Descobrint Utah: Capítol 3 - Deer Valley

Descobrint Utah: Capítol 3 - Deer Valley
Deer Valley Mountain Resort: Still #1, amb aquesta frase es podria fer un resum d'aquesta impressionant estació, per segón any consecotiu l'estació ha sigut nominada pels lectors d'Ski Magazine com la millor estació de Nord Amèrica, i no és per que si, realment és una estació fora del comú, l'estació es desviu pel client, és com estar a un hotel de cinc estrelles però a les pistes, des de el trepitjat de les pistes fins a les cues passant per la restauració tot està cuidat fins a tal punt que si haguessim de definir l'estació amb una única paraula aquesta seria excel.lència.

Després de visitar Park City pensava que ja quedava poc marge de millora, però una mica si que n'hi havia i Deer Valley Mountain Resort ha sapigut assolir aquest graó superior, amb nomes 28 anys d'història ha aconseguit uns nivells de qualitat i d'atenció al client que l'han portada a estar per segón any consecutiu al número 1 de les preferències dels lectors de la prestigiosa publicació SKI Magazine i per quarta vegada des de l'any 2000.

Situada a nomes 70 quilòmetres de l'aeroport internacional de Salt Lake City aquesta estació model ocupa 820 hectàrees de les muntanyes de Wasatch amb una innivació mitjana de prop de nou metres i mig i un parc de canons absolutament impressionant que es controla des d'una única sala on es pot saber en tot moment la temperatura i humitat per engegar els canons un a un. No nomes la quantitat de neu a les pistes està controlada, també ho està el seu perfecte estat de qualitat, quan una pista no cumpleix els seus exigents estàndards de qualitat la pista es tanca, es remou la neu i es deixa assecar per tornar-la a trepitjar i us asseguro que els resultats poden ser expectaculars. Imagineu si n'estan de cofois de tenir l'aeroport tant a prop que a les tres estacions de Park City conviden als usuaris a esquiar gratis presentant la tarja d'embarcament d'un vol que hagi arribat aquell mateix dia.

Nou hotel a Deer Valley
Nou hotel amb remontador propi a Snow Park Lodge

Per mantenir les seves 99 pistes en perfecte estat l'estació disposa de 18 màquines trepitja pistes (5 d'elles equipades amb winch) que es renoven indefectiblement cada tres anys (Aquest any s'han renovat cinc) per assegurar que les mateixes sempre funcionen com un rellotge. Aquestes consumeixen aproximadament uns 350.000 dòlars per temporada en combustible. Cal destacar que normalment les pistes negres no les trepitjen, que no vol dir que alguna vegada os pogueu trobar una pista fantàstica com la Magnet perfectament trepitjada i llesta per a les vostres baixades.

Com és l'estació?

L'estació es pot dir que es divideix en cinc sectors que són els pics que ocupa: Bald Eagle Mt, Little Baldy Peak, Bald Mt, Flagstaff Mt i Empire, al contrari del que pasava a Park City aquí les zones no tenen una vocació determinada, excepte potser Empire que és la zona més salvatge i extrema de l'estació, la resta tenen una mica de tot.

Vista general de Snow Park Lodge

Bald Eagle Mountain: Aquest és el primer pic que es veu quan s'arriba a la base principal de l'estació a Snow Park Lodge que rep aquest nom de l'original estació que Otto Carpenter i Bob Burns van instal.lar a la zona després de la Segona Guerra Mundial aquests dos pioners van fabricar ells mateixos els remontadors però el 1968 van haver de tancar per que la mina propiertària dels terrenys no els va renovar la concesió fins que el 1981 un visionari Edgar B. Stern Jr va aconseguir posar en marxa el seu projecte després d'abandonar el projecte de Park City Mountain Resort on havia estat implicat com a propietari.A aquesta zona hi tot tipus de pistes, des de bulevards que donen accés als exclusius condos ski in&out que trobareu per les pistes com ara pistes negres de prou nivel com per haver acollit els eslàloms i les proves de bumps dels Jocs Olímpics, en qualsevol cas és més una zona de pas i a evitar en dies de molta afluència.

Cadira Sterling Cadira Sterling

Little Baldy Peak: Aquesta zona és molt similar a la ja comentada de Bald Eagle Mt, tot i aixó cal destacar que per aquí també es pot accedir a l'estació amb el telecabina de Jordanelle que afegeix una entrada molt interesant si voleu evitar la zona de Park City o esteu al Sud de l'estat i voleu entrar per la I40 i no per la I80 i Park City.

Baixant per Peeler cap a Silver Lake Lodge
Baixant per Peeler cap a Silver Lake Lodge

Tycoon Vistes des de Tycoon
La pista Tycoon i les seves vistes
Vistes des de Morning Star
Vistes des de Morning Star

Bald Mt: És probablement la millor zona per a esquiadors intermitjos, tot i que la zona de Mayflower i el seu bowl potser facin pensar el contrari, tot i aixó la seva gran varietat de pistes blaves fa que sigui ideal per practicar els nostres girs més amples o gaudir com deia del fora pista entre arbres o d'un bowl pels millors dies de powder. Aquí a la zona baixa de la muntnaya hi ha situat el restaurant Silver Lake Lodge, un dels cuidadíssims restaurants de que disposa l'estació. No us perdeu la pista Tycoon que baixa fins a la pista Sultan Express.

i al darrera Bald Mt" href="https://www.nevasport.com/fotos/160109/245610-Descobrint-Utah-Capitol-3-Deer-Valley.jpg" target="_blank">Flagstaff (En primer plà<img loading= i al darrera Bald Mt" />
Flagstaff (En primer plàguiño i al darrera Bald Mt

Baixant per Badana Per Silver Buck cap a Silver Strike Express

Flagstaff Mt: Aquesta és una zona ideal per debutants i esquiadors intermitjos, plena de blaves i verdes també té una zona entre cases i bosc que és ideal per iniciar-se en el fora pista entre ells per les seves suaus pendents i els seus boscos oberts. La cafeteria que s'ha renovat aquesta temporada ofereix un bon refugi pels dies de fred. També a aquesta zona teniu alguns vestigis del pasat miner de Park City, així com als noms de moltes pistes i remontadors.

Pasat miner

Empire: Aquesta és la millor zona de l'estació, sense cap mena de dubte, un bosc molt maco que encara tenia una bona quantitat de neu toveta i unes quantes pales interesants per als més intrèpids i acostumats als camps de banyeres, és el problema de que la darrera nevada important caiguès la setmana pasada. Apart del fora pista aquí no us deixeu perdre la pista Magnet si està trepitjada, cosa que podreu saber facilment preguntant als Mountain Host que trobareu a l'arribada de gairebé tots els remontadors o a qualsevol dels treballadors de l'estació que si no ho sap us dirà a qui demanar-li o ho pregurtarà per poder-vos informar.

Pasat miner

Bastons al bosc Esquiant al bosc
Esquiant a Daily Chutes

Aquí també trobareu vestigis del pasat miner o també un més que interesant restaurant al Empire Canyon Lodge. Si no voleu perdre el temps i voleu gaudir del millor powder entre arbres o a zones obertes recordeu que nomes es pot sortir per les portes obertes i no saltar-se mai una corda donat que aixó incompleix una ordenança del comtat i ... aquí no s'estàn per tonteries amb aquest tema.

Daily & Chutes Bowls Daily & Chutes Bowls

Algunes vistes des de Deer Valley

Jupiter peak i la cadira Empire Express (Al fons McConkeys a Park City)
Jupiter peak i la cadira Empire Express (Al fons McConkeys a Park City)

Park City
Park City

Darrera aquestes muntanyes trobem: Alta, Brighton, Solitude i Snowbird
Darrera aquestes muntanyes trobem: Alta, Brighton, Solitude i Snowbird

Ask the guy in green!!
Estan allà per ajudar

Artículos relacionados:


2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    17/01/2009 14:26
    #1
    Molt bo, gràcies David pel report!
    De totes maneres, Deer Valley diuen que es la millor estació de USA, peró les fotos no em donen la sensació de ser bonica. Els arbres son bastant marrons i no veig montanyes escarpades.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    17/01/2009 19:50
    #2
    De momento has estado en las estaciones "pijas", espero ansioso tu repor de Alta Y Snowbird.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: