Els millors catalans cerquen plaça per Vancouver'10

Els millors catalans cerquen plaça per Vancouver'10
Fins a 14 esportistes catalans tenen opcions de classificar-se per als XXI Jocs Olímpics que es disputaran al llarg del mes de febrer al Canadà. Entre les millors opcions per medalla els dos snowboarders catalans Queralt Castellet i Jordi Font, més al darrera María José Rienda o els esquiadors de fons que poden ser una grata sorpresa per a tots. Molta sort a tots!!

Els propers JJOO d´Hivern se celebraran a la ciutat canadenca de Vancouver, la major àrea metropolitana de l´oest de Canadà, on poden arribar a classificar-se fins a 14 esportistes catalans en esports de neu i gel. Són sis els noms catalans que destaquen en l´esquí alpí espanyol i lluiten en cadascuna de les competicions per assolir una plaça. La norma general per tal de ser-hi és que estiguin dins dels 350 del rànquing mundial FIS en alguna de les modalitats del seu esport. Fins a sis esquiadors alpins poden tenir plaça olímpica en aquests jocs que en disciplines alpines es disputaran a la mítica estació de Whistler.

Ferran Terra, del Club d´esquí de Puigcerdà (PEC) i resident a Fontanals de Cerdanya, forma part dels corredors d´esquí d´elit que ja té el bitllet d´avió a la mà. La seva classificació al rànquing FIS en gegant (GS), supergegant (SG) i descens (DH) és suficient per poder participar en les tres disciplines als Jocs. El català és un enamorat de la velocitat i per tant del descens. Aquest any en Ferran ha començat la temporada en la posició 130 del món en gegant, la 146 en descens i la 236 en supergegant. Una altre jove alpina és la gironina Mireia Clemente que es va iniciar en el món de l´esquí en l´estació de La Molina. És membre del Club d´Esquí Girona (GNA) i de l´equip espanyol d´esquí alpí des de fa 7 anys. Ha aconseguit situar-se la 408 del món en eslàlom (SL) i la 491 posició en gegant. Aquesta setmana ja ha estat competint a Suècia, a l´estació d´esquí de Tärnaby, en dues proves d´eslàlom en que la catalana no va poder finalitzar la segona mànega en cap d'elles. Un altre corredor d´alpí que lluita per la plaça als Jocs és Guillem "Willy" Capdevila, natural de Puigcerdà i corredor del Club d´esquí de Terrassa (CET). Actualment es troba en el lloc 561 en SL. En Guillem va aconseguir la 9a posició a Suècia el passat dia 21 i de moment ja ha millorat punts FIS. Pol Carreras, un altre jove català alpí, també ha competit aquesta setmana a Tärnaby, aconseguint la 18a plaça. Carreras també destaca com a corredor de DH situat en la posició 387 i en SG en la posició 477 del rànquing mundial. Andrea Jardí, del Club Aranés d´Esports d´Iuern (CAEI), és una altra jove promesa catlana de l´esquí alpí. Destaca en SG i està situada en la posició 332. En la disciplina de descens està és la 364. El dia 24 va quedar primera al GS FIS disputat a Bormio, Itàlia, on va aconseguir punts que l´ajudaran a assolir el seu somni olímpic. També el basc Paul de la Cuesta (CAEI), esquiador de fa molts anys de l´FCEH, aquesta temporada correrà amb la federació basca i també serà a Whistler. De la Cuesta destaca en gegant i està classificat en la posició 119 del món en GS, 246 en DH i 345 en SG. L´esforç i la diversió són els factors que nodreixen l´esperit esportiu d´aquests joves catalans, que tenen molt clar que sense esforç i constància no podran arribar a ser un dels millors dels món.

I pel que fa a l'snowboard la nostra més gran aposta està en la rider d'Atomic Queralt Castellet que tot i la seva joventut, nomes compta 20 anys, disputarà els seus segons Jocs Olímpics després del bon paper de Torí 2006 la sabadellenca espera encara millorar aquests resultats i per aixó ha marxat cap a Colorado per entrenar-se al pipe de Copper Mountain de cara a aquesta segona cita olímpica. "Vull millorar el que ja faig i polir alguns detalls", deia Castellet. Quan parla de perfeccionar es refereix a millorar encara més trucs com el frontside 9, i no descarta provar trucs nous "sobre tot en switch. Si ens trobem amb unes bones condicions podrem provar tot el que tenim pensat. Ja faig trucs de switch, peró són massa bàsics. Vull agafar més nivell, i per aixó treballarem amb el video. Ho filmarem tot i després analitzarem el que hem fet". Per no perdre ritme de competició la sabadellenca

De la seva banda el diploma olímpic de Jordi Font és un gran resultat que s'espera que es repeteixi peró de moment la seva classificació per als Jocs encara està a l'aire per que Font és ara a la posició 32 del rànquing i nomes entren els 35 primers del rànquing per aixó el català es saltarà la propera prova per tal de reposar bé de la lesió que es va fer a Argentina per així jugar-s'ho tot a la darrera prova abans del tall. El rider ha confirmat avui a la presentació de la temporada de la FCEH que correrà amb una protesi per inmovilitzar la seva espatlla, i deia que "seguirà lluitant" per estar al millor nivell a Vancouver, que tal com deia el president de la Federació vol "tornar a flipar com a Torí".

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: