La manca de neu redueix els beneficis de l'esquí a Lleida

La manca de neu redueix els beneficis de l'esquí a Lleida
La manca de neu durant el pont de la Puríssima ha suposat per a les pistes d'esquí de Lleida unes pèrdues econòmiques d'entre 8 i 10 milions d'euros, segons va comentar a aquest periòdic Xavier Moncayo, director del Patronat de Turisme de Lleida.

Respecte l'any anterior, les estacions hauran aconseguit, tan sols, la meitat dels beneficis que van assolir l'any anterior durant el mateix pont festiu. Però, malgrat els resultats, els propietaris de les estacions d'esquí lleidatanes que van poder obrir algunes de les seves pistes a partir del divendres es mostren satisfets.

El pont de la Puríssima suposa entre un 10 i un 15% de la facturació anual de les estacions d'esquí, pel que el fet de poder obrir alguns trams ja és alguna cosa positiu, segons coincideixen la majoria dels propietaris. “Davant les pèssimes perspectives al final com mínim hem pogut obrir 14 quilòmetres”, va comentar Roberto Buil de Vaquèira Beret.

Encara que la falta de neu va provocar, abans del començament del pont, la cancel·lació d'algunes reserves, l'ocupació hotelera va aconseguir finalment el 60% de la seva capacitat, segons va comentar Antonio Serrano, president de la Federació d’Hoteleria de Lleida. Serrano va assenyalar, a més, que la major ocupació s'ha produït en els últims dies del pont, i que els hotels més perjudicats han estat els situats prop de les estacions d'esquí.

D'altra banda, el turisme rural ha aconseguit un 85% d'afluència, una xifra afavorida a l'alça per les escasses pistes obertes a Lleida.

Xavier Moncayo, director del Patronat de Turisme de Lleida, assenyala que des d'un punt de vista turístic el pont ha estat “irregular” perquè no hi ha hagut suficient neu. “Però això ha afavorit l'afluència de gent en altres activitats, com fires, turisme rural, museus i altres instal·lacions culturals”, va explicar Moncayo.

Aquest pont, negatiu per a les estacions d'esquí, ha permès demostrar al turista que Lleida té altres ofertes que no formen part dels esports de neu.

Entre les pistes que sí que han pogut ingressar alguns beneficis, en un pont important dintre de la temporada d'esquí, estan Baqueira Beret, Port-Ainé, Boí Taüll i la Molina. L'estació de Cerler, en la Franja de Ponent, no va poder obrir fins a ahir un tram de pista. El propietari de Port-Ainé, Josep Miquel Messegué, cuantifica en 3.000 els esquiadors que han passat per les seves instal·lacions.

Les estacions d'esquí esperen que a partir d'avui ja puguin fabricar neu en quantitat i que el temps els acompanyi per a poder començar amb normalitat la temporada d'esquí a partir del pròxim cap de setmana.

Notícia extreta del diari LA MAÑANA.

Artículos relacionados:

  • Magnífic aspecte de Port Ainé Publicado el 11/12/2006
  • Les estacions perdran el 10% dels guanys de la temporada Publicado el 30/11/2006

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: