Condemnen a Ensisa per la mort d'un menor

Condemnen a Ensisa per la mort d'un menor
El Tribunal Superior andorrà ha ratificat la condemna per al cap de pistes de Soldeu - el Tarter i el cap del sector Soldeu per la mort d'un noi britànic de 13 anys al 2002.

El Tribunal Superior ha confirmat el veredicte condemnatori per al cap de pistes de Soldeu-el Tarter i el cap del sector de Soldeu considerats responsables de la mort per accident d’esquí d’un nen britànic l’11 de febrer del 2002. Els magistrats de la sala penal han desestimat el recurs d’apel·lació de la defensa dels dos processats, que van demanar l’absolució, i han ratificat la pena de tres mesos condicionals i l’obligació d’indemnitzar amb 36. 000 euros la família del menor com a autors d’un delicte d’homicidi per imprudència, segons va determinar el Tribunal de Corts en la sentència del 12 de maig de l’any passat.

L’accident va ocórrer quan el menor esquiava per la pista verda el Duc del sector de Soldeu i va anar a topar contra una tanca de fusta que envoltava el teleesquí dels Espiolets. A conseqüència de l’impacte, l’infant de 13 anys, i que no portava casc, va patir un traumatisme cranioencefàlic que li va causar la mort. La lletrada dels dos empleats condemnats i d’Ensisa, que és la responsable de pagar la indemnització, va insistir en l’absència de culpabilitat dels treballadors del camp de neu i en el fet que el sinistre es va produir, únicament, per la conducta del menor.

L’advocada va afirmar que la pista no acabava en el punt del xoc i que el teleesquí estava en un lateral, no constituïa un obstacle i era visible. I va afegir que tot i que s’hagués tingut un matalàs de protecció no s’hauria evitat l’accident, perquè el nen anava a molta velocitat. Així, va recalcar que la topada amb la barana de protecció va tenir lloc perquè el nen va “perdre el control i va ser incapaç de tirar-se al terra o fer alguna cosa per aturar-se”. Alhora, va recordar que era el primer dia que la víctima havia fet classes d’esquí. La sentència basava la culpabilitat dels empleats d’Ensisa en l’informe de la policia que va considerar insuficients les mesures de seguretat al lloc de l’accident. En aquest sentit, la fiscal va insistir en la responsabilitat dels condemnats assegurant que ell va entrar a la pista més fàcil que podia trobar “i no potser que no hi hagi protecció per a les persones que passen per allà i no dominen els esquís”. A més, l’agent que va inspeccionar la zona va declarar que el desnivell de la pista per on baixava el turista britànic no corresponia al d’una pista verda. Respecte d’aquest element, la defensa va remarcar que no hi ha cap normativa al Principat que estableixi el pendent que han de tenir les pistes per ser d’un nivell o d’un altre.

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    04/05/2006 20:37
    #1
    No hi ha cap normativa que determini el tipus de color que ha de tenir una pista d'esqui?????????

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    05/05/2006 12:51
    #2
    Peró ni a Andorra ni enlloc, nomes ho determina el sentit comú de l'estació, unes amb més i d'altres amb menys.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: