Contenció a Grandvalira

Contenció a Grandvalira
Ensisa i Saetde compartiran recursos materials i humans dintre del nou pla de contenció de la despesa. Per exemple, els monitors de les pistes podran exercir en diferents escoles del domini, així com la maquinària pel tractament de les pistes operarà no en funció del domini al que pertany sino seguint criteris econòmics. El pla d'actuació pretén estalviar entre dos i tres milions d'euros.

En el marc de les negociacions entre les dues societats, Saetde i Ensisa, que formen part de Neus de Valira SA (Nevasa), empresa que gestiona Grandvalira, s'ha fet un conveni d'un pla d'actuació amb l'objectiu de frenar la despesa. Es tracta d'aconseguir acordar entre les dues empreses criteris d'aprofitament dels recursos que tenen repetits les dues societats, segons el cònsol d'Encamp i soci de Saetde, Miquel Alís.

Va ser el mateix president de Nevasa i soci majoritari de Saetde, Joan Viladomat, qui va posar sobre la taula a la Junta General Extraordinària, celebrada el 19 d'octubre passat, la creació d'un pla per millorar la gestió entre les dues societats que, en definitiva, podria fer estalviar a la marca entre dos i tres milions d'euros. Abans que els membres del Consell donessin el seu vistiplau a aquesta proposta, una empresa catalana va estudiar com assegurar que el projecte Grandvalira esdevingués més eficient, rendible i sòlid.

Així, la maquinària que s'utilitza per aixafar la neu, per exemple, situada en un terreny pròxim al de les dues societats, s'aprofitarà per als terrenys propietat tant de Saetde com d'Ensisa. Amb això el que es pretén és optimitzar tots els recursos materials de les empreses amb l'objectiu d'estalviar.

Però aquest pla d'actuació no està dirigit només als recursos materials, sinó que els humans també hauran de perseguir aquesta línia. Es preveu que les escoles d'esquí optimitzin el seu personal, monitors d'esquí, per unificar i reduir despeses.

A l'espera de concretar aquest aprofitament de sinergies i de recursos entre els dos sectors que conformen Grandvalira, els representants d'aquestes societats es reuniran per concretar quins seran els passos per executar aquest pla de contenció de la despesa.

Aquest pla es va decidir posar-lo en marxa en la junta general passada, en la qual es va acordar el repartiment dels ingressos provinents dels forfets del domini esquiable Grandvalira. Una qüestió que va arribar al límit quan Ensisa va enviar una carta per dissoldre Nevasa, amb l'objectiu de reclamar un canvi en el repartiment d'aquests beneficis. Aquest fet es va resoldre en aprovar la dissolució de la distribució del 58% per a Saetde (Pas de la Casa-Grau Roig) i del 42% per a Ensisa en concepte dels ingressos en venda de forfets. Un criteri que va ser establert fa cinc anys i del qual la part de Canillo hauria expressat la seva voluntat de canviar a partir de l'increment notable de clients des de les seves tres entrades al domini esquiable. Tal com es va establir, aquesta temporada el repartiment ja es farà en funció dels resultats dels llocs d'accés, és a dir, segons els forfets venuts per cada sector.

Notícia extreta d'El Periòdic d'Andorra.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: