Esquí... esport nacional?

Esquí... esport nacional?
A Andorra molt sovint es parla de l’esquí com l’esport nacional, però no es veu que interessi al gran públic, aquestes són algunes de les opinions que aporta en un article d'opinió Francesc Robert al Diari d'Andorra, tot i que aquest article surt del país dels Pirineus per a nosaltres no sona gaire estrany, només cal veure que passava quan María José Rienda guanyava curses o pitjor quan no les guanyava que tot eren retrets.

Una de les meves passions sempre ha estat l’esquí, especialment el de competició. Aquest esport és, en teoria, l’esport de referència al nostre país. Moltes vegades se l’ha denominat com el nostre esport nacional i seria lògic que fos així, ja que la relació entre els metres de pistes d’esquí per habitant deu ser dels més alts d’Europa o… del món, dubto que cap país tingui una ràtio tan gran. Però… dit això, sovint em fa la sensació que la majoria de la gent no ho viu així (Govern inclòs), no detecto massa interès entre la gent d’Andorra per aquest esport, tinc la sensació que l’interès per l’esquí només és cosa d’uns quants apassionats, que si bé no som quatre gats, sí que som pocs respecte del volum total de la població.

Fa un parell d’anys vaig anar a veure una prova de la Copa d’Europa d’esquí que es disputava a l’estació d’Arcalís. Presenciant la competició érem els de sempre, els que ho vivim amb passió i els professionals d’aquest esport. Al carrer pràcticament ningú en parlava, senzillament perquè ni ho sabien. I el més trist de tot és que quan vaig mirar les notícies al vespre a la televisió van obrir la secció d’esports, si no ho recordo malament, amb futbol sala. També podríem dir el mateix d’aquest diari o de qualsevol altre mitjà. Al nostre país no vivim aquest esport amb passió. Si preguntem a cent persones del carrer qui és en Roger Vidosa o la Mimi Gutiérrez, gairebé segur que el percentatge de persones a qui sona el nom serà molt baix, tot i que són els millors esquiadors del nostre país. L’any passat la Federació Andorrana d’Esquí va tornar a fer el lloable esforç de portar una prova de la Copa d’Europa, en aquest cas a Soldeu, i per cert molt ben organtizada. Segurament el ressò va ser superior, però insuficient. I no diem el que passa quan s’organitzen altres curses internacionals (les conegudes com a curses FIS), aquestes passen pràcticament desapercebudes. Suposo que fa massa fred i per a un periodista és més còmode seguir un esport que es faci en un pavelló. He escrit aquesta columna des d’Àustria on els diaris i la televisió obren la secció d’esports sempre amb esquí i el futbol és a vegades un senzill breu. Allà els bons esquiadors són autèntics herois.

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: