Ajudes a l'esquí nòrdic

Ajudes a l'esquí nòrdic
El Govern analitzarà finançar canons de neu, aquestes xarxes d'innivació permetrien a les set pistes de fons del Pirineu català obrir les seves instal·lacions encara que no nevi. A estudiar-ho s'ha compromés el Govern, veure'm en que queda tot plegat.

El Govern s'ha compromès amb els alcaldes dels municipis que tenen estacions d'esquí nòrdic a estudiar la viabilitat d'un pla de finançament que els permeti tenir una mínima xarxa de canons de neu. Aquesta és la demanda històrica dels gestors d'aquests camps de neu i passa per ser el gran repte de subsistència d'un sector cada vegada més esclau del canvi climàtic. La possibilitat de disposar de manera permanent d'un circuit d'esquí de fons permetria les estacions assegurar-se la continuïtat.

El compromís l'ha pres el mateix conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en el transcurs d'una reunió que van celebrar fa uns dies els alcaldes i gestors de les estacions a Barcelona. Durant la trobada, els responsables de la Mancomunitat de Municipis per la Promoció de l'Esquí Nòrdic, amb l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, al capdavant van exposar a Recoder la necessitat d'establir una dinàmica de col·laboració. Segons han explicat fonts de l'entitat pirinenca, el màxim responsable del departament va estar d'acord a ajudar aquest subsector de la neu per, així, garantir el dinamisme econòmic de les seves zones d'influència. Els alcaldes dels municipis amb estacions d'esquí nòrdic, entre els quals Lles i Guils de Cerdanya, van presentar a Recoder el Pla Estratègic de l'esquí nòrdic català. El pla no tan sols planteja la necessitat de tenir aquestes mínimes xarxes de canons de neu sinó que també demana la millora i el manteniment de les carreteres d'accés a les estacions.

Igualment, el Pla estableix un programa de promoció d'aquesta modalitat de l'esquí fora de Catalunya a fi de trobar nous mercats turístics on expandir-se. Els responsables de Tot Nòrdic abordaran aquest projecte amb l'Agència Catalana de Turisme. Segons l'Ajuntament de la Seu, el departament va acceptar que els seus tècnics redactin un projecte que detalli les necessitats de les estacions. Aquest estudi fixarà quina és l'actuació concreta en cada camp de neu per poder tenir aquest circuit d'innivació artificial que el permeti obrir tant si neva com si no. El departament també es va comprometre a continuar oferint les subvencions que en els últims anys han permès millorar les carreteres que porten a les set estacions: Guils Fontanera, Lles, Aransa, Sant Joan de Lerm, Tuixent la Vansa, Bosc Virós i Tavascan. A la reunió també hi van ser el secretari general del Departament, Damià Calvet, el cap de relacions institucionals amb les estacions, Xavier Civit, i el director de l'Institut de Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (Idapa), Pere Porta.

Fuente:

Regio 7

Regio 7

5 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    29/11/2011 13:02
    #1
    Genial iniciativa. Desde que estoy con ganas de probar esta modalidad de esquí siempre me he preguntado el porqué no hay cañones en esas estaciones. :+: A ver si la ponen en marcha también por la zona centro.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    29/11/2011 13:59
    #2
    #1 Innivar una pista de 10 kms ... són mooooolts euruuuusss!!!

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    29/11/2011 14:24
    #3
    #2 Ya, pero si las comunidades ayudasen las cosas irían mucho mejor.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    29/11/2011 16:13
    #4
    No ser que estacion de esqui de fondo puede ser rentable con nieve atificial en los pirineos españoles.

    Lo primero es que la inversion para montar el sistema es millonaria, en muchas pistas de fondo que tenemos actualmente si montamos arquetas y cañones no veo factible que passen los esquiadores.

    Y pensar que gasta mas una estacion de esqui haciendo nieve artifial que con los remontes.

    Por eso no me imagino el numero de forfaits que tendrian que vender estas estaciones y el precio que tienen comparado con el esqui alpino es brutal.

    Soy el primero que me gustaria esquiar en estas estaciones de esqui, pero no me imagino su futuro cuando año tras año vayan acumulando deudas,
    entonces solo endran un futuro cerrar.


    P.D : las inversiones tendrian que ser brutales, tendrian que montar captaciones de agua, montar balsas, cavar sanjas por todas las pistas para passar las tuberias correspondientes, montar las arquetas y los cañones, montar una sala de maquinas. Y el problema más grande para mi, con la electricidad que llega a la mitad de las estaciones de esqui si pones mas de un cañon a la vez en marcha dejas a todo el valle sin electricidad, razon por la cual tendrian que montar una linea electrica nueve y eso es caro y lavorioso si no que se lo pregunten a los de San Isidro o Fuentes.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    17/01/2012 12:49
    #5
    Pues si, como dice David, bastante inviable y antieconómico. Con la presepectiva climática los esquiadores de fondo ya nos podemos retirar.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: