Un diumenge a Vall de Núria

Un diumenge a Vall de Núria
Després de diversos intents diumenge per fi vaig tornar a retre una visita a aquest petit refugi de pau, haig de dir que per mi el sol fet de pujar-hi en tren cremallera ja paga la pena el viatge tot i que no m'agraden els nous automotors i prefereixo els antics, nostàlgic que és un. Pel que fa a l'esquí cal dir que no hem d'esperar una gran estació, és petita però divertida, ideal per debutants, tot un encert per anar-hi amb la canalla.

Pista de debutants Eina Zona de debutants des de la Pala Bèstia

Les Creus La Pala Bèstia

Parlar de l'esquí a Núria és parlar de l'història dels esports de neu a Catalunya, juntament amb Ribes de Fresser formen un binomi inseparable de l'història de la neu a Catalunya. De fet cada any s'hi fan a Núria activitats relacionades amb els pioners de l'esquí. Amb 76 anys d'existència el tren cremallera de la Vall de Núria va marcar clarament un abans i un després. Però no es quedem nomes amb això, el santuari de Núria no nomes forma part de l'història de la neu, tambè és part implicada en l'història del nostre país quan al 1931 s'hi van reunir aquí destacadíssims polítics per sentar les bases del que va ser el primer Estatut d'Autonomía.

Muntanyes mítiquesMuntanyes mítiques

Rodejats de muntanyes mítiques de l'excursionisme català

Una petita esquiadora amb la L

Parlem de neu

Si parlem de neu hem de parlar de dos sectors ben diferenciats, d'una banda tenim l'àrea de debutants i el parc lúdic i de l'altre les pistes servides pel telecabina Coma del Clot i la cadira de la Pala. Les hi trobem de tots els nivells, des de la blava les Creus que dona la volta amb un suau pendent però no gaire ample, tot sigui dit, fins a negres com la Pala Bèstia o la Pala Boja que faran les delícies dels més agosserats. Entremig tres pistes vermelles algunes d'elles entre arbres i sempre dominades per les grans torres que volten el Santuari de la Mare de Déu de Núria, el seu llac i la seva estació d'esquí.

El telecabina Coma del Clot Telesquí Cabana dels Pastors

A Núria no s'hi ha d'anar buscant el que no hi ha per que la decepció pot ser tremenda però anar a buscar-hi tranquilitat i un estil familiar és un encert asegurat, com ja deiem es tracta d'una estació ideal per a nens amb una escola d'esquí molt interesant i especialitzada en aquests petits clients alhora exigents com agraïts.

Antics automotors del cremallera Ribes - Núria L'estació de Núria

Un dels nous automotors

Artículos relacionados:

  • El Jungfraubahn i Vall de Núria s'agermanen Publicado el 24/11/2011

5 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    09/03/2009 17:46
    #1
    Bon lloc David, m'alegro que hagis anat! A Vall de Núria val la pena anar a refugi al que s'accedeix amb el telecabina. No es car, i te bones vistes desde la terrassa. Desde Barcelona a l'estació dels Ferrocarrils, ara que la autovía la han ampliar una mica mès, en 1,45h t'hi plantes.

    He anat varies vegades a fer-me unes esquiades i llegir-me La Vanguardia, i no recordo que haguessin cues als remontes.

    Aixó si, com dius, es un lloc per fer-se la Pala Bèstia, fer unes esquiades d'un parell-tres hores i poc mès, per aixó es millor combinar-ho amb pendre algo al refugi. :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    11/03/2009 01:36
    #2
    Ah si??? dons hi han pistes que per a debutants res de res, segur que tu també hi vas flipar per molt que en sapigues cosa que dubto molt

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    11/03/2009 19:40
    #3
    Certament hi han dos pistes que no són per debutants, però no ens enganyem no és una estació per experts, pistes curtes i poc desnivell.

    Sincerament em sembla una estació per a debutants bastant més que per experts, cosa que no vol dir que sigui una mala estació.

    En quant al meu nivell d'esquí ... en fi, no calen comentaris.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    27/08/2009 12:06
    #4
    algú sap si el refugi está obert a l'estiu? en cas afirmatiu algú té el telèfon? o no cal reservar a l'estiu?
    moltes gràcies

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #5
    Fecha comentario:
    27/08/2009 14:02
    #5
    Doncs la veritat ... ni idea, aixó el millor és que ho miris a la seva web: www.valldenuria.cat

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: