Dues Copes del Món a Vallnord aquest cap de setmana

Dues Copes del Món a Vallnord aquest cap de setmana
La setmana acabarà a Vallnord amb dues proves de la Copa del Món d'esquí de muntanya que assenyalen l'inici de la competició, tot i que ja fa dies que els esquiadors donen el millor d'ells mateixos a la Font Blanca i la Vertical Race d'Arinsal arriba l'hora de donar el millor de si mateixos per tal d'assolir el nou repte que suposa una nova Copa del Món.

A principis d’aquest mes de gener, la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), organitzadora de les dues proves d’esquí de muntanya que es disputen aquest cap de setmana a Vallnord, va inspeccionar el terreny per comprovar l’estat del recorregut previst. Les condicions meteorològiques han obligat a introduir un canvi en l’itinerari de la Font Blanca, per l’estat de la neu a les zones fora pista per on havia de transcórrer la prova.

S’han descartat del recorregut el cercle de Tristaina i el traçat entre la serra de la Coma i el pic de Peyreguils. Malgrat aquest canvi, el diumenge 22 de gener es viurà una de les competicions més dures de la Copa del Món d’esquí de muntanya. El nou recorregut de la Font Blanca Arcalís tindrà 5 ascensos amb un desnivell de 1.700 metres en categoria masculina; 4 pujades i 1.350 metres de desnivell en la prova femenina, i 3 ascensos i 1.000 metres de desnivell en cadets.

La Vertical Race

El dia anterior, el dissabte 21 de gener, Vallnord acull per primera vegada la Vertical Race, una prova d’esquí de muntanya espectacular i de gran duresa que tindrà lloc a les pistes d’Arinsal. El recorregut té 950 metres de desnivell positiu per als atletes masculins i 580 metres per a les atletes femenines. La característica d’aquesta competició és l’ascens per un pendent constant des de la sortida fins al port Negre.

El públic pot seguir la cursa des dels telecadires de l’estació i fins i tot es pot veure l’arribada dels participants des del telefèric del coll de la Botella. Dijous vinent es tanquen les inscripcions per a la Font Blanca Arcalís, reservada a 300 corredors d’esquí de muntanya, i també per a la Vertical Race, oberta per a 200 atletes. Entre els assistents a les dues proves, ja ha confirmat que hi serà el campió del món de l’especialitat actual, el català Kilian Jornet.

Dissabte 21 de gener – Vertical Race (Arinsal)

  • 9.30 h. Sortida de la categoria femenina.
  • 10.00 h. Sortida de la categoria masculina.
  • 12.00 h. Entrega de premis de la Vertical Race, a Comallempla.

Diumenge 22 de gener - Font Blanca (Arcalís)

  • 9.10 h. Sortida de la categoria cadet.
  • 9.30 h. Sortida de les categories júnior i femenina.
  • 10.00 h. Sortida de la categoria masculina.
  • 13.00 h. Entrega de premis, a la Coma.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: