Adéu de campions

Adéu de campions
Un munt de corredors que no competiràn la propera temporada preparen o han fet ja les seves respectives festes de comiat dels seus amics i rivals a les pistes, entre d'altres Jure Kosir, Paul Accola, Sonja Nef o Hilde Gerg.

A finals de març, l'eslovè Jure Kosir, un dels més espectaculars especialistes d'eslàlom dels 90, va organitzar una cursa pro-am a Kranjska Gora a la que van assitir alguns dels seus més grans rivals. Més de 10.000 espectadors van veure la cursa i van gaudir del gran concert que es va fer a la tarda. L'esquiador de 34 anys, medallista de bronze als jocs de Lillehammer'94, serà ara un home molt ocupat. A més a més a de la seva família, també estarà ocupat treballant amb alguns dels seus patrocinadors, com ara Rossignol i també promocionarà Kranjska Gora i la companyia “Hit-Casino”, propietat del gegant Harrah's.

Una setmana més tard, prop d'un miler de persones - incloent estrelles de la talla de Marc Girardelli, Bernhard Russi, Michael von Gruenigen, Pernilla Wiberg i el mexicà Hubertus von Hohenlohe — es van trobar a Davos per homenatjar al suïss Paul Accola, el guanyador de la general de 1992, qui oficialment es va retirar de l'esquí a l'edat de 38 anys. Accola, que va guanyar la seva primera medalla olímpica a Calgary'88 (tercer a la combinada) va deixar la Copa del Món al gener de 2005 després d'acabar 31é al descens de Garmisch-Partenkirchen. Pare de dos fills, “Pauli” ha estat un dels millors tot terrenys a primers dels 90 abans de centrar-se a les proves de velocitat. Va perdre la seva forma al 2002 quan va patir una lesió al peu poques setmanes abans de començar la temporada, perdent l'oportunitat de competir davant dels seus als Campionats del Món de 2003 a St. Moritz. Va treballar molt dur pel seu retorn peró no va ser suficient. Entre temporades el suïss es va dedicar a treballar amb les seves caterpillars. Accola és considerat un dels millors experts en aquest aspecte, de fet ha treballat amb el gran Russi (Que ha dissenyat entre d'altres la pista de descens de Val d'Isere) quan va treballar per ell a la zona de la sortida de la pista de descens a St. Moritz.

La suïssa Sonja Nef i l'alemana Hilde Gerg van ser les estrelles d'una gran i exclusiva festa organitzada per Christoph Bronde, manager de Volkl International, a Zuers am Arlberg (Aústria). Entre els convidats que van assistir a la festa hi havia antics campions com Hanni Wenzel (i la seva filla, recentment guanyadora d'una medalla als mondials junior), Maria Walliser, Alexandra Meissnitzer, elñ campió del món d'eslàlom Frank Worndl i el campió olímpic de descens Russi. L'austriaca Nicole Hosp també va estar present a aquesta trobada.

L'alemana Martina Ertl, qui ha pres part en 420 curses de la Copa del Món en els passats 15 anys, va invitar als seus amics a una festa de comiat aquesta primavera. Entre els assistents es podia veure a la també austriaca Michaela Dorfmeister, un altre gran estrella del circuit de la Copa del Món que abandona la competició. L'italià Kristian Ghedina va assistir a algunes d'aquestes trobades, i potser aixó el va influènciar en la decisió de penjar els esquís. L'esquiador de Cortina d'Ampezzo, que té ara 37 anys, està esperant alguna bona oferta per començar una nova carrera al món del motor. “Encara em sento capaç de pujar-me a un podi, peró estic cansat de tot l'entrenament i els viatjes,” deia al mes de març. “A més a més no estic tant bé fisicament com per entrenar tot el que haig d'entrenar a l'estiu. Seria maco correr un darrer any, peró nomes per diversió!!

Els que també seràn ben aviat ex-corredors Daron Rahlves, Jean-Pierre Vidal i Lasse Kjus pensen també a organitzar un festa de comiat a finals d'aquesta primavera.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: