

Artículos relacionados:

  • Núria Tarré nova directora general de Grandvalira Publicado el 01/06/2012

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: