Encamp i Saetde estudien abaratir el Funicamp

Encamp i Saetde estudien abaratir el Funicamp
L'objectiu és reduir els tres euros de sobrecost que paguen els esquiadors. Després de moltes desencontres el projecte de Pacte pel Progrés apropa posicions entre les dues parts tot i que diuen que els temes importants és millor deixar-los de banda.

El projecte de Pacte pel Progrés ha servit, entre d'altres coses, perquè Saetde i el Comú d'Encamp s'hagin assegut en una mateixa taula per acostar posicions. De moment aquest apropament només s'està donant per a "temes menors", tal com va explicar dijous el cònsol major, Miquel Alís, que va afegir-hi que els "importants" és millor "deixar-los de banda".

Funicamp

De moment, però, Encamp i Saetde ja han posat sobre la taula alguns aspectes que els afecten als dos, com pot ser la promoció de Grandvalira tant a l'estiu com a l'hivern. Així, un dels aspectes que han tractat són els tres euros de sobrecost que suposa per als esquiadors fer servir el Funicamp. El problema és que els caps de setmana de l'hivern són molts els esquiadors que fan servir el giny, però la utilització disminueix de dilluns a divendres. Un dels temes que estan discutint les dues parts és la possibilitat de disminuir aquest sobrecost en l'època de menys afluència però encara no s'ha arribat a cap acord. "El que volem és que Encamp sigui la gran entrada a Grandvalira tant en nombre com en qualitat de visitants", va exposar Alís, que va afegir-hi que un altre dels aspectes que cal promocionar és que Saetde pugui organitzar també activitats a l'estiu com fa l'altre soci de Grandvalira: Ensisa.

El conseller de l'oposició Jordi Torres Arauz considera que el Comú hauria d'haver estat "més ambiciós" i que no s'hauria d'haver quedat en "acords de mínims" en aquesta negociació amb Saetde. Així, Torres considera que un dels aspectes que s'haurien de posar sobre la taula és que la gestió del Funicamp l'assumeixi Saetde. Un altre dels aspectes que Torres considera que el Comú hauria d'exigir és que Saetde faci un pla d'inversions amb una previsió de cinc o deu anys.

Un altre dels aspectes que es van posar sobre la taula en la sessió de Comú de dijous és una subhasta d'una parcel.la de 600 metres al Pas de la Casa. Mentre que Alís considera que és una manera de revitalitzar el Pas perquè allà podria construir-s'hi un hotel de qualitat, Torres al.lega que el fet que el Comú es vengui patrimoni és una equivocació. Així, l'oposició creu que una altra manera d'eixugar el deute en comptes de vendre terrenys és rebaixar la despesa de personal.

Notícia extreta d'El Periòdic d'Andorra.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: