Grandvalira seu de la Copa d’Europa

Grandvalira seu de la Copa d’Europa
El proper 24 de febrer el domini rep la prova femenina d’eslàlom gegant de la Copa d’Europa a l’Estadi Avet de Grandvalira-Soldeu. Serà una nova prova per demostrar a al FIS que tot està llest per a l'arribada de la Copa del Món d'esquí al 2012. A més s'estrenarà així, en una prova de nivell, la remodelació de la pista amb el túnel que s'hi va construir per evitar tallar en dos l'estació com passava abans.

El dia 23 de febrer tindran lloc els entrenaments dels 12 equips participants i a les 18h es farà el sorteig de dorsals. El dia de la competició, la jornada s’estructurà de la següent manera: a les 9h30 es disputarà la primera mànega, a las 12h30 la segona mànega i a continuació es farà l’entrega de premis. Des de les 7h30 estaran oberts els remuntadors per tal de donar accés a les corredores al punt de sortida.

Ahir al matí en roda de premsa, Conrad Blanch, director general de Grandvalira-Ensisa, va comentar que “aquesta Copa d’Europa és un pas més del camí cap a la Copa del Món que s’ha de celebrar el 2012. Ha estat necessari el compromís de tots: dels patrocinadors, grans i petits col·laboradors, de Grandvalira, de la FAE i del Govern d’Andorra per aconseguir ser seu de dues Copes d’Europa més i de la Copa del Món”. A més, ha volgut destacar que s’han dut a terme diferents actuacions tècniques a la pista Avet per tal d’assolir l’objectiu de tenir una pista d’alt nivell capaç d’acollir qualsevol tipus de competició a nivell mundial, “vam començar amb la remodelació de la pista, la col·locació de la xarxa d’innivació i de seguretat, la creació del túnel i l’ampliació de la zona d’arribada”.

Per altra banda, Lluis Orona, cap àrea d’esports del Govern d’Andorra, ha fet especial èmfasis a la capacitat de coordinació del país per acollir aquest tipus de competicions, “Tot i que Andorra té una historia esportiva molt recent, ha demostrat tenir un altíssim nivell esportiu organitzant, en molt poc temps, proves d’alt nivel en l’esquí alpí i treballant ja cap a una Copa del Món”.

Lara Gut a la Copa d'Europa'08
Lara Gut a la Copa d'Europa'08

Albert Coma, president de la Federació Andorrana d’Esports (FAE), ha fet menció als participants d’aquesta competició, “el nivell de la convocatòria de corredores és altíssim, dels 12 països que hi participen cal destacar les esquiadores franceses, com Marion Bertrand, 5ena esquiadora de l’equip de França, esquiadores de l’equip austríac, dos alemanyes destacades i una suïssa de primer nivell. Per part d’Andorra no participarà cap corredora ja que Mireia Gutiérrez i Sofi Juárez estan a punt de competir a Vancouver i la Carla Altimir està lesionada”.

El cònsol Major de Canillo, Enric Casadevall, ha expressat la seva complaença de que Grandvalira aculli una competició d’aquestes característiques, “és una satisfacció que el domini albergui de nou una proba de Copa d’Europa i és doblement satisfactori que es celebri a Soldeu. Quan es treballa bé s’aconsegueixen objectius d’aquest altíssim nivell”.

Finalment, Silvia Cunill, directora de marketing del Crèdit Andorrà, ha comentat que “per tercera vegada, Crèdit Andorrà dóna suport a Grandvalira com a partner principal de la prova ja que donar suport a aquests tipus d’esdeveniments com la Copa que són dinamisme i progrés pel país. Aquest és un esdeveniment de repercussió internacional i és una bona plataforma de promoció mundial d’Andorra associada a la neu. És una prova que contribueix a la dinamització de la vida econòmica del país i ofereix l’oportunitat als turistes que ens visitin de gaudir d’un esdeveniment de primer nivell”.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: