Cas "Juanito" a l'inversa

Cas
Kilian Jornet, la més ferma promesa de l'esquí de muntanya a nivell mundial es veu obligat a "emigrar" per poder viure del que millor sap fer, així no el tornarem a veure competir per la FEEC o la selecció espanyola donat que ja ha iniciat els tràmits per poder tenir la doble nacionalitat: italiana i espanyola.

A Espanya és impossible poder viure de l'esquí de muntanya. Les ajudes són mínimes i si durant anys et dediques a l'alta competició, amb la disciplina i sacrifici que aixó requereix, és dur subsistir a nivell econòmic. A més a més, el futur professional és molt negre. L'única opció a día d'avui és buscar altres païssos que et donguin oportunitats, que valorin el nostre esport com es mereix i que pensin també en la formació i el día de demà. Per aixó he decidit anar-me'n a Itàlia i adquirir aquesta nacionalitat per que aquí no veig cap sol.lució”.

L'esquiador Kilian Jornet, que ha viscut i s'ha format durant anys a la Cerdanya, ha dit prou amb 19 anys i ha iniciat una preocupant fuga de talents que possa de manifest les dificultats que travesen molts dels esports minoritaris en aquest país.

Jornet campió del Món i d'Europa júnior d'esquí de muntanya, admet que “aquí tinc que anar vivint dels premis de les curses i d'una beca de 4.000 euros anuals. En canvi, a Itàlia et donen un sou de 1.200 euros al mes i t'asseguren el futuro. Als esportistes d'èlit se'ls permet entrar en els cossos de l'Estat –policía, exércit, guardes de fronteres o forestals, entre d'altres– sense la necesitat de fer oposicions. Així durant la carrera esportiva se'ls hi donen facilitats per entrenar i, en retirar-se, segueixen en el cos com funcionaris”.

Jornet ja ha iniciat els tràmits per adquirir la doble nacionalitat peró lamenta haver de fer-ho. “Si pogues quedar-me ho faría peró tal i com estan les coses no tenim un altre remei. A més a més, tinc la sensació de que hi hauran més cassos com el meu”.

Notícia extreta del diari LA MAÑANA.

Jornet imposant-se a les Goretex Vertical Series disputades a Grandvalira. Foto: Valentín Zapater

Un nou èxit de l'esport català i espanyol que ha de buscar-se les garrofes per la seva banda, peró al menys aquest no haurà de fer-se les fotos amb polítics de torn que l'han deixat de banda quan no era ningú per que no sortia a la TV ni feia guanyar vots. Una autèntica llàstima perdre aquest diamant, esperem que no seguim amb la resta de gent del CTEMC on tenim gent de molt alt nivell de la talla de la Mireia Miró, el Jessed Hernández o la mateixa germana de Kilian.

Des de Malalts de Neu li volem dessitjar:
Tota la sort del món!!!
I també donar-li les gràcies pel que ha fet per a l'esquí de muntanya d'aquest país.

Artículos relacionados:

  • Kilian Jornet: Imparable Publicado el 23/04/2007
  • Kilian Jornet impossa la seva llei Publicado el 17/12/2006

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    25/04/2007 13:13
    #1
    Indignant, això és indignant. En el seu cas, ho tendria clar, claríssim! Visca Itàlia, i el que calgui...

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: