Constituit a Grandvalira el Comitè d'Honor de la Copa del món

Constituit a Grandvalira el Comitè d'Honor de la Copa del món
El Cap de Govern, M. I. Sr. Antoni Martí, que va ser dimarts nomenat president del Comitè d’Honor, ha instat al suport de tota la ciutadania per a una Copa del món que el país ha aconseguit gràcies a la perseverança i esforç dels andorrans al llarg de dècades. La presidència recau sobre l'Hble. Sr. Enric Casadevall, Cònsol de Canillo i president de Nevasa i la vicepresidència sobre el Sr. Albert Coma, president de la FAE.

L'acte de constitució del Comitè d'Honor de la Copa del Món d’esquí alpí Grandvalira Soldeu 2012, que es disputarà a la pista Avet de Soldeu els dies 11 i 12 de febrer, es va fer el passat dimarts a Andorra amb la presència de personalitats de totes les institucions i organismes representats. A la taula de conferenciants hi va intervindre el M.I. Sr. Antoni Martí, Cap de Govern d’Andorra, l’Hble. Sr. Enric Casadevall, Cònsol Major del Comú de Canillo, el Sr. Albert Coma, president de la FAE, i el Sr. Conrad Blanch, director general Copa del món Grandvalira Soldeu 2012.

La capacitat organitzativa d’Andorra en el terreny dels grans esdeveniments esportius està fent un bon camí per a escriure un capítol d’or el proper hivern. Les institucions del país han estat les primeres en fer pinya i treballar conjuntament per a que el món sencer de la neu recordi aquesta Copa del món. En el Comitè d’Honor estan representats el Govern d'Andorra, el Comú de Canillo, el Comitè Olímpic Andorrà (COA), la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), i els clubs d’esquí d’Andorra, de Soldeu i de Pas de la Casa-Grau Roig. Cadascun dels 8 membres que integren el Comitè d'Honor seran representants i, al mateix temps, ambaixadors de l'esperit alpí andorrà. La constitució del Comitè, és també el tret de sortida per al desplegament d'un pla de comunicació que vol impactar, motivar i implicar el país en un esdeveniment de primer nivell.

Màxim recolzament del Govern

El M.I. Sr. Antoni Martí, Cap de Govern, ha testimoniat la implicació del màxim òrgan polític andorrà manifestant que “el Govern estarà present i recolzarà aquesta prova. Hi haurà complicitat de tots els actors, des de les institucions a l’últim andorrà”. Martí s’ha mostrat convençut que “la Copa del món serà un èxit, i un èxit col•lectiu. Estic segur que superarem el repte, perquè només tenir-la ja és un èxit”.

El mandatari ha insistit en la seva confiança: “Estic segur que Andorra respondrà, que sortirem ben parats. Fa uns anys per a molts semblava gairebé impossible tenir una prova de la Copa del món però la perseverança de la Federació Andorrana i dels nostres clubs ha donat fruit. Demostrarem al món que per ser un gran país no cal ser un país gran”. Per últim, el Cap de Govern ha fet palesa “l’oportunitat que significa per a Andorra aquesta competició esportiva. Hem d’utilitzar-la com una única i inmillorable plataforma internacional de promoció”.

Per la seva part, el Cònsol Major del Comú de Canillo i president de Nevasa, l’Hble. Sr. Enric Casadevall, ha destacat que “aquest esdeveniment és un repte per a Andorra. El turisme de neu és un motor econòmic bàsic per al país, aquesta és una finestra al món que ens permet una gran oportunitat que no podem deixar passar”.

Es important que hi hagi implicació de tothom”, ha continuat. “Haurem de demanar a la gent que s’impliqui. Agraïm i agrairem l’ajuda de tots els organismes i a tots els que estan treballant. Confiem tenir un bon resultat i que en el futur tinguem una Copa del món cada any”.

Somni fet realitat

Albert Coma, president de la FAE, ha pres la paraula per emfasitzar amb rotunditat que "és un gran dia per a l'esquí andorrà. Un somni s'està fent realitat”. El President de la FAE ha volgut recordar que "abans d'arribar a aquest punt, el camí ha estat llarg". Per això ha fet un resum de totes les ocasions en què Andorra ha estat seu de competicions internacionals "treballant de valent en totes les ocasions per deixar el llistó el més alt possible davant de la FIS".

"Tots aquests moments han estat importants per l'esquí de casa nostra i avui ens trobem de nou davant d'un esdeveniment que marcarà un abans i un després", ha continuat Coma. "Ja tenim la Copa del món i ara cal la implicació de tot el país per poder fer d'aquest esdeveniment tot un èxit. La Federació seguirà treballant per poder acollir els circuits internacionals i esperem tots que en el futur tornem a repetir-ho”.

Conrad Blanch, director general de la Copa del Món Grandvalira Soldeu 2012, ha recalcat que es tracta “d’un esdeveniment que Andorra ha aconseguit fruit de la voluntat, innovació i del treball fet en equip. I és també un somni, que va començar a prendre forma l'any 2008, quan la FIS va atorgar a Grandvalira dues proves del circuit de la Copa del món 2012". Blanch ha assenyalat també que "és un gran repte per al nostre domini, per a la Federació Andorrana d'Esquí i per al país. Però també és la millor plataforma de promoció internacional d'Andorra com a país de neu, doncs esperem una audiència potencial de televisió de fins a 30 milions de persones".

Per acabar, el director general ha agraït a totes les institucions andorranes implicades en aquest projecte "així com a tots els andorrans, doncs sense el seu suport seria impossible du a terme una competició esportiva d'aquesta categoria".

Uns esquís exclusius

Després de la signatura del document de Constitució del Comitè d’Honor de la Copa del món de Grandvalira Soldeu 2012, Conrad Blanch ha fet entrega d’uns exemplars d’esquí produïts especialment per a l’ocasió al president d’Honor, al president i al vicepresident del Comitè d’Honor. Es tracta d’una edició limitada de 300 exemplars que la marca Rossignol ha produït a Artès amb un disseny especial i únic per a la Copa del món de Grandvalira Soldeu 2012.

El Comitè d’Honor queda constituït de la següent manera:
President d'Honor: M.I. Sr. Antoni Martí, Cap de Govern
President: Hble. Sr. Enric Casadevall, Cònsol de Canillo i president de Nevasa
Vicepresident: Sr. Albert Coma, president de la FAE
Membres d'Honor: M.I. Sr. Francesc Camp, ministre de Turisme; Sr. Jordi Cerqueda, El secretari d’Estat d’Esports; Sr. Jaume Martí, president del COA; Sr. Joan Llena, president de l'Esquí Club d'Andorra (ECA); Sr. Pere Jané, president del Soldeu Esquí Club (SEC) i Sr. Jaume Bouquet, president de l'Esquí Club Pas de la Casa-Grau Roig.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: