Atenció al risc d'allaus

Atenció al risc d'allaus
A hores d'ara i amb la temporada que portem qualsevol nevadeta pot deixar anar tots els nostres instints per anar a rebentar-ho tot, normal, però atenció, el risc d'allaus és 4 sobre 5, un dels riscos amb més accidents. Així que atenció al que feu a les muntanyes, aquella maravellosa pala no es mourà d'allà on és i una retirada a temps és una victòria, i la derrota a la muntanya és paga molt i molt cara.

El risc d'allaus s'ha situat a nivell quatre en una escala de cinc, de manera que des del Govern es desaconsella la pràctica de l'esquí fora pista, ja que es poden produir algunes allaus espontànies en els pendents més carregats i abruptes, així com nombroses allaus de placa desencadenables pels esquiadors.

El comunicat del Govern indica que les precipitacions de neu recents han estat transportades a la nit per un vent tempestuós de nord a nord-oest, que ha contribuït a crear nombroses i de vegades grosses acumulacions. Aquestes plaques de vent es dipositen sobre subcapes de neu recent poc transformada i poden permetre nombrosos desencadenaments, amb febles càrregues (el pes d'un sol esquiador, per exemple). En aquest sentit, el risc fort és sobretot present sobre els massissos situats més al nord del Principat.

Pel que fa a la previsió meteorològica fins aquest dilluns al vespre, es preveu cel cobert amb nevades que afecten principalment la meitat nord del Principat, mentre que a la meitat sud el temps serà solejat. El vent serà fort en alçada de component nord-oest, bufant amb ràfegues de fins a 120 quilòmetres per hora a les crestes. Respecte a les temperatures, les mínimes a 1.500 metres s'han situat entre -3 i -5 graus, i les màximes entre 0 i 1 grau.

D'altra banda, les darreres nevades han deixat un metre de neu a 2.500 metres, al vessant nord, i 20 centímetres a la mateixa cota però al vessant sud. Finalment, el Govern ha decidit anul·lar les activitats d'esquí escolar previstes per aqust dimarts.

Artículos relacionados:

  • Dos ferits per una allau a l'Aran Publicado el 08/02/2012

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    06/02/2012 21:06
    #1
    Molt de compte amb les allaus

    karma del missatge: 33 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    07/02/2012 00:30
    #2
    Mercès David. :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: