K2 és tecnología a la neu

K2 és tecnología a la neu
Fa uns dies es va presentar a Barcelona la nova col.lecció de K2, un ventall de bones i noves idees que volen donar una alanada d'aire fresc al món de la neu, des de noves botes a partir de les velles Raichle, passant pels esquís o taules amb la configuració Rocker o fixacions innovadores com les Marker MX als esquís o les Auto Ever o Cinch CTS per surf de neu, tot un ventall d'intel.ligents tecnologíes al servei dels clients de K2. A l'article us ampliem una mica aquestes tecnologíes.

Rocker

Rocker és el nou concepte de les taules de K2 tant per esquís com per surf de neu, si la tendència actual era que les cues i espàtules dels esquís miressin cap avall deixant entreveure un arc a la zona de les fixacions les taules Rocker miren cap amunt i la zona central és completamnet plana. Aquesta separació de les cues i espàtules no és fixa, sino que depenent del model i l'orientació (Park, powder o all mountain) aquesta varia sensiblement. El Rocker o inverted camber és una tecnología heretada directament del món del surf que la fa servir a les seves taules i K2 entre d'altres marques ho ha aplicat als seus esquís i taules d'snowboard.

La col.lecció d'esquís es divideix en tres categories: Apache Series, T:Nine i Factory Team. Els Apache estàn orientats a l'home, els T:Nine a la dona i els Factory són models de doble espàtula orientats al park i el freeride, entre ells els mítics Seth Morrison. Pel que fa a les fixacions la casa de fixacions Marker propietat de K2 ha preparat unes fixacions més amples a la talonera anomenades K2/MX, aquestes fixacions al ser més amples faciliten el canvi de cantells per que la menor distància entre el cantell i la fixació fa que la cama faci més palanca en el moment del canvi de cantell.

Apache Series

La col.lecció Apache conta aquest any amb els Apache COOMBA en memòria de Doug Coombs, un dels més prestigiossos freeriders de l'equip K2 i que va ser uns dels responsables del desenvolupament dels esquís de freeride de la marca, el Coomba és un pur freerider que compta amb 102 mm de patí i la tecnología inverted camber que com us deiem a K2 han pasat a denominar Rocker.

Apache Coomba

Dintre de la col.lecció destaca un nom mític: l'Apache Recon, aquest all-mountain es manté al catàleg de K2 mercés als bons resultats que ha donat a la marca i als seus clients, un autèntic esquí per a tot. A més monta les noves fixacions K2/MX

A les Apache Series també ens trobem amb l'Apache Explorer, un mid fat (84 mm de patí) que es podria dir que és un 60% fora pista, també monta fixacions MX 12.0. I per acabar esmentar el Crossfire, un esquí 70% pista.

T:Nine

L'orígen del nom de la sèrie ja ho diu tot, T:Nine fa referència a la llei dels Estats Units que obliga a que tota inversió esportiva que es fa per a un equip masculí s'hagi de fer per un femenní, si per exemple una universitat dedica un pressupost de dos milions de dòlars per al seu equip masculí de bàsquet ha de fer la mateixa inversió pel femení. La sèrie és pensada i dissenyada en exclusiva per la dona, a més a més K2 destina una part dels beneficis d'aquesta sèrie a organitzacions sense ànim de lucre que investiguen sobre el càncer de pit, en concret el passat 2007 va destinar més d'un milió de dòlars per a aquestes donacions. Aquests esquís estàn dissenyats per la K2's T:Nine Alliance que des de l'any 2000 és format per sis dones esquiadores que juntament amb l'equip d'enginyers de K2 dissenyen aquest esquís fets i pensats per dones.

MissBehaved

Dintre de la sèrie podriem destacar els models Burnin' Luv i One' Luv, el Burnin' és un esquí eminentment pistero peró amb unes cotes generoses en el patí que permeten un bona flotabilitat fora pista, un esquí ideal per a esquiadores expertes. El One' és l'aposta perfecta per a les noies a qui agrada el freeride, el seu patí de 74 mm assegura una excel.lent flotabilitat fora de pista sense penalitzar en excés el seu rendiment a neus més dures o trepitjades. Dintre de la sèrie es poden trobar esquís per a tots els gustos.

Factory

El Factory Team de K2 va introduïr fa ja onze anys el primer esquí de doble espàtula, i al 2008 continua amb les seves ideees revolucionàries. Dintre dels 13 models que composen la gama Factory hi trobem models absolutament mítics com els Seth Vicious ara ObSETHed aquest pur freerider presenta un patí de 105 mm i la tecnología Rocker, aquest model incorporà a la seva serigrafia diferents passatges de la vida de Seth Morrison.

ObSETHed

També les dones tenen el seu fat amb el MissBehaved un esquí específic per dona que també compta amb tecnología Rocker i 98 mm de patí. Si el que es busca és un tot terreny el Kung Fujas és perfecte, un twin tip més ample de cua que d'espàtula que fa que anar en switch sigui més fàcil. Una de les novetats més llampants de K2 aquest any és el model Extrem, un esquí all mountain amb un disseny totalment dels 80 peró amb la tecnología més avançada de la casa. I si busqueu un esquí de freestyle el Disorderly és un esquí totalment dissenyat pels qui gaudeixen del millor freestyle un esquí on l'esquiador va just al centre per facilitar els trucs dels més agosserats.

K2 resucita a Koflach

Full Tilt Hot DoggerAquestes botes que formen part de l'història tenen una nova oportunitat, ara sota la marca Full Tilt que K2 vol convertir de nou en un número ú dintre del món de les botes. Full Tilt arriba amb tres models: Bumble Bee Pro, Konflict i Hot Dogger. Totes tres botes tenen en comú que el botí és extremadament tou i és la llengüeta intercanviable la que marca la duresa de la bota, una autèntica bota de tres tanques com les dels anys vuitanta amb totes les tecnologíes del segle XXI.

La Bumble Bee Pro és la bota tope de la gama, una bota amb sistema d'absorció de vibracions, llengüeta de doble densitat o plantilla per esmorteir els cops. La Konflict és la bota de Seth, amb aixó ja es diu molt d'elles, un col.leccionista de botes dels 80 que s'ha fet la seva pròpia bota a mida i configurable a fins a 12 punts. La Hot Dogger està inspirada en els amants de l'old school per als amants del que ara anomenem freestyle.

Taules de surf de neu

D'entrada caldria dir que K2 va ser el gran triumfador dels darrers Good Wood Awards col.locant a 4 de les seves taules a 5 de les categoríes testades, aquest prestigiós test es realitza amb taules totalment en blanc i numerades que es valoren de forma que el surfer no sap quina taula o marca està provant, tot un èxit per a la marca.

K2 World Wide Weapon

La WWW Rocker és una taula pensada per gaudir del park, una taula que suma tots els avanços de K2, la tecnología Rocker i el fet de ser 5 cms més curta que les taules de la competència fan que aquesta taula sigui ideal per a fer trucs en flat. El seu disseny també és totalment dels vuitanta, de fet recorda als jerseis que ens feia la iaia. Pensada pel park també trobem la Believer, una taula dissenyada sota les ensenyances d'Eero Niemela, Louie Fountain i Shaun Mckay i és la taula estrella de la col.lecció.

K2 Cinch CTS

Pel que fa a les fixacions la revclució és absoluta, K2 es va emportar un premi a la darrera ISPO per la seva Auto Ever, una fixació de dues corretges que permet ajustar-se només manipulant una d'elles ja que l'altra s'ajustarà de forma solidària a la primera. Una altra de les novetats és la Cinch CTS que suma els avantatges de la rapidessa de les fixacions d'entrada posterior peró que redueix el problema de la pèrdua de tracció de la tela que sol fer-se servir per aquest tipus de fixacions, aquesta fa servir les dues corretges habituals i un highback practicable que a l'aixecar-se juntament amb el xasis facilita molt l'entrada de la bota a la fixació.

Pel que fa a les botes K2 tampoc no ha deixat res a l'atzar, amb la T1 DB dona un altre salt endavant mitjançant un sistema BOA CBR que permet ajustar el botí interior i el BOA Coiler System per a l'exterior, la sola a més a més incorpora una sola ultra lleugera Vibram que esmorteix les irregularitats del terreny.

Taules pensades per elles

Tal com passa a l'esquí el disseny del material per a les surferes també està fet per surferes, la K2 Women's Alliance, que compta amb riders de la talla de Gretchen Bleiler o Martina Tscharner, ha possat una part molt important de l'enginy per a les taules dissenyades especialment per a elles.

K2 Fling

Fling, la més versatil tot i ser orientada al park aquesta taula es defensa molt bé a les pistes, de nou aquesta és una taula dissenyada a l'estil dels 80 que són una de les noves imatges de la marca americana. La Vavavoom és la taula ideal per al park, dissenyada amb l'ajuda de Leanne Pelosi i estampada amb colors llampants aquesta taula compta amb nucli Rhythm i una matriu de carboni.

Pel que fa a les fixacions trobem les mateixes novetats que a les dissenyades per ells, aquí l'Auto Ever s'anomena Auto Agogo i també compta amb l'Auto System i la Cinch CTS per a elles s'anomena Cinch Vette.

K2 Auto Agogo

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: