Objectiu Tarvisio: Copa del món - Supercombinada

Objectiu Tarvisio: Copa del món - Supercombinada
Per fi avui he pogut complir un d'aquells petits somnis que tenia com era veure en directe un descens de la Copa del Món, difícil de fer al Pirineu doncs ha tocat viatjar a Itàlia, als Alps Julians, a Tarvisio, a tocar d'Austria i Eslovènia, per viure en directe una super combinada que és el que hem vist avui amb la victòria de Maria Riesch, un descens demà i un super gegant el diumenge. I dilluns ja que estem aquí anirem a conèixer una d'aquelles estacions quasi mítiques del calendari de la Copa del Món: Kranjska Gora, que és aquí a tocar així que no puc deixar passar l'oportunitat d'esquiar a Eslovènia.

Lindsey Vonn i Maria Risech després de la cursaA Tarvisio aquest matí hem viscut un espectacle increïble, una Supercombinada que ha acabat amb la victòria aplastant de l'alemanya Maria Riesch seguida a 0,49 segons de la seva gran amiga l'americana Lindsey Kildow i seguides a més de dos segons de l'austriaca Kathrin Zettel. Per darrera la jove suïssa Rabea Grand que per 0,02 segons no ha pogut pujar al podi.

Amb aquesta victòria Riesch retalla lleugerament el seu desaventatge en vers la líder de la general de la Copa del Món, Vonn, a 159 punts tot i que ella mateixa com a especialista en proves tècniques destacava a la roda de premsa que veia difícl desbancar-la donat la sèrie de proves de velocitat que venen a continuació i que si no hi ha una sorpresa majúscula donaràn el títol a la simpàtica nordamericana.

L'eslàlom marca la pauta

Un cop més l'eslàlom ha marcat la diferència a la supercombinada, una baixada com gairebé sempre estratosfèrica de Riesch li ha servit per apuntar-se aquesta nova victòria, Riesch ha tret més d'un segon a Vonn a l'eslàlom que l'havia avantatgat en tot just 0,76 segons al descens. Aquesta prova sembla condemnada a un canvi de plantejament per part de la FIS per mirar de fer-la més atractiva i convertir-la en allò que definia als millors esquiadors temps enrera.

Gran festa a Tarvisio

Certament després d'haver viscut en directe la Copa del Món a la Molina ara es pot mirar amb ull més crític, per allò de les comparacions, al que es fa fora i en aquest cas només es pot dir, al menys de moment a falta dels plats forts, que a la Molina no nomes es va fer una gran feina com ja van dir les pròpies protagonistes sino que a hores d'ara pel que fa a públic no tenim res a envejar a algunes de les proves de l'actual circuit. Tot i això aquí la festa és quelcom que es viu més enllà de la pròpia cursa, el patrocinador principal de l'event, la regió Friulia - Venezia - Giulia ha convertit la prova en autèntic aparador al món de les seves bondats, amb concerts, degustacions gastronòmiques i un seguit d'actes complementaris per donar a conèixer aquesta preciosa regió dels Alps Julians.

Maria Riesch - GER
Maria Riesch - GER - Guanyadora

Lindsey Vonn - USA
Lindsey Vonn - USA - 2a

Kathrin Zettel - AUT
Kathrin Zettel - AUT - 3a

Anja Paerson - SWE
Anja Paerson - SWE - 5a

Chemmy Alcott - GBR
Chemmy Alcott - GBR - 12a

Julia Mancuso - USA
Julia Mancuso - USA - 19a

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    20/02/2009 18:53
    #1
    Bona feina nano! :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: