Jornet i Miró plata a l'europeu individual

Kilian Jornet i Mireia Miró es van penjar la medalla de plata a la prova individual del Campionat d'Europa de Pelvoux. De la seva banda el cassanenc Marc Pinsach va signar una tercera posició en categoria Espoir. Amb un temps de 1:08:30 Jornet ha acabat per darrere del francès William Bon Mardion, que s'ha endut la victòria per 30 segons. L'atleta d'Atomic ha liderat la cursa fins a l'última llarga baixada, on Bon Mardion l'ha aconseguit superar. Miró ha sigut segona a poc més de 3 minuts de Roux.

Tres plates i un bronze

Els esquiadors catalans segueixen desmostrant el seu altíssim nivell als campionats d'Europa on ahir a la prova individual van sumar quatre noves medalles. Kilian Jornet i Mireia Miró van sumar dues plates a la categoria sènior i Marc Pinsach va sumar un bronze a la categoria Espoir (Entre 21 i 23 anys) que l'ha col·locat el dotzé en la classificació global. I en categoria cadet l'olotí Aleix Domènec va fer-se amb la segona plaça demostrant així l'altíssim nivell dels nostres, ara i de cara al futur. A les portes del podi també en categoria cadet es va quedar la sabadellenca Laura Balet signat una quarta posició.

Jornet: "Les sensacions han estat bones"

Jornet va sortir molt fort i a la primera pujada ja s'ha fet amb el cap de la cursa seguit per un grup de corredors entre els que estava el finalment guanyador Bon Mardion. "A la primera pujada m'he pogut escapar una mica i m'he mantingut al capdavant fins a la tercera pujada. Sabia que havia de intentar treure el màxim d'avantatge a William perquè no em passés a la baixada, però l'avantatge no ha estat suficient i en l'últim descens que era molt llarg, m'ha avançat. Després m'he centrat en mantenir la segona plaça fins al final", comentava Kilian al final de la cursa.

En finalitzar la cursa Kilian deia que "estic content. Les sensacions han estat bones. Aquesta ha estat una cursa molt disputada amb William. Espero mantenir les bones sensacions per a la Vertical Race de demà (per avui)". De fet, Jornet manté intactes les opcions d'optar a la Combinada, on es tenen en compte els resultats obtinguts en totes les disciplines, es troba a nomes 11 punts del líder d'aquesta classificació. Kilian també va tenir paraules de felicitació per al seu amic William Bon Mardion: "Me n'alegro per William. Tenim amistat i fins i tot vam córrer algunes proves junts".

Miró: "Estic molt contenta de la cursa"

De la seva banda la corredora de Suunto Mireia Miró ha tornat a pujar al segon graó del podi i declarava: "Estic molt contenta amb la cursa d'avui (per ahir), després de la cursa per equips i el dilluns l'esprint el cansament es comença a notar. Demà (per avui) toca la Vertical Race, aíxi que ara toca descansar el màxim possible i mirar de recuperar-se. S'espera una Vertical Race molt dura amb uns murs de por!".

Prova retallada

La individual race, una prova amb un desnivell positiu de 1.450 metres i 1.850 de desnivell negatiu, ha estat una prova més curta en comparació amb les proves de la Copa del Món, on els atletes la completen en una mitjana de 1:30 hores. L'organització, després de les informacions donades en el briefing va decidir al matí canviar el traçat de la individual race i retallar un tram de l'última pujada, fet que podria haver estat un avantatge pel guanyador.