Kilian Jornet s'imposa a la 3a Vertical Pallars

Kilian Jornet s'imposa a la 3a Vertical Pallars
L'esquiador d'Atomic Kilian Jornet va dominar sense paliatius la cursa disputada ahir a Port Ainé. Jornet va ser dominador de la prova des dels compassos inicials tot i va a tornar a impossar la seva llei, tot i que no va ser fins a poc del final que no poder desempallegar-se del cassanenc Marc Pinsach i és que aquest vé trepitjant fort darrera de Kilian. De la seva banda la Mireia Miró no va donar opcions a les rivals i va possar tres minuts entre ella i la segona classificada. Quins cracks!!

Tot i que en els dies d'entrenament que portava Kilian Jornet no havia fet especial èmfasi en la intensitat, ahir al matí l'atleta d'Atomic es va imposar amb certa facilitat en l'edició 2011 de la Vertical-Ski Pallars disputada a Port Ainé, prova puntuable per a les copes d'Espanya i Catalunya de l'especialitat. Kilian va cobrir la distància de la cursa (2,6 km i 480 metres de desnivell) en 14.33', un minut menys que el segon classificat, Marc Pinsach, per els 20.44 del tercer home en coronar el Pic de l'Orri, Miguel Caballero.

Marca les diferències des del principi

La competició per Kilian Jornet començava a les 11.25 hores d'aquest dissabte, i des dels primers compassos de la mateixa, l'actual campió de la Copa del Món i del Mundial d'esquí de muntanya, ha volgut marcar un ritme molt alt. "He sortit ràpid, apunta Kilian, encara que no havia fet encara intensitat, per mirar de trencar la cursa des d'un inici i evitar d'aquesta manera les sorpreses en l'última part de la prova". La tàctica li ha servit a Kilian per distanciar-se de gairebé tots els seus rivals, però no de Marc Pinsach. L'actual campió del món i d'Espanya sub-23 s'ha mantingut enganxat a Kilian amb la mateixa intensitat que les pells de foca feien el mateix als esquís Ultimate de Kilian, fins que Jornet ha aconseguit deixar-lo enrere, imposar el seu ritme i anar directe cap a la victòria.

“Les sensacions són molt bones”

Un cop deixat enrere a Marc Pinsach, Kilian Jornet ha anat regulant fins arribar als metres finals, on com anècdota curiosa podem dir que ha arribat a la seva germana Naila, que participava en la cursa de fèmines i en que va proclamr-se guanyadora en categòria sots-23, que havien sortit amb anterioritat. Kilian i Naila han entrat en meta agafats de la mà i somrients, en una imatge que queda per al record. Superada la línia d'arribada, Kilian comentava satisfet pel seu rendiment que "les sensacions han sigut molt bones, perque no he fet entrenaments d'intensitat, m'he centrat més en volum, però m'he sentit molt bé. Estic molt content per la victòria i aquesta em dóna moral per a les pròximes proves, i és un senyal que estic treballant bé".

Kilian i Naila Jornet Burgada

La Mountain Attack, la propera cursa

Finalitzada la Vertical-Ski Pallars, Kilian Jornet es concentra ara amb la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) uns dies per la Cerdanya i Andorra, per tot seguit descansar uns dies i posar rumb a Chamonix, on ja intensificarà els entrenaments de cara a la següent carrera, la Mountain Attack (Aústria), que es disputa el 13 de gener, i on ja va aconseguir la victòria a la passada edició, una prova amb pujades i baixades i uns tres mil metres de desnivell positiu acumulat.

Classificacions masculines
 1.- Kilian Jornet - Club Poliesportiu Puigcerdà 14:30
 2.- Marc Pinsach - Colla Excursionista Cassanenca 15:33
 3.- Miguel Caballero - Guàrdia Civil de Muntanya 15:44

 

Classificacions femenines
 1.- Mireia Miró - Unió Excursionista de Catalunya 23:38
 2.- Marta Riba - CE Pobla de Segur 26:23
 3.- Maria Figueres - CE Pedala.cat Balaguer 27:18

 Classificacions completes (PDF)

Ultimate, l’esquí de muntanya guanyador

Nascuts per ser els reis de la muntanya, pujant i baixant. Desenvolupat pel mateix Kilian Jornet, el Ultimate és un esquí sense fronteres. El Ultimate és un esquí guanyador, el millor de la línia Touring que ha nascut per i per a la competició. La parella d'esquís pesa només 1.200 grams, i ningú com el mateix Kilian Jornet per a descatar les seves virtuts: "L’Ultimate és un esquí molt lleuger, un dels més lleugers que existeixen, que és el que busquem en la competició. Es tracta d'un esquí molt equilibrat, que a més en els descensos va molt bé, ja que és molt estable i rígid. És un esquí que no té una cota molt marcada, que llisca molt bé sobre la neu, i que transmet unes grans sensacions. A més, en neu pols té una gran flotabilitat i en neu dura és un esquí molt estable". Unes qualitats que l'han portat a proclamar-se campió de la Copa del Món i del Mundial de l'especialitat.

Fitxa tècnica Esquís Ultimate
Talles: 163 cm
Cotes: 97/65/80 mm en 163 cm
Radi de gir: 23 metres en 163 cm
Pes: 600 grams
Preu: 549,99 euros

Artículos relacionados:

  • Kilian Jornet premi a l'Esperit Esportiu Publicado el 21/12/2011

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: