Bon inici de temporada al Pirineu

Bon inici de temporada al Pirineu
Les nevades de la pasada setmana han permés un bon inici de temporada, després del que vam viure l'anterior campanya aquesta ha començat amb bones perspectives i de cara al pont les estacions esperen poder oferir una més que bona imatge. Baqueira amb més de 70 quilòmetres afrontarà el pont amb pràcticament un 100% d'obertura mercés a la feina dels canons i la neu nova que anirà caient aquests dies.

Les estacions d'esquí de Catalunya i Andorra han iniciat aquest cap de setmana la temporada amb una balanç positiu, ja que en comparació a la darrera temporada han pogut obrir pistes mentre que l'any passat no van poder fer-ho en condicions fins ben entrat el desembre per culpa de la manca de precipitacions i les elevades temperatures, aquesta temporada les òptimes condicions meteorològiques han donat un respir al sector.

Des de Masella, la primera a obrir com de costum segurant la temporada més llarga del Pirineu que divendres inaugurava la temporada ha rebut aquest cap de setmana més 5.000 visitants que han pogut gaudir amb els 21 quilòmetres esquiables repartits en 12 pistes obertes.

Masella - Entrant a la pista les Fustes

La seva veïna la Molina també va obrir pistes el divendres i fa un balanç positiu del començament de temporada, ja que al 2011 no van obrir fins una setmana després del pont. Segons informen des de l'estació van rebre un miler de visitants que van poder gaudir de 6 pistes obertes que s'aniràn ampliant a mesura que la neu natural i la de cultiu ho vagin permetent.

A Vall de Núria van obrir de forma testimonial amb una pista de debutants.

Pel que fa a les comarques lleidatanes Baqueira Beret va obrir més de 70 quilòmetres de pistes i s'espera que en les properes hores poguin confirmar una obertura de pràcticament el 100% de l'estació. Aquest cap de setmana han rebut prop de 5.000 visitants que segons Roberto Buil, director comercial, han pogut gaudir d'una de les millors obertures de l'estació de l'història de Baqueira Beret que en un parell d'anys farà les seves noces d'or, concretament el 6 de desembre de 2014.

Baqueira aquest cap de setmana

A Pirineu de Lleida també l'estació de Port del Comte ha obert les portes aquest dissabte amb una afluència de 800 esquiadors que han gaudit amb dos quilòmetres esquiables d'un total de 50 i tres pistes obertes de 36 "gràcies a les baixes temperatures", com explicava un dels propietaris de l'estació, Jaume Majoral, qui deia que, obviament, el balanç era molt positiu donat que la darrera temporada no van poder obrir fins al dia de Sant Esteve i la previsió és obrir més pistes de cara al pròxim dijous.

La resta d'estacions com les d'SkiPallars, Boí Taüll, Tavascan o Vallter2000 ho faran el dijous 6 per tal de començar la temporada amb el Pont de la Purissima, qui sap si un dels últims que viurem segons les previsions del Govern que vol retallar-nos també els dies festius deixant així encara més tocat el sector del turisme interior.

A Andorra, Grandvalira va iniciar la seva temporada divendres amb una obertura parcial i dissabte amb l'obertura oficial compta amb 31 remuntadors oberts de 65, 37 pistes obertes d'un total de 134 que sumen 60 quilòmetres esquiables dels 210 totals, i gruixos de neu que oscil·len entre els 30 i els 80 centímetres. Pel que fa a Vallnord van obrir dissabte amb i ara mateix les instal·lacions obertes són 13 de 46 remuntadors que donen servei a 24 de les 69 pistes dels tres sectors del domini, els gruixos de neu van entre 30 i 70 centímetres de neu pols. Tots dos dominis treballen per tal d'obrir més pistes de cara al pont amb l'ajuda de la neu que anirà caient aquests dies i la que poguin produïr. 

A les Neus Catalanes Font Romeu o els Angles, on per al pont tenen una oferta de 3x4 en forfets, ja han obert portes i la resta, excepte Puigmal que no és gens clar quan ho farà, ho aniran fent aquests dies per tal d'aprofitar la pujada de clients mercés al Pont.

Per a qualsevol dubte sobre l'estat de la vostra estació no deixeu de consultar Infonieve on trobareu la millor i més actualitzada informació.

Artículos relacionados:

  • Satisfacció pel Pont de la Puríssima Publicado el 09/12/2012
  • Masella la primera a obrir al Pirineu Publicado el 28/11/2012

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: