Xavier Salarich ho donarà tot aquesta temporada

Xavier Salarich ho donarà tot aquesta temporada
Xavier Salarich, al costat de Pol Carreras i Pol Rocamora, completa l’equip B de la RFEDI, tots ells equipats per Atomic. “El balanç de la temporada passada és positiu, però amb la sensació que ho podria haver fet millor. Sóc inconformista”. “Aquesta temporada, el meu primer objetiu és classificar-me per als Mondials d’Schladming”.

Comença la temporada de competició per Xavier Salarich (11.04.1990). Deixada enrere l'etapa com a membre del team Steffen-S1, el més gran dels Salarich comença a competir en les estacions suïsses de Diavolezza i Davos, on realitza aquests dies diferents curses FIS. L'esquiador de Vic afronta aquest inici de campanya "amb molta confiança i amb ganes de fer-ho bé. Al gegant estic millorant i agafant més confiança. Ho donaré tot".

Xavier Salarich - Crèdit: Photoset.esXavier Salarich - Crèdit: Photoset.es

Aquest estiu, on has treballat més?

A Ushuaia (Sud-amèrica) hem donat molta atenció a l'aspecte físic, per després realitzar un treball tècnic òptim i assimilar correctament l'entrenament i les exigències tècniques. Hem focalitzat l'entrenament en les cames, acumulant molta feina tant amb càrregues màximes, mitjanes i baixes, fent exercicis d'halterofília i hem realitzat un treball de reforç al tren posterior (esquena), i també hem treballat aeròbicament.

Quin balanç fas de la temporada passada?

Bastant positiu, sobretot en eslàlom, on vaig aconseguir baixar molt la meva rànquing. Però també considero que, tal com van ser les coses, podria haver baixat més el rànquing, per tant, estic content, però amb la sensació que ho podria haver fet millor. Sóc inconformista!

Què et va ensenyar el passat hivern que vulguis posar en pràctica aquest?

Moltíssimes coses. El progrés t'aporta experiència i coneixement. El més important, no deixar-me intimidar pels noms de la llista de sortida d'una competició, i fer la meva carrera.

Quins són els teus objectius per aquesta temporada?

Aquesta temporada seguirem el circuit de la Copa d'Europa, i el meu objectiu en aquesta competició és estar entre els 30 primers i sumar punts. D'altra banda, aquest any se celebren els Mundials de Schladming (Àustria) i tinc com a objectiu la classificació. Pel que fa als punts FIS, el meu objectiu personal és acabar la temporada amb 15 punts o menys.

Has tornat sota la disciplina de la RFEDI, com ho valores?

Després dels dos últims al Steffen-s1 a Suïssa, aquesta temporada seré sota la disciplina de la RFEDI. Estic molt il·lusionat amb la temporada. Estic al lloc que em correspon, encara que a Suïssa he estat molt a gust, i els estic molt agraït pel que m'han donat i perquè m'he sentit molt recolzat, fins i tot ara segueixo tenint suport per part seva.

En quins aspectes creus que has de millorar més aquest hivern?

La temporada passada em vaig centrar molt en l'eslàlom i vaig abandonar una mica el gegant, per això vull fer un pas endavant amb el gegant, i millorar els canvis de pendent en l'eslàlom.

Seguiràs alternant velocitat i tècnica?

Sempre he estat de tècnica i així continués sent, ja que és en les disciplines que més capacitat estic. Però això no treu que de tant en tant faci alguna cursa de velocitat per no perdre els punts, enfocant com entrenament per les disciplines tècniques.

Finalment, com t'estàs trobant amb els nous esquís Atomic?

He tingut molt bones sensacions. Els esquís són molt més exigents físicament, i el marge d'error és molt més petit. Són molt més estables. M'agraden molt més i em sento més còmode amb els esquís nous. Puc ser molt més ràpid amb aquests.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: