Grandvalira i Vallnord redueixen un 20% els seus ingressos

Grandvalira i Vallnord redueixen un 20% els seus ingressos
Les estacions d’esquí van tancar ahir les portes d’una temporada marcada per la inestabilitat i un inici sense neu. Tot i que encara no disposen del volum de facturació final, les estacions de Grandvalira i Vallnord fixen la disminució d’ingressos en un 20 per cent respecte de la temporada anterior, mentre que la Rabassa no ha calculat la xifra. Els dominis esquiables coincideixen que la major afluència de visitants durant la Pasqua ha pal·liat les pèrdues, que podrien ser menors de les previstes. Tot i així, asseguren que no s’assoliran els objectius.

Hem tingut tres setmanes de bona afluència d’esquiadors i de qualitat de neu, però no salvem la temporada”, van manifestar fonts de Grandvalira. La recta final, marcada per les nevades, va donar un alè d’oxigen a les estacions, però el balanç de la la temporada 2006-2007 és negatiu en el seu conjunt.

Les estacions van tancar ahir les portes amb importants gruixos de neu i una percepció similar. Registraran pèrdues, però menys de les previstes en un principi. “No ha estat una temporada bona però al final no ha estat tan dolenta com podíem esperar”. Vallnord va resumir així el balanç de l’any. Les xifres concretes, però, hauran d’esperar. Vallnord, Grandvalira i la Rabassa van subratllar que encara no disposen dels càlculs finals del volum de facturació.

De moment, les estacions d’esquí alpí van facilitar el percentage de reducció d’ingressos. Grandvalira estima que la disminució dels ingressos respecte de la temporada anterior se situa en un 20 per cent, mentre que Vallnord la xifra entre el 18 i el 20 per cent. De la seva banda, la Rabassa prefereix ser “cauta” i esperar el resultat del balanç econòmic, però considera que “la temporada ha estat fluixa i no s’assoliran els objectius”.

Les estacions coincideixen que l’absència de neu durant el pont de la Puríssima va condicionar la temporada. “Hem arrossegat tot l’any aquest dèficit”, va lamentar l’estació que integra els sectors de Pal, Arinsal i Ordino-Arcalís. Per Grandvalira, “el 9 de desembre va ser molt dolent, només es van obrir sis quilòmetres de pistes obertes”. Un contrast amb el final del període, marcat per les nevades –que han mantingut obertes el 95 per cent de les pistes fins al seu tancament–. Un dels millors dies d’afluència d’esquiadors va ser el Divendres Sant. Durant aquesta jornada Grandvalira va assolir els 18.000 esquiadors.

Tot i que tampoc no podien facilitar el nombre de forfets venuts, els dominis esquiables van apuntar que han registrat una reducció d’esquiadors individuals. En contraposició, els grups han mantingut l’afluència a les pistes.

Tot i la davallada d’esquiadors d’enguany, Grandvalira, Vallnord i la Rabassa estan satisfetes per les activitats alternatives que han ofert als clients. “Estem contents perquè s’ha demostrat que han funcionat les iniciatives alternatives i el client ha quedat satisfet”, va manifestar el director de la Rabassa, Eugeni de Santiago.

Preparar l’estiu

Les estacions tanquen plenes de neu, però ja es preparen per condicionar el terreny per a les activitats d’estiu. El calendari d’obertura és diferent. La Rabassa dóna el tret de sortida a la temporada d’estiu el 2 de maig, Vallnord el 24 de maig i Granvalira s’esperarà fins al 6 de juliol per oferir les iniciatives estiuenques. L’esquí se substituirà a la Rabassa per passejos a cavall i en quad, entre d’altres activitats. Grandvalira oferirà un parc per a bicicletes de muntanya i un oci familiar i Vallnord aposta pels esports d’aventura.

Més canons de neu

Els 1.008 canons de neu van contribuir a mantenir les pistes obertes “en moments crítics”, segons fonts de Grandvalira. Per aquest motiu, l’estació aposta per la inversió en innivació artificial per a la temporada vinent. Ensisa invertirà uns 2,2 milions d’euros en la producció de neu artificial. El projecte preveu instal·lar un major nombre de canons i millorar les canonades, segons van indicar les mateixes fonts. De la seva banda, Vallnord també considera que la neu artificial ha estat positiva per afrontar-ne l’absència a principi de temporada. El sector de Pal-Arinsal disposa de 300 canons i el sector d’Ordino-Arcalís, de 76. “Aquest any els canons no han gastat més aigua, però continuarem invertint en la reducció del seu consum i també de l’elèctric”, van manifestar fonts de Vallnord. D’altra banda, les estacions no han allargat la temporada per donar “la màxima qualitat de neu als clients”, segons els responsables.

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

Artículos relacionados:

  • Ordino tanca temporada Publicado el 15/04/2007

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: