El negoci de l'esquí a Andorra

El negoci de l'esquí a Andorra
Camp: "Els comuns han invertit en neu gairebé 80 milions d'euros". Ordino, Encamp, la Massana i Canillo demanaran col.laboració al Govern amb un estudi que presetaran els cònsols de les despeses a les pistes des del 2000 amb el que volen aconseguir un compromís del Govern per a que aquest col.labori amb ajudes administratives amb els camps de neu.

Des del 2000 els quatre comuns amb dominis esquiables han invertit aproximadament més 80 milions d'euros a les pistes. Així ho va explicar ahir el cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, qui va tornar a remarcar que la indústria de la neu aporta més de 325 milions d'euros per temporada al país.

Els comuns de la Massana, Ordino, Encamp i Canillo, amb estacions d'esquí, estan elaborant un estudi amb totes les xifres de Vallnord i de Grandvalira per mostrar-lo a l'Executiu i arribar així a un acord de col.laboració que té l'objectiu "d'obrir una taula de diàleg i de reflexió per veure quin pla estratègic es pot fer conjuntament amb el Govern", va dir Camp.

La col.laboració a demanar a l'Executiu per part dels quatre comuns no té res a veure amb demanar subvencions econòmiques, sinó més bé ajudes administratives, com ara millorar les condicions en la compra del gasoil i el pagament de l'electricitat, així com en altres gravàmens en despeses que tenen els comuns com són determinats impostos. "El nou IVA i la llei de finances comunals i la llei de societats ens complica més encara la situació", va dir el cònsol de la Massana.

Enric Casadevall, cònsol de Canillo, és el que està recopilant totes les dades de l'evolució dels darrers vuit anys de les inversions i despeses que els quatre comuns amb estacions d'esquí han fet. "Sempre hem parlat de la necessària col.laboració per part del Govern en el negoci de la neu, però ara volem fer-ho amb arguments i amb xifres", va explicar el cònsol canillenc.

La setmana vinent, en la propera reunió de cònsols, es té previst consensuar aquest estudi dels ingressos fets pels comuns a les pistes, que es lliurarà properament al mateix cap de Govern, Jaume Bartumeu, en una reunió que, sense data, s'espera que sigui aquest mes d'octubre.

Notícia extreta d'El Periòdic de Catalunya.

Artículos relacionados:

  • La neu mou a Andorra 340 milions d'euros Publicado el 26/01/2011

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: