La neu mou a Andorra 340 milions d'euros

La neu mou a Andorra 340 milions d'euros
Segons un estudi d'Ski Andorra s'ha calculat que les estacions d'esquí andorranes generen un impacte directe de 340 milions d'euros. Els visitants només gasten un 15% de la seva despesa en el forfet d'esquí. El 46% de la despesa que fa un esquiador durant la seva estada fa referència a allotjament i restauració.

Ski Andorra ha fet un estudi comparatiu de les estacions d'esquí andorranes amb les de la resta d'Europa que valora el preu dels forfets, la capacitat de transport, els quilòmetres de pistes i els paquets que ofereixen els operadors turístics de les estacions andorranes i algunes de les d'Europa. Una de les conclusions que se n'extreu és que les estacions andorranes generen un impacte directe de 340 milions d'euros i donen treball a prop de 2.000 persones. A aquestes conclusions s'hi arriba a partir de la premissa que els visitants només gasten un 15% de la seva despesa en el forfet d'esquí, i, per tant, generen un impacte econòmic molt important en la resta de sectors del país.

L'estudi d'Ski Andorra presentat ahir dimarts al matí a la Taula de Turisme, indica que el 46% de la despesa que fa un esquiador durant la seva estada al Principat fa referència a allotjament i restauració, mentre que es gasta un 17% en compres i un 16% en transport. Així, queda un 6% de la despesa que es destina a altres sectors i només un 15% és el que es gasta l'esquiador en el forfet.

A les explicacions de l'informe es valora que l'esquí genera una activitat econòmica molt alta per tot el territori, per tant, diu que hi ha molts altres factors, a part del forfet que componen l'estada d'un client i que influeixen en que el producte final es consideri competitiu o no.

D'altra banda, Ski Andorra informa que l'oferta de la qual disposa Andorra es deu a la inversió permanent que s'ha fet en les estacions de muntanya, i apunta que en els darrers sis anys s'han invertit 94 milions d'euros, a més de les quantitats anuals de 4 milions que es destinen a la comunicació i la promoció.

L'estudi, que compara els preus de les estacions andorranes, els quilòmetres esquiables i la capacitat de transportar persones, també determina que aquestes ofereixen preus competitius en relació als quilòmetres esquiables dels què disposen. De les conclusions, Ski Andorra n'extreu que a Andorra hi ha la major concentració de remuntadors mecànics per metre quadrat del món, que suposa que entre Grandvalira i Vallnord poden transportar fins a 156.390 esquiadors per hora.

Notícia extreta d'El Periòdic d'Andorra.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: