L'ampliació de Boí Taüll a debat

L'ampliació de Boí Taüll a debat
Boí Taüll negocia amb la nova Generalitat l'ampliació de pistes que va rebutjar el tripartit. El projecte contempla un pla per passar dels actuals 45 a 90 quilòmetres esquiables i arribar a les 2.000 places d'allotjament a peu de pista.

L'estació d'esquí de Boí Taüll ha iniciat contactes amb la Generalitat per desbloquejar el projecte d'ampliació del seu domini esquiable de 45 a 90 quilòmetres i arribar a les 2.000 places d'allotjament a peu de pista. Així ho van confirmar fonts de l'empresa i de la delegació del Govern al Pirineu. Es tracta d'una proposta que l'estació va formular per primera vegada fa gairebé una dècada i que va quedar paralitzada durant les dos legislatures del tripartit. L'any 2006, l'antiga conselleria de Política Territorial (ara Territori i Sostenibilitat) va establir en el pla d'estacions de muntanya una futura connexió entre les pistes de Boí Taüll i Vallfosca, al Pallars Jussà. Aquesta alternativa no va satisfer l'estació de l'Alta Ribagorça.

El director general de Boí Taüll, Jordi Sabaté, va assenyalar que la seua proposta passa per ampliar el domini esquiable a la zona de la vall de Ginebrell, i va insistir que l'ampliació de pistes i la construcció d'hotels a peu de pista "és necessària per consolidar l'estació com una destinació turística singular al Pirineu".

Per la seua part, el delegat de la Generalitat al Pirineu, Albert Alins (CiU), va confirmar converses amb l'estació d'esquí per abordar aquesta qüestió. Alins es va mostrar favorable a impulsar projectes que afavoreixin el desenvolupament econòmic de la zona, encara que va destacar que l'ampliació "s'haurà d'estudiar amb atenció", va assenyalar. La proposta d'ampliar les pistes de Boí Taüll ha comptat amb el suport de l'ajuntament de la Vall de Boí.

Aquest nou intent per part de Boí Taüll per obtindre el vistiplau de la Generalitat als seus plans d'ampliació arriba en un moment de crisi econòmica i també de dificultats per al grup Nozar, accionista majoritari de l'estació de l'Alta Ribagorça. En aquest sentit, Sabaté va reconèixer la dificultat d'obtindre els fons necessaris per executar les obres, encara que va apuntar que "sense tindre l'autorització de la Generalitat per al projecte, resulta impossible".

Altres projectes a Lleida

Autoritzar l'ampliació de Boí Taüll podria requerir canvis substancials en el pla director d'estacions de muntanya de la Generalitat. Cinc anys després de l'aprovació d'aquest document, l'estació d'esquí de Vallfosca està paralitzada per la suspensió de pagaments del promotor, Martinsa Fadesa, una situació que també afecta Nozar.

Tampoc hi ha data prevista per a la reobertura de l'estació de la Tuca, a Vielha, també inclosa en el pla del Govern. En aquest últim cas, l'ajuntament i la firma promotora, Tucaran, han acordat la construcció d'un parc de lleure a la Tuca que haurà d'estar enllestit el pròxim estiu.

Fuente:

Diari Segre

Diari Segre

Artículos relacionados:


10 Comentaris Escriu el teu comentari

  • RX
    RX
    #1
    Fecha comentario:
    02/11/2011 09:57
    #1
    En un momento dado oí que pretendían conectar el resort por telecabina (e incluso pista con la estación. No me pareció mala idea, porque evitas tener que subir en coche a pie de pista. Pero la idea de empezar a levantar casas a más de 2000 metros no me hace ninguna gracia. Además, con la que está cayendo, la que liaron en Vall Fosca y los follones que ha pasado Nozar... No lo veo para nada...

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    02/11/2011 10:57
    #2
    #1 Sembla que l'idea són "llits calents" i no pas cases/apartaments, ja veureme el que...

    karma del missatge: 16 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    02/11/2011 12:08
    #3
    qualsevol cosa que sigui millorar accés seria ideal, ja que és un llarg trajecte per arribar a boí.

    L'altre punt seria ampliar cap a Durro, hi ha bona neu cap allà.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • RX
    RX
    #4
    Fecha comentario:
    02/11/2011 19:26
    #4
    #2 tot i així, no veig alló de construir a peu de pistes.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    02/11/2011 20:30
    #5
    #4 "A peu de pista" ha de ser al pla de l'Ermita, no pas a peu, peu ;)

    karma del missatge: 26 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #6
    Fecha comentario:
    02/11/2011 22:47
    #6
    #5 Si és a Pla de l'Ermita em sembla fantàstic. Però si és a Pla de les Vaques, a peu de pista, no em sembla bona idea.

    karma del missatge: 27 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #7
    Fecha comentario:
    03/11/2011 10:12
    #7
    Puc escriure aquí en castellà? :lol2:

    Penjo els dos comments que he fet a notícies nevasport. :+:

    Per fer-me pesat i tal. :lol2:

    Primer miss:

    Si és Vaques cap a Durro, us fotreu una ostia que semblarà que trona.
    Si voleu baixar als gossos encara.

    Sortirà per un ull de la cara i part de l´altre.

    Heu d´anar a Moror, o saltar cap a l´altra banda, darrere Llevata i Puifalcó. Arrastres i a tomarpelcul.

    Segon miss:

    És Pre-parc. De tota manera, em refereixo més aviat a dues bandes. És a dir, Moror una. I després des de Puigfalcó a la banda de solana, entre el que havia de ser Vall Fosca (que desde dalt a Puigfa o Roies ja es veu un retorn inacabat) i la banda que empalma amb l´estació fantasma.

    Comento que dic que és preparc ja que el forero IceAge29 em deia que la zona que jo dic és Parc Nacional d´Aigüestortes, i a mi em consta que és pre-parc i per tant amb unes condicions més flexibles. Encara que jo indico dues zones. Moror i la banda que enllaçaria amb la hipotètica VallFosca. No per fer la connexió, sinó per tenir les dues zones de solana i obaga. Arrastres i a saco paco.


    És a dir, tota la banda est i sud-est del Pic de les Raspes Roies (Puigfalcó) fins al clot. Allà sempre hi ha un mar de neu, que s´hauria de controlar bé per allaus, que s´hi pot acumular molta placa de vent. Però sempre hi tens neu per més que hi sigui solana. El relleu és força favorable. I li donaria un punt salvatge i apartat.

    Boí ha de trobar el seu camí. I no passa precisament per fer autopistes, ni canons a dojo, ni telecadires desembragables de 6. S´ha d´ampliar buscant neu, relleu i paissatge. Sí és veritat que fan falta llits. No hi haurà més gent si no es fa l´snowpark que toca, perquè Boí ha perdut tres trens per deixadesa i desconeixement. No hi haurà més gent si no es ven neu, enlloc de tonteríes familiars en un copy-paste de pèssim gust. No hi haurà més gent si l´stadium no té les curses que ara són a Espot i bé que s´havien fet a Boí.

    Darrere de Cervi, el Cerví de Durro, l´únic que hi ha és territori freeride de película.

    D´altra banda i el més perillòs de tot és obrir un accés per carretera a Durro. Mataria a Boí i a Taüll. Erill ja és pell. La gent no voldria pujar fins al Pla, si té un accès més directe, amb menys recorregut, amb menys alçada i per tant menys neu. Barruera creixeria i es menjaria la continuació de la Vall. A més de la forta inversió que requereix perquè allà no hi ha neu i s´haurien de tirar canons a morir. Apart de fer possible que l´aigua del llac del costat de l´snowpark d´ara alimentés aquests canons. O fer-ne un de nou... Telecadira que te cagas, carretera, canons, sala de màquines... I tot això qui ho paga, els imbècils de Nozaleda que van ser els atontats, perquè és el que s´ha de ser per comprar-li Colonial a La Caixa?

    Tercer miss:

    Yo Coto creo que también. Aunque sería una bonita forma de "pedir" dinero por parte de Nozar. Que están arruinadísimos.

    Aclaro que en CotoBack deia que li semblava un puff. I així s´entèn per què faig referència al Coto etc.

    Yo como estoy loco, si fuera la Generalitat lo tendría muy claro. No hay permiso, no nada. :lol2:

    Sí, sí, suena raro y tal. Una vez jodida la cosa (si cabe más aún, claro) se le hace una oferta a Nozar para la compra de la estación por 2 pesetas, que es lo que han costado Espot y Portainé. No se trata de hacer la British Leyland, pero bueno... :lol2:

    El problema es que Nozar tiene a Boí como aval de 165 millones de euros de valor. Y no los vale ni en broma.

    No sé cómo iría exactamente la historia, pero yo a estos de Nozar no les daba ni media oportunidad. :lol2:

    Como la estación hay que tenerla abierta sí o sí, prefiero que se tire el dinero de la Gene controlando la misma Gene, que tirar el dinero mientras un privado que ha demostrado ser un auténtico zopenco empresarial se lo funde, cubriendo sus "bujeros".

    No sé si me seguís la idea, pero bueno.

    Veinte quilos, como mucho veinticinco. Y ni un duro más.

    :lol2: :lol2: :lol2:


    Bon dia a tots.

    :lol2:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #8
    Fecha comentario:
    03/11/2011 23:08
    #8
    Mmm! I l´aparcament s´ha d´asfaltar, que costa dos duros collons!!

    Que fot pena i molta gent no ve per no embrutar-se com garrins!!

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #9
    Fecha comentario:
    04/11/2011 17:16
    #9
    Cuidadin amb l'idioma Vaquero :lol2: :lol2: :lol2:

    Pel demes totalment d'acord :+:

    karma del missatge: 32 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #10
    Fecha comentario:
    04/11/2011 20:02
    #10
    #9 Ja pots dir-ho ja... joer... :lol2:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: