Adéu a Tom Sims

Adéu a Tom Sims
El passat dimecres 12 de setembre un atac de cor es va endur a un dels pioners del surf de neu i l'skateboarding, Tom Sims va morir als 61 anys després d'una vida dedicada als esports de lliscament i va ser, juntament, amb Jake Burton un dels principals impulsors de l'snowboard als Estats Units i al món.

El passat dimecres 12 setembre el pioner del surf de neu Tom Sims va morir després de patir un atac de cor. El llegat que deixa Sims ocupa un lloc importantíssim per a qualsevol persona que alguna vegada hagi aspirat a aconseguir un descens de costat per vessants cobertes de neu. Nascut el 6 de desembre de 1950 a Haddon Field, Nova Jersey, Tom explicava orgullós com va concebre i crear la primera taula de surf de neu, amb tan sols tretze anys d'edat, en la seva classe de fusteria al High School.

Després de viatjar a la Costa Oest Tom es va endinsar en el surf i l'skate i posteriorment es va mudar a Califòrnia i es va submergir en el que avui es coneix com l'estil de vida dels esports d'acció, passant a crear Sims Skateboards i patrocinant a skaters com el conegudíssim Tony Hawk als anys 70. Als anys 80 va fundar Sims Snowboards, Tom no només es va dedicar a fabricar taules sino que també va fer campanya activa per tal d'aconseguir que permetessin lliscar als surfistes de neu en les vessants sagrades dedicades als esquiadors. Donada la paranoia contenciosa de l'època no era pas una tasca fàcil. A causa de la diligència de Tom Sims, Jake Burton i altres, una per una, les estacions d'esquí van començar a acceptar aquest nou esport que estava naixent. Al 1995 a una entrevista Tom deia:

El món s'ha despertat i s'ha adonat que la millor manera i la forma més agradable per gaudir una muntanya es troba en una taula de surf de neu. Al 1985, havia de demanar al propietari d'una estació d'esquí que em deixessin pujar als seus preciosos telecadires. El mateix tipus que em va fer fora fa deu anys ara em demana una taula per al seu nét.

A més dels seus dissenys innovadors de taules de surf de neu cal destacar que la seva companyia va ser la primera a fer taules amb cantells metàl·lics, la primera pro-model, taules específiques per a dona, fixacions amb els Highbacks plegables... moltes innovacions que van arribar al carrer mercés a la feina de Tom Sims, i no només al material, també cal remarcar que el primer half pipe a la neu el va crear ell a Soda Springs (Lake Tahoe).

També cal dir que va aparèixer a la gran pantalla, a “Panorama per matar” Tom era el protagonista de l'obertura de la pel·lícula. Va ser campió del món de surf de neu i d'skateboard. I cinc dècades després de la seva invenció Sims seguia essent un àvid surfer i seguia mantenint allò que deia Sims: “Riding, just pure riding, is what snowboarding is all about”.

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    14/09/2012 21:56
    #1
    :frown:

    Otro pionero qeu nos deja, DEP

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: