Tot a punt per a les Gore-Tex Series

Tot a punt per a les Gore-Tex Series
Un nou any les GORE-TEX® SERIES – VERTICAL RUNNING tornen a les nostres muntanyes en una original, peró ja tradicional, competició que aquest any a més a més ha entrat a l’elit mundial donat que l'espectacular final de Collserola formarà part del prestigiós Vertical World Circuit amb curses com ara la famosa pujada a l'Empire State Building de Nova York.

La quarta edició de les GORE-TEX ® SERIES - VERTICAL RUNNING ja està en marxa. L'hotel AB Skipper de Barcelona va estar l'escenari de la presentació oficial d'aquest circuit de curses per muntanya organitzat per l'empresa NO LIMIT que en la present edició recalarà a les estacions d'esquí de Grandvalira –Andorra- (dies 20 i 21 de juny) i Cerler –Valle de Benasque- (25 i 26 de juliol), sense oblidar la Super Final que es tornarà a celebrar a l'emblemàtica Torre de Collserola de Barcelona el 6 d'octubre i per primera vegada dins del circuit Vertical World Circuit.

Principals novetats 2009

El circuit de curses verticals més potent de la península ha entrat per la porta gran en l'elit mundial ja que la Super Final de la Torre de Collserola forma part en aquesta edició del Vertical World Circuit. Ets sèries estan formades per nou curses que es disputen en edificis emblemàtics de tot el món i que són degudament seleccionades per la Federació Internacional de Carreres Verticals. La Torre de Collserola acaba d'entrar en aquest selecte club pel seu prestigi, característiques tècniques i la qualitat organitzativa ja demostrada. El circuit va començar el dia 3 de febrer al famós Empire State Building de Nova York i seguirà en Basel, Milà, Taipei, Berlín, Austràlia, Viena, Singapur i naturalment, Barcelona.

Segons el director de les GORE-TEX ® SERIES, Nil Bohigas, entrar en el circuit mundial "implica que anem a tenir a grans corredors a nivell internacional en aquesta última prova que van a permetre a atletes locals de renom com Agustí Roc o Kilian Jornet combatre amb especialistes en pujar edificis".

Per la seva banda, la responsable de màrqueting de GORE-TEX ® Espanya, Anna Ruiz, ha manifestat que segueixen donant suport "fermament aquestes curses ja que són una excel·lent manera d'apropar el producte als esportistes i conèixer directament la seva utilitat a més de per promoure l’esport en noves disciplines com és el quilòmetre vertical".

Per últim, l'atleta de ultrafons Josef Ajram també ha participat en la roda de premsa ja que aquesta temporada realitzarà la prova de Grandvalira com entrenament per a la GORE-TEX ® Transalpine Run que es disputarà als Alps al setembre i que creua quatre països en vuit dies sumant 230 quilòmetres de recorregut. Ajram s'ha referit a les curses peninsulars com "un repte ja que estic acostumat a les matxacades de l’ultrafons i una Vertical Kilometer que dura 40 minuts i és molt explosiva em fa pànic per la qual cosa hauré de mentalitzar-me al màxim".

Facilitats per a participants i acompanyants

A més de curses per muntanya, les GORE-TEX ® SERIES són també un esdeveniment familiar i ofereixen totes les facilitats perquè els espectadors puguin gaudir de la mateixa. Així, es facilita la presència de públic a través de la gratuïtat dels remuntadors de l'estació on es celebra i aquest any es tornaran a obrir la guarderia de les estacions per tal que les famílies amb nens puguin gaudir de la prova. No s'ha d'oblidar que les GORE-TEX ® SERIES registren la participació femenina més alta a nivell nacional en aquest tipus de proves: un 20 per cent.

Carreres i verticals assequibles

El circuit, a més de la prova dels 712 esglaons de la Torre de Colserola, consta de dos tipus de proves a disputar a Grandvalira i Cerler: el Vertical Kilometer, molt exigent i explosiu ja que puja directament la màxima línia de desnivell, i la Vertical Race que tot i ser més llarga que l'anterior és més suau pel que fa a l'ascensió.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: