El Dorado: 10 anys de freeride al Pirineu

El Dorado: 10 anys de freeride al Pirineu
La propera edició de "El Dorado" serà molt especial, i és que la prova de freeride puntera al Pirineu celebrarà els deu anys amb una edició molt especial a Ordino-Arcalís, amb festa grossa a l'estació andorrana.

El Dorado és freeride, en estat pur, una competició arrelada al Pirineu que amb 9 edicions a les seves espatlles aquesta temporada celebrarà un aniversari molt especial a l'estació andorrana de Vallnord, en concret a Arcalís.

Allà pel 1997 es citava per primera vegada aquesta prova: "Ha nascut un nou mode de veure la competició, El Dorado" i seguía: "Amb aquesta prova el que es preten és que la competició no es redueixi a fer salts a un pipe o senzillament a passar portes, sino buscar l'ànima d'aquest esport: el freeride i tot el que comporta practicar-lo". Així el Dorado s'ha convertit en un clàssic del calendari pirinenc, i el que en principi era reservat a surfers ara és compartit per esquiadors i telemarkers.

El Dorado és també una cursa entre amics, no nomes competició

L'organització recerca les millors cimes i vessants per a que els participants poguin descendre per les seves crestes i canals, les baixades són seguides per jutjes professionals que avaluen la tècnica, la línea de la baixada, la fluidesa i el control del rider.

Una mica d'història

El Dorado va donar els seus primers passos a l'estació ripollesa de Vall de Núria (Als anys 98 i 99), d'allà va marxar cap a Espot Esquí (2000, 2001 i 2002) tot i que la neu no va acompanyar i no es va poder competir els anys 2000 i 2002, d'allà es va passar a un dels espots més afamats del freeride català, Tavascàn - Pleta del Prat on es van celebrar les edicions de 2003, 2004 i 2005. I actualment es disputa a Vallnord, al sector Ordino-Arcalís, on l'any passat vam gaudir d'un espectacle magnífic i aquest de ben segur que repetirem. La propera edició de 2008 també es celebrarà a l'estació andorrana.

Al llarg d'aquests 10 anys han passat per el Dorado riders de la talla de Jordi Toses, David Pujol, Bruno de la Barrera, Nelson Domínguez, Laura Pons, Lisi Roig, Mireia Delclos, .... o el nostre SuperKoni juntament amb molts d'altres que han fet els seus pinitos.

L'any passat la victòria a la modalitat d’snowboard va ser per David Pujol, el segon classificat Alex Meffre i la tercera posició per Bruno de la Barrera

El Dorado una organització plena d'il.lusió

L'organització no compta amb grans pressupostos, ni es reparteixen grans premis, no és res espectacular pel que fa a possada en escena, sense grans patrocinadors, .... peró amb molta, moltíssima il.lusió i ganes de fer-ho bé, i donem fe que s'en surten molt i molt bé.

La competició ofereix moments únics i sensacions que cal veure i viure en directe, no es pot explicar, moments de suspens, d'eufòria quan els riders que ja han baixat aplaudeixen la baixada del seu rival, unió i molt de companyerisme. Si a tot aixó li sumem la gran ajuda d'una estació com Vallnord el resultat és com, tot i que el temps no va acompanyar, ja va ser l'any passat: Magnífic.

També hi han moments per al record, per a aquells als que s'ha d'agraïr alguna cosa, i d'entre ells l'organització destaca molt especialment a Andreu Sanabria.

Festa d'aniversari

Per la festa d'aniversari d'El Dorado es farà un Big Air, serà un gran festival de salts i música que es durà a terme a l'snowpark d'Arcalís, amb rom cremat, BBQ, DJ's, Vídeo-DJ's, la projecció del vídeo "10 anys de freeride" i un simbòlic lliurament de premis als personatges més carismàtics i rellevants a les diverses disciplines.

Així que podeu anar apuntant les dates: 23,24 i 25 de febrer com a ocupades al vostre calendari!!!

Artículos relacionados:


4 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    16/11/2006 23:47
    #1
    Per cert, que aixó és primícia mondial ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    21/11/2006 14:26
    #2
    ;-) ja ho se, ja.

    Aquest any hi tornem, no? :)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    21/11/2006 14:28
    #3
    I tant que hi tornarem!!! A més a més ara que Rienda ja no corre :( no hi ha excusa per anar a veure la Copa del Món a Sierra Nevada!!!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #4
    Fecha comentario:
    15/12/2006 19:01
    #4
    eiiiiii!!!
    que passa malalts aquest any hi tornem,aviam si ens truquem un dia i nem a fer unes pales pro weno de moment a esperar!!
    cuideu-vos molt estare per la cerdanya AVIAM SI AKEST ANY REPETIM PER LA GRAVE !!!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: