Cap a una marca conjunta del Pirineus

Cap a una marca conjunta del Pirineus
El ministre de turisme d'Andorra, Francesc Camp, va defensar l'idea de crear una marca única Pirineus, una marca que d'entrada ajudes a vendre sobretot la temporada d'estiu donat que la temporada d'hivern es troba ja a un bon nivell de desemvolupament. Una marca que requereix un compromís ferm dels vuit territoris que configuren els Pirineus.

El ministre de Turisme i Medi Ambient d’Andorra, Francesc Camp, ha explicat durant les vuitenes Trobades Culturals Pirinenques que per construir una marca Pirineus forta ‘hauríem d’anar cap a la resta de temporades’, concretament a l’estiu perquè no hi ha tanta gent i hi ha menys ingressos, menys beneficis i s’hi haurien de dedicar menys inversions. Per poder crear aquest segell, el ministre ha indicat que caldria inicialment fer una prova pilot oferint un producte transversal i si funcionés pensar, més endavant, en un conjunt d’ofertes més àmplies. En aquesta segona etapa, Camps ha destacat que caldria crear un organisme que gestionés la marca Pirineus i per fer-ho seria necessari ‘un compromís ferm dels vuit territoris que configuren els Pirineus per aportar-hi diners’.

Camp ha reconegut que el desig seria estar dins d’una marca única, amb uns objectius comuns i uns plans d’accions similars però, ara per ara, els vuit territoris que conformen els Pirineus són molt diferents entre sí quant a objectius i a estratègies turístiques. Malgrat tot, el ministre de Turisme i Medi Ambient ha admès que el repte és ‘crear una marca Pirineus forta, que tingui notorietat i es conegui’ però, ha advertit que l’hivern és una època molt consolidada als Pirineus i ja existeixen marques potents de manera que crear-ne una altra perquè competeixi amb les que ja estan consolidades pot ser molt costós.

Per això, el ministre de Turisme i Medi Ambient, ha reconegut que ara que els pressupostos són escassos i ‘l’oportunitat per crear una marca Pirineus seria a l’estiu, però que també pogués servir per a les temporades de primavera i tardor’. En aquest cas ha recordat que ‘l’afluència al massís pirenaic és més baixa, les estacions d’esquí hi dediquen menys diners perquè hi ha menys gent, hi ha menys beneficis i s’hi haurien de dedicar menys inversions’.

Francesc Camp ha afirmat que fora de la temporada hivernal també hi ha una oferta molt àmplia com pot ser la gastronòmica, el senderisme o l’entorn natural: el Parc Nacional d’Aigües Tortes, Pic de Midi, Cirque de Gavarnice o la Vall de Madriu – declarada Patrimoni de la Humanitat- i que, segons el ministre, pot donar un segell de qualitat per vendre l’oferta pirenaica arreu del món.

Com crear i potenciar la marca Pirineus

Per tirar endavant i donar notorietat a la marca Pirineus, Camp ha explicat que caldria una primera fase de test, d’uns dos anys de durada, on es preguntaria als agents turístics no només els públics sinó també els privats de cada territori si volen oferir una oferta conjunta. Llavors s’hauria d’escollir un grup interterritorial de màrqueting, és a dir, on hi haguessin membres dels vuit territoris que integren els Pirineus, perquè creessin una oferta transpirinenca i la venguessin.

Si aquesta primera fase funcionés, caldria crear un òrgan de gestió de la marca turística Pirineus, per posicionar la marca en els mercats potencials i definir-ne l’oferta, ha dit Camp. A més, caldria dotar-lo d’un pressupost ambiciós perquè tingués èxit i podria ser un ens públic, privat o parapúblic. Amb tot, el Ministre de Turisme ha insistit en què per poder tirar endavant la marca Pirineus cal creure en el projecte i fer-ho per etapes.

Fuente:

Fòrum.AD

Artículos relacionados:

  • Hotels andorrans: Cap a un nou sistema de qualificació Publicado el 22/08/2011

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: