Neguit a Andorra per l'aeroport d'Osca

Neguit a Andorra per l'aeroport d'Osca
Les estacions andorranes temen que Aramón els resti clients per l’aeroport d’Osca, Grandvalira i Vallnord esperen l’obertura de la infraestructura d’Alguaire per fer front a les inversions de la zona. Tot i que des dels dos dominis no es veu Osca com un competidor real per la seva escasa infraestructura hotelera ... esperem que algú s'ho faci mirar per que avui ets adalt i demà ...

L’aeroport d’Osca-Prineus, a l’Aragó, comença a atreure un gran volum dels clients espanyols a l’hora de fer turisme de neu i es defineix com un dur competidor per a les estacions del país per a aquesta mena d’usuari. Així ho van manifestar dos dels principals responsables dels dominis esquiables. Les grans inversions que han fet tant el govern de l’Aragó com l’entitat Ibercaja han permès millorar les infraestructures de les estacions d’esquí situades a la zona d’Aramón.

El director general de Vallnord, Martí Rafel, explicava per exemple que “tot i que l’afectació no és molt gran ara per ara, no ho podem ignorar, especialment pel nostre segment de clients madrilenys, valencians i fins i tot catalans”. Rafel va assenyalar que estacions com la de Candanchú és força competitiva pel que fa als preus, mentre que la de Formigal ho és pel que fa a la qualitat. “A més, tenen una política força agressiva amb els grups escolars”, va afegir. En la mateixa línia, el director general de Grandvalira, José Blanco, va posar de relleu que el Pirineu català “és el que ha d’estar més amoïnat ara per ara”, ja que per primera vegada s’ha vist superat per l’aragonès. “Sens dubte haurem de ser més competitius, però la competència és molt benvinguda”, va afirmar.

Més infraestructures

Els responsables dels dominis del país consideren que l’aeroport és l’element clau, ja que molts clients procedents de zones com Galícia o Andalusia podrien decidir no venir fins al Principat. Però tots dos confien en l’efecte positiu que hauria de crear la futura infraestructura aeronàutica de Lleida. “L’aeroport d’Alguaire ens hauria de permetre tractar de tu a tu les estacions de l’Aragó”, va assenyalar Martí Rafel. L’homòleg de Grandvalira va informar que “Alguaire serà una porta oberta, que caldrà treballar molt bé”, ja que l’equipament d’Osca “pot ser perillós per a nosaltres a mitjà o llarg termini”. De forma més general, Blanco va destacar que “ens hauríem de plantejar, com a país, una inversió més gran en infraestructures, ens queda un llarg camí per recórrer”.

El que sembla clar és que a dia d’avui, Aramón no pot competir amb la infraestructura hotelera que té el Principat. A més, en aquest moment la veritable preocupació dels dominis és la forta davallada del turisme anglès, que podria fregar el 40 per cent. “En tot cas, l’aeroport d’Osca no ens pren clients de la Gran Bretanya, ja que Andorra és molt més coneguda”, va destacar Blanco.

Pyrenair ha registrat una xifra superior als 11.000 viatgers durant la temporada

La companyia aèria Pyrenair, que opera des de l’aeroport d’Osca-Pirineus, ha resgistrat més d’11.000 viatgers durant la temporada d’hivern i fins avui. L’increment en operacions respecte de la temporada anterior és del 29 per cent, i del 48 per cent si s’observa el nombre de passatgers. Actualment la mitjana se situa en els nou vols diaris. Les principals destinacions eren, segons els registres de la mateixa companyia, Candanchú, Astún, Panticosa i Cerler. Es tracta d’una de les inversions que s’han estat desenvolupant des del govern de l’Aragó amb el patrocini de l’entitat Ibercaja, per tal que la zona es converteixi en un dels centres més importants d’Espanya en el turisme d’hivern. L’objectiu seria arribar a captar el 27 per cent del mercat del veí del sud, un objectiu que enguany han estat a punt d’assolir.

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: