Un crèdit salvarà a Boí Taüll, temporalment

Un crèdit salvarà a Boí Taüll, temporalment
De moment sembla que el primer cop s'ha aturat i finalment l'1 de desembre Boí Taüll tornarà a obrir les seves portes. Un crèdit de 800.000 euros permetrà aixecar l'ERO sobre els treballadors i obrir les instal·lacions de l'estació i el resort.

L'estació d'esquí i el resort de Boí Taüll que es troba des de la passada primavera en concurs voluntari de creditors al jutjat mercantil número 5 de Barcelona obrirà finalment la propera temporada d'hivern, Nozar ha aconseguit un crèdit pont per un total de 800.000 euros que permetrà tornar a obrir els sis hotels del resort i l'estació d'esquí, a més suposarà l'aixecament de l'ERO que pesava sobre el total de la plantilla (90 treballadors). Així ara per tal d'obrir el proper dia 1 de desembre només falta que la neu faci acte de presència. Cal destacar que aquest crèdit aconseguit per l'inmobiliaria de la família Nozaleda ho ha estat quan aquesta també es troba en concurs de creditors.

La Generalitat, segons citen a La Vanguardia, portava temps negociant amb Nozar i negant-los més crèdit, la Generalitat posava sobre la taula una oferta de compra, a la baixa, tant per l'estació com per al resort, una oferta amb un preu simbòlic sempre que el concurs portes a la liquidació de l'empresa i llavors es pogués fer amb aquesta unitat productiva. Però això no ha acabat, la Generalitat és un dels principals creditors hipotecaris de Promocions Turístiques de la Vall amb un deute pendent d'uns 7 milions d'euros amb l'Institut Català de Finances. Un altre dels principals creditors és la pròpia Nozar, amb 8 milions, tot i que aquesta s'ha acollit a l'oferta de l'empresa per tal de convertir el deute en un crèdit participatiu. Des que Nozar va adquirir Boí Taüll a Bankpime a l'any 2004 ha invertit en el resort vora uns 30 milions d'euros. De la seva banda aquesta notícia ha despertat satisfacció a la vall de Boí, el seu alcalde, Joan Peralada, declarava a TV3 que els propietaris de Boí Taüll han treballat intensament durant l'estiu per poguer obrir i ha qualificat la solució trobada com una gran notícia.

Al concurs de creditors l'advocat de l'empresa, Agustí Bou, ha plantejat als creditors una proposta de conveni que ofereix pagar tot el deute sense condonació amb una espera de 15 anys, o en 10 anys si hi ha una condonació del 40% o bé transformant aquest deute en crèdit participatiu, cosa que ha fet Nozar. Tanmateix s'ha sol·licitat un refinançament del deute a la banca, en total són 32 milions d'euros que s'haurien d'aplaçar per espai de 12 anys. L'empresa ha declarat un actiu de 60 milions per 48 de pasiu. Ara manca el darrer pas que és la acceptació per part de la sala d'aquest procediment, entenem que s'acceptarà però encara ho ha de confirmar.

Artículos relacionados:


1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    15/09/2012 21:33
    #1
    Bona noticia per l'estació i la gent de la vall ,ara toca gestionar-ho be, i esperar la neu

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: