Balanç de la 17a Borrufa

Balanç de la 17a Borrufa
L’estació andorrana Vallnord va acollir del 27 al 31 de gener la 17ª edició del Trofeu Borrufa amb més de 26 països inscrits i 170 participants. La primera jornada va centrar-se en les modalitats Combi Race i Gegant d’Infants II, amb circuits molt tècnics. La segona jornada, va donar pas a la modalitat de Súper Gegant, estrenant la pista La Portella del Mig, recentment homologada per la FIS. I per últim, la tercera jornada va centrar-se en l’eslàlom i el Gegant d’Infants I.

Vallnord va ser del 27 al 31 de gener l’escenari del Trofeu Borrufa. El Trofeu que arriba a la 17ª edició, es presenta com un intercanvi de cultures dins del marc d’alt nivell esportiu que combina unes instal·lacions d’última generació amb la millor preparació tècnica en pistes i diversos programes d’entrenament i competició. El programa de la competició va iniciar-se el dimecres 28 amb la cerimònia inaugural a la plaça de Les Fontetes, a La Massana, on tots els nens van participar en una desfilada amb les banderes dels seus països.

Dijous 29 de gener, Combi Race i Gegant

La primera jornada del 17º Trofeu Borrufa es va tancar amb bons resultats per a la delegació andorrana, tant en la Combi Race com en el Gegant. La Combi Race, va tenir lloc al Coll de la Botella del sector Pal, i el Gegant a la Portella del Mig del sector Arcalís, el dijous 29 de gener. Els més joves del Borrufa de les delegacions de tot el món van haver d'esforçar-se molt per realitzar el descens, ja que la Combi Race d'aquest any era realment una prova molt tècnica, segons va explicar Marc Gutiérrez, entrenador de la ECOA i de l'equip andorrà Infantil I.

Anna Verdú i Carmina Pallàs

Carmina Pallàs, Infantil I de l'equip Andorra 1, va obtenir la primera posició amb un espectacular temps de 1:03.97. La segona i tercera posició van ser per a l'equip francès, Pauline Dalmau i Ambre Giralt respectivament. I la quarta plaça va ser per a Sara Ramentol, Infantil I de l'equip Andorra 1, amb un temps de 1:07.97. Pel que fa als nois, va destacar la segona posició de Kevin Courrieu, Infantil I de primer any de l'equip Andorra 2 amb un temps de 1:05.28. La primera posició va ser para Tristan Laporte, de l'equip francès, i la tercera para Reits Elnionis, de la delegació de Letònia.

El Gegant d'aquest any Infantil II, realitzat a la Portella del Mig del sector Arcalís, va gaudir de molt bones condicions de neu i un traçat bastant girat. Disputat en dues mànegues, va acabar amb el triomf de Finlàndia de Mikael Svens. La segona posició va ser per Kamil Tokarczyk de l'equip polonès i Robert Hametter, de l'equip holandès, va ocupar la tercera plaça. En relació amb la representació de l'equip andorrà, Jordi Troguet va acabar en novena posició i Joan Verdú en onzena, ambdós amb una molt bona segona mànega. Quant a les noies, Amy Donnello, de l'equip de Gran Bretanya, va assolir la primera plaça. La segona va ser per a la catalana Júlia Bargallo, de l'equip Espanya 1. Suècia va pujar al tercer lloc amb Sarah Ohlsson.

Divendres 30 de gener, Súper Gegant

El divendres 30 de gener es va realitzar el Súper Gegant a Ordino Arcalís en categoria d’infants I i els Infants II. El segon dia de competició del 17è Trofeu Borrufa va estrenar pista amb la victòria d’Andorra en la categoria d’Infants I. Un total de cinc pòdiums, tres en noies i dos en nois.

Joan Delmas

La novetat d’enguany de la modalitat més ràpida del Trofeu Borrufa va ser la inauguració de la pista la Portella del Mig, recentment homologada per la FIS. Els participants van viure un traçat espectacular i complicat, en el qual s’havien de concentrar i tenir molta sang freda. Amb algunes sortides i caigudes dels corredors que van allargat la prova, el Súper va tancar amb un espectacle digne de veure.

La primera plaça va ser pel finlandès Mikael Svensk que s’endú dos primers llocs, una futura promesa que demostra una habilitat innata per l’esquí. El segon lloc va ser per Gran Bretanya amb Zak Jesse i el tercer per Suècia amb Ludvig Oehagen. Andorra va aconseguir la sisena posició amb Arnau Puig, la novena amb Marc Nicolas i la desena amb Jordi Troguet. Pel que fa a les noies, Espanya va fer dos pòdiums amb Anna Galofre i Mònica Ruiz, segona i tercera respectivament. La primera plaça va ser per la suïssa Sarah Ohlsson. Andorra va classificar-se novena amb Laia Clasca.

La categoria d’Infants I les andorranes van emportar-se els tres primers llocs. Carmina Pallàs, en primer lloc va demostrar la seva capacitat per adaptar-se. Sara Ramentol, amb una espectacular baixada, va assolir la segona posició i la tercera va se per Patricia Santacreu. Pel que fa als nois, Andorra s’ha endut la segona i tercera plaça amb Xavi Salvadores i Nil Esteve, respectivament. Tristan Laporte va arribar en primer lloc.

Tristan Laporte

Dissabte 31 de gener, eslàlom i Gegant

El trofeu va finalitzar el dissabte 31 amb l’eslàlom d’Infants II a Arinsal i el Gegant d’Infants I a Arcalís. El Gegant, que finalment va disputar-se a la pista de l’Estadi d’Arcalís amb un traçat molt dinàmic, va tancar la competició d’Infants I amb una nova victòria de Carmina Pallàs, que va obtenir la primera plaça a 1,72 segons de la segona classificada, que va ser la francesa Pauline Dalmau, seguida en tercera posició de l’espanyola Rocio Moreno.

Cal destacar el paper de l’andorrana Anna Verdú, que essent Infants I primer any, va obtenir la ben merescuda 5a posició. Pel que fa als nois, la jove promesa francesa Tristan Laporte va aconseguir el tercer or i va guanyar totes les proves que va disputar. En segona posició es troba Guim Gorgues i en tercera Adur Etxezarreta de l’equip espanyol. Kevin Courrieu i Marc Vieitez acaben 8è i 9è.

L’eslàlom va tenir lloc a la pista Bambi amb un traçat molt tècnic i alhora divertit. Realitzat en dos mànegues, una més tècnica i l’altra més ràpida, el nivell va ser molt alt. La primera plaça va ser pel suec Ludvig Oehagen, la segona pel polonès Kamil Tokarczyk i la tercera per Zak Jesse, de l’equip de Gran Bretanya. Pel que fa a les noies, la primera va ser la sueca Sarah Ohlsson, la segona l’holandesa Romy Breukelen i la tercera la polonesa Emilia Zoldac. Andorra va arribar en 10a posició amb Andrea Machado.

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    13/09/2009 00:38
    #1
    je conait tristan laporte il ete avec ns o golf o foot il et trop simpa

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: