Grandvalira fa possible l’esquí transfronterer entre Andorra i França

Grandvalira fa possible l’esquí transfronterer entre Andorra i França
Aquest cap de setmana es va inaugurar al Pas de la Casa la primera estació transfronterera del Pirineu. A partir d'ara el projecte Porta des Neiges passa a ser una realitat total, que afegirà 50 kms de pistes als ja existents a Grandvalira.

Divendres dia 3 de febrer es va posar en marxa el primer telecadira del complex Porte des Neiges, l’expansió de Grandvalira cap a França. Amb el funcionament del telecadira de l’Estany, de sis places i amb una capacitat de desplaçament de 3.000 persones/hora, els usuaris poden accedir a les dues primeres pistes que estan obertes, la de “Les Amateurs” i “L’Union” amb el mateix forfet de Grandvalira. El telecadira connecta amb les pistes del domini de Grandvalira.

Amb aquest projecte, la inversió global del qual superarà els 200 milions d’euros, ja és possible passar d’Andorra a França esquiant, tal com han fet centenars d’usuaris al llarg d’aquest cap de setmana. La finalització del projecte significarà en cinc anys sumar 50 km de pistes als 193 km amb què compta Grandvalira en aquests moments.

Cap de setmana de neu immillorable

L’obertura d’aquest complex ha coincidit amb un cap de setmana de sol i una immillorable qualitat de neu. Els gruixos caiguts la darrera setmana garanteixen una neu de qualitat pols per als propers dies.

Camps de perfeccionament de freestyle

Aquest cap de setmana han tingut lloc els Camps Viladomat de Freestyle en què 20 campers (18 snowboarders i 2 esquiadors) han perfeccionat aquesta modalitat en uns dies totalment assolellats i amb unes condicions de neu perfectes.

En total han estat 8 hores de camp a Grandvalira-El Tarter sota la tutela de monitors de renom com Miguel Moreno, Jimmy Philp, Robert Lindsay i Gaizka Sáez.

Ja són set anys, quatre d’ells a Grandvalira-El Tarter, els que avalen el centre d’aprenentatge freestyle Coliflor. Dia rera dia és demostra que més freestylers milloren després de provar algun dels seus camps.

De totes formes, Coliflor realitza camps freestyle a Grandvalira per a tots els nivells, en totes les modalitats (snowboard i esquíguiño i durant tots els dies de la temporada.

Divertit esquicross Copa Coprínceps a Grandvalira-Pas de la Casa

El diumenge día 5 de febrer els pollets B (7 i 8 anys) van disputar l’esquicross Copa Coprínceps per la pista del Tub de Grandvalira-Pas de la Casa. El dissabte estava previst que la categoria Pollets A (9 i 10 anys) portessin a terme la cursa, però la llarga preparació que va suposar condicionar la pista després de les fortes nevades que han caigut els darrers 15 dies va fer que es decidís ajornar-la. Aquesta cursa es farà finalment el dia 2 d’abril.

Aquesta carrera va ser organitzada per l'Esquí Club de Pas de la Casa-Grau Roig i patrocinada per Viladomat Esports. La primera noia va ser Anna Verdú (ECPCGR) amb un temps de 57:91 i el primer nen va resultar Kevin Courrieu (ECPCGR) amb un crono de 52:50.

Els aprenents d’esquiador d’alt nivell van baixar d’un en un a diferència de l’esquicross d’adults on les eliminatòries són de quatre o de sis esquiadors a l’hora. Els infants van fer una baixada de reconeixement, una d’entrenaments i la cursa cronometrada. La competició va agradar molt als participants ja que hi va haver peralts, salts, corners, dubbies i altres mòduls que els fan gaudir de valent però amb seguretat ja que els obstacles són adaptats al seu nivell.

AGENDA DE LA SETMANA DEL 6 AL 12 DE FEBRER

Trofeu Salomon Francesc Viladomat FIS (11 de febrer)

El cap de setmana del 11 i 12 de febrer a l'estadi de competició de Grandvalira-Pas de la Casa se celebrarà el Trofeu Salomon-Francesc Viladomat. Dissabte es disputarà l'slàlom gegant i el diumenge l'especial, en categories júnior i sènior masculines i femenines. Està previst que participin esquiadors andorrans, francesos y espanyols.

Campionat de Catalunya de Bumps (11 de febrer)

Durant el cap de setmana del 11 i 12 de febrer se celebra a la pista de bumps de Grandvalira-Pas de la Casa, a Costa Rodona, una competició d'esquí artístic que s'emmarca dins del calendari de la Lliga Catalana d'Esquí Artístic. Es tracta d'una cursa de bumps en totes les modalitats, organitzada per la Federació Catalana d'Esports d'Hivern i el CANM-C.

Grandvalira Freestyle Serie: Audi Spine Expression (11 de febrer)

És una espectacular competició en què esquiadors i snowboarders intenten fer els millors salts i els trucs més complicats a la piràmide (spine) de l’Snowpark El Tarter. La jornada es desenvolupa en l’habitual ambient festiu que es viu en les competicions de freestyle de Grandvalira, amb música i barbacoa per a tots els assistents. En finalitzar la prova, són els mateixos participants qui valoren els trucs dels seus companys.

Campionats Nacionals Trofeu Grup Nòrdic Hotels (12 de febrer)

Competició d'esquí alpí que se celebrarà a la pista Llop de Grandvalira-El Tarter. Les categories Infants I i II disputaran un Super gegant organitzat pel Soldeu Esquí Club.

Artículos relacionados:

  • Porte des Neiges ara no, ara si ... Publicado el 22/08/2011

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: