Port Ainé, "culebron" de l'estiu

Port Ainé,
Com cada estiu tenim un culebron que ens amenitzarà els dies de calor intensa, aquesta història ja vé de lluny i sembla que podria tenir resolució en els propers dies ... peró es fa difícil d'assegurar, ja veurem que pasa. Avui s'hi celebra una junta general extraordinària que pot ser clau en el futur de l'estació.

Aquesta història ve de lluny, peró ens centrarem en els darrers actes, bàsicament en els del darrer mes. A finals de maig la família Messegué (O el que és gairebé el mateix: Pallars Industrial, SA) va convocar una junta general extraordinària. Pel proper divendres 29 està fixada la data de subhasta de 35 lots en que s'han dividit els actius de l'estació. A finals de maig la família Messegué va mirar de negociar un acord amb l'ICF per tal d'evitar la subhasta i fent entrar a l'ICF com a soci majoritari mitjançant una ampliació de capital que donaria a l'ICF el control del 80% de les accions i els actuals propietaris de Pallars Industrial que han gestionat l'estació els darrers 21 anys controlarien un escàs 20% peró seguirien al front de la gestió de la mateixa.

Aquesta opció segons Josep Messegué permetria a Pallars Industrial seguir amb la gestió del complex i també permetria als accionistes recomprar el capital de l'ICF en un plaç de 5 anys. Aquesta ampliació es debatrà avui (I demà en segona convocatòria) a la junta convocada ara fa un mes.

El jutge de Lleida que s'encarrega del concurs de creditors (El que antigament es coneixia com a suspensió de pagaments) va fixar la data de la subhasta per al proper divendres 29. En tot cas dels 35 lots inicialment previstos sembla que dos d'ells no arribaran a subhastar-se donat que Pallars Industrial vol recuperar dos dels lots liquidant els crèdits corresponents al conjunt de Baursos (Terrenys edificables per a ser urbanitzats, 25.000 euros) i Esportcenter (250.000 euros), tot i aixó els altres 33 si que ho seran si no hi ha un acord amb l'ICF per tal de reconduir el deute. Aquests dos lots volen que es mantiguin en mans de Pallars Industrial per tal que la societat no es quedi sense cap actiu.

L'ICF té d'altres intencions

Tot i aixó sembla que les intencions de l'ICF van per una altra direcció, i és que en el marc dels 10.000 milions de la línea crèdit oberta al maig del 98, i en certs casos no retornada, l'ICF vol prendre el control de Port Ainé com ja va fer amb Espot Esquí ara fa uns mesos.

Port Ainé va demanar diners d'aquesta línea de crèdit per a la construcció de l'hotel a cota 2.000 i l'instal.lació d'un telecadira de gran capacitat. Aquest crèdit es va deixar de pagar a l'any 2002.

Segons van explicar abans d'ahir fonts de l'ICF la societat Pallars Industrial, els alcaldes de Rialp i Llavorsí (Ajuntaments que són accionistes minoritaris de Pallars Industrial) i responsables de l'ICF van mantindre una reunió a la qual la societat va llençar la proposta abans esmentada. Peró pel que sembla l'intenció de l'entitat oficial de crèdit va més encaminada amb fer-se amb el control de Port Ainé per així gestionar-la juntament amb la seva veïna d'Espot.

El procés va iniciar-se quan l'ICF va presentar una demanda d'execució de crèdit hipotecari el passat mes de gener davant el Jutjat Mercantil de Lleida que Pallars Industrial havia contret amb l'entitat creditora de la Generalitat. El total del deute era de 13 milions d'euros. La subhasta que si no hi ha sorpresa es durà a terme el proper divendres és pública i el total de lots sortiran a subhasta per un total de 5,8 milions d'euros.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: