La millora de la carretera entre la Seu i Andorra acabarà el 2010

La millora de la carretera entre la Seu i Andorra acabarà el 2010
L’esperada reforma de l’N-145 ha entrat en la fase final després que el ministeri de Foment espanyol, a través de la Societat Espanyola d’Infraestructures de Transport Terrestre (SEITT), hagi adjudicat les obres de millora de la carretera, que hauran d’estar enllestides en un termini màxim de 23 mesos. El pressupost total és de 22,56 milions d’euros i l'obra serà executada per la constructora Corsán-Corviam Construcción, SA.

L’esperada reforma de l’N-145 ha entrat en la fase final després que el ministeri de Foment espanyol, a través de la Societat Espanyola d’Infraestructures de Transport Terrestre (SEITT), hagi adjudicat les obres de millora de la carretera, que hauran d’estar enllestides en un termini màxim de 23 mesos. Per tant, si es compleixen les previsions, la via renovada hauria d’estar plenament operativa l’abril del 2010.

Els treballs els realitzarà l’empresa espanyola Corsán-Corviam Construcción SA i estan pressupostats en 22,56 milions d’euros. Durant les setmanes vinents s’ha de dur a terme una reunió entre la companyia adjudicatària de les obres, el ministeri de Foment, els ajuntaments de la Seu d’Urgell i Valls de Valira, el Servei Català del Trànsit i els mossos d’esquadra per estudiar aspectes del projecte i, sobretot, establir el calendari d’execució que menys perjudiqui el trànsit. A la trobada també hi assistiran representants d’Andorra, ja que un dels principals objectius és ordenar les reformes que s’han de realitzar segons els moments de màxima afluència de cotxes.

Cal ordenar el calendari i evitar col·lapses importants”, va avançar l’alcalde de Valls de Valira, Pere Artigues, que no va amagar la satisfacció per la notícia, que suposa la culminació d’una reclamació de més de quinze anys. I és que el polític va recordar que els diversos pobles que formen el seu municipi seran els grans beneficiats d’unes reformes que, al seu entendre, tindran com a principal conseqüència la reducció de la perillositat de l’N-145. “La carretera no canviarà substancialment, però guanyarà en seguretat. Continuaran havent-hi cues perquè les dues duanes seguiran allà”, va recordar.

La rotonda d'entrada a la N-145 a la Seu d'Urgell - Crèdit foto: RadioSeu.CAT

Canvis per donar seguretat

Artigues va explicar al Diari quines són les principals novetats del projecte, que en gran part significarà una reforma de la carretera actual, però no pas un nou traçat. La cruïlla amb Anserall serà un dels llocs amb més canvis. Ja abans d’arribar a l’actual desviació –de gran sinistralitat, com va manifestar l’alcalde en indicar que “molts dels nostres veïns hi han perdut la vida”– el revolt del polvorí serà substituït per un túnel de 377 metres amb quatre carrils, tot i que el tram actual continuarà en ús. A més, es construiran dues rotondes adjacents a la carretera i un nou pont sobre el riu Valira de 35 metres de llargada per 7 d’amplada per facilitar la incorporació i la sortida cap al poble.

Ja a prop de la frontera, a l’actual desviació cap a Arcavell i Civís, també d’important sinistralitat, es farà una rotonda, aquesta sí integrada a la nacional, i un fals túnel per protegir una zona on tenen lloc freqüents esllavissades. Abans de la duana, a més, s’hi farà una desviació que permetrà canviar de sentit als vehicles que circulin en totes dues direccions.

Artigues es va mostrar satisfet amb el projecte final, que deixarà, segons els trams, una via de dos, tres o fins a quatre carrils. “S’ha fet seguint les nostres idees i propostes i s’ha corregit fins a tres vegades segons es va demanar”, va explicar l’alcalde de Valls de Valira.

La rotonda d'entrada a la N-145 a la Seu d'Urgell - Crèdit foto: RadioSeu.CAT

Satisfacció a la capital de l’Alt Urgell

La notícia de l’adjudicació de les obres de l’N-145 va ser molt ben rebuda al consistori de la Seu d’Urgell. L’alcalde, Albert Batalla, va qualificar de “molt positiva” la decisió del ministeri de Foment, ja que comportarà importants millores per al transport a la comarca.

La primera millora és la viabilitat entre la Seu i Andorra, via per on circulen molts urgellencs diàriament per anar a treballar, i la segona és la seguretat, factor per evitar el màxim d’accidents de trànsit”, va explicar Batalla, que també va destacar un altre avantatge que afecta directament la seva ciutat. “Es resoldrà la connexió rodada de vehicles entre el barri del Serrat de la Capella, una reivindicació important i històrica”.

De la seva banda, fonts de l’Agència de Mobilitat van qualificar com a “gran notícia” l’adjudicació de les obres. Des de l’entitat es va recordar que el 2007 més de tres milions de vehicles van accedir a Andorra per l’N-145.

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

Artículos relacionados:

  • Sortiran a concurs les obres de millora de l’N-145 Publicado el 15/08/2007

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: