El govern dona suport a Grandvalira per la Copa del Món

El govern dona suport a Grandvalira per la Copa del Món
El govern andorrà dona ple suport a la candidatura de Grandvalira per acollir la Copa del Món la temporada 2007/08, per aixó una delegació del govern es reunirà amb el president de la FIS a primers de maig amb motiu del congrés que la federació celebrarà a l'Algarve.

Amb la substitució de l’històric telecadira que uneix Soldeu amb el cim d’Espiolets (El més veterà d'Andorra), la idea que a Andorra se celebri una prova de la Copa del Món d’esquí ha tornat a agafar força, ja que s’aprofitarà per fer a partir de l’estiu la reforma de la pista Avet perquè pugui acollir competicions de gegant i eslàlom d’aquesta prestigiosa competició.

Per tal d’avançar les negociacions, a principis de maig es reuniran una delegació andorrana amb el president de la Federació Internacional d’Esquí (FIS). En principi, la comissió que es desplaçarà només estarà formada per Albert Pintat, cap de Govern del Principat; Carles Font, ministre d’Esports i Voluntariat; i Albert Coma, president de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE).

Aquesta reunió es desenvoluparà abans del congrés que celebrarà la FIS a Portugal, on el dia 23 la delegació andorrana presentarà l’informe amb tota la informació sobre les característiques de la candidatura andorrana. Sobre aquest punt, Coma va indicar que "presentarem un dossier on informarem de quina serà la pista, característiques del país, quin és l’entorn i els accessos al Principat". El president de la FAE també va voler matitzar que "amb aquesta acció volem demostrar que hi ha tot un país darrere que està involucrat, no només algunes institucions".

Suport internacional

Després de les reunions informals que han mantingut les dues parts des d’un temps enrere, Coma es mostrava confiant en que la proposta acabarà en bon port, assegurant que "des de la Federació Internacional ens estan donant tot el seu suport. No crec que hi hagi cap inconvenient gros perquè no puguem albergar la prova. L’únic problema que veig és la distància que hi ha entre els aeroports de Barcelona i Tolosa amb Andorra, però hi ha exemples que demostren que tampoc és una dificultat, tal i com va passar a Torí en els darrers Jocs Olímpics".

També va voler incidir en el positivisme que existeix en les diferents institucions que formen part del projecte. "Tinc moltes esperances, encara que seria el primer país petit on es desenvoluparia una prova de la Copa del Món i fa molts anys que no se celebra als Pirineus", va assegurar.

Remodelacions a punt

Amb els canvis que es produiran a Soldeu, les instal·lacions es transformaran seguint les necessitats i possibles esdeveniments que pugui acollir l’estació d’esquí. Els treballs de remodelació començaran aquest mateix estiu i es calcula que finalitzaran cap a la tardor. Conrad Blanch, conseller delegat de Grandvalira, va argumentar que "en el nou traçat del telecadira s’han contemplat totes les possibilitats que té la pista Avet per tal de poder homologar-la per presentar-la per la Copa del Món. Si presentem el projecte per la candidatura del projecte 2007 - 2008, això voldria dir que aquest estiu s’hauria d’atacar també la remodelació de la pista".

En referència a les decisions i propòsits sobre el projecte, Blanch va confirmar que "estem realitzant aquesta acció amb molt de rigor i anticipació. De moment, les coses estan anant per bon camí. S’està treballant en profunditat i estem seguint el procés adequat".

Quan a les possibilitats d’èxit, el dirigent del domini esquiable va admetre que "com ja sabem, els accessos a Andorra és un tema que s’ha de resoldre des de fa temps, però amb les infraestructures que tenim estem molt ben posicionats. Les característiques de la pista i l’estació base amb els seus serveis són punts a favor. Tot dependrà del comitè que ens ha d’avaluar".

Notícia extreta del Diari Bon Dia

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: