Pal-Arinsal busca inversors amb urgència

Pal-Arinsal busca inversors amb urgència
La situació d'EMAP (Pal-Arinsal) obliga a buscar inversors urgentment, EMAP ha d'eixugar un deute que ofega els comptes del domini des de fa, un deute que ascendeix a 26 milions d'Euros. Aquesta temporada no ha ajudat gens a eixugar aquest deute.

El conseller de Turisme de la Massana, Sergi Balielles, va explicar ahir a l'Agència de notícies d'Andorra, ANA que des del consell d'administració d'EMAP, societat explotadora de Pal i Arinsal, s'està treballant per trobar inversors privats per reduir el deute del Comú i la despesa financera. De moment, ja s'ha parlat amb totes les entitats bancàries del país i, a més, ja disposen d'empreses estrangeres interessades. Quan tinguin totes les opcions sobre la taula, Balielles va afegir que la intenció és sotmetre-les a referèndum, perquè sigui el poble el que decideixi què es vol fer. Així acompleixen el compromís electoral defensat també per l'oposició de reduir el deute de les estacions d'esquí massanenques.

A més a més, Balielles també va assegurar ahir que s'havia establert una ronda de converses amb les entitats bancàries andorranes, ja que poden ser un possible accionista si es fa una ampliació de capital. Balielles va dir que la resposta dels bancs en general ha estat bona, tot i que «hi ha qui creu més en la neu i qui hi creu menys». En tot cas, el conseller va apunta que estan més avançats els contactes amb possibles inversors estrangers que no pas els contactes amb inversors del país.

Participació ciutadana

El conseller de Turisme, Sergi Balielles, també va argumentar que es pot optar per una opció similar a la d'Ensisa, que és majoritàriament del Comú i d'una entitat bancària, o també el model de Caldea, on hi ha el Comú, la banca, i molta participació ciutadana. En aquest sentit, ha dit que aquest darrer model els interessa perquè volen «que la gent s'involucri d'alguna manera».

En tot cas, la intenció no és privatitzar totalment l'entitat, ja que des del Comú es vol mantenir «un cert control en la presa de decisions» tenint en compte que es tracta del motor econòmic de la parròquia i que la voluntat és seguir lligats amb Ordino-Arcalís sota la marca de Vallnord.

De les declaracions de Sergi Balielles, també es desprèn que EMAP té clar que incorporar un soci capitalista és un model que pot ser productiu i rentable, però «no volen donar tota la gestió a un tercer perquè entenem que l'estació està molt vinculada a la parròquia». Un altre dels objectius de la majoria comunal és professionalitzar el consell d'administració, ja que aquest «no pot prendre decisions oposades cada quatre anys en funció del cònsol de torn», sinó que cal una certa estabilitat. Un cop totes les opcions siguin sobre la taula, «la intenció és fer un referèndum perquè els massanencs hi diguin la seva, ja que es tracta d'una qüestió molt important per a la parròquia».

Balielles també va avançar amb poc optimisme que «un cop tancada la temporada i quan s'hagi vist com han afectat els mals resultats del desembre, es començarà a prendre decisions». Tot i això, Balielles considera que «no es poden fer canvis dràstics en quinze dies», i que el termini màxim que s'ha de marcat per dur a terme aquest pas és de dos anys. La gestió de la societat explotadora de Pal-Arinsal, EMAP arrossega un deute de 26 milions d'euros, que sumats als 2 milions de dèficit de Vallnord, sumen 28 milions. Precisament, en les últimes eleccions comunals, tant els candidats del PS com els candidats de Moviment Massanenc demanaven explicacions a la majoria sortint. Les condicions metereològiques gens favorables d'aquesta temporada, fan creure que és difícil reduïr, encara que una mica, el forat, tal com Balielles va admetre ahir, el desembre van punxar.

Artículos relacionados:

  • Vallnord aposta per l’entrada de capital privat Publicado el 14/08/2012

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    26/03/2012 17:17
    #1
    Pues esperemos que los encuentren y que todo mejore. Es una muy buena zona de esquí.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: