Els esquiadors retallen les despeses

Els esquiadors retallen les despeses
Hi ha qui aprofitarà i dirà que la culpa és de la crisi, aquesta val per justificar-ho tot, però no ens enganyem senyors, la culpa és en molts casos dels preus abusius que cobren a la majoria de cafeteries i restaurants de les estacions, davant aquest argument hi haurà qui dirà que costa molts diners pujar les coses allà dalt, i jo els hi responc, i a Aústria els hi surt gratis? Per que una cervessa o un appfelstrudel costa el mateix a Mayrhofen que a dalt de tot de Hintertux? Són burros els austriacs i perden diners? O pel contrari miren pel client i a la llarga en guanyen encara més? I consti que de la qualitat d'uns i altres he preferit no parlar-ne... em guardo per mi la meva opinió.

Hi ha hagut molta neu, sí, i molta gent, també --de fet, s'espera que n'hi continuï havent fins al proper cap de setmana--, però el balanç del Nadal no és tan satisfactori com es podria esperar. Malgrat que les festes i les vacances inviten al consum, la despesa aquest any ha estat continguda, asseguren els hostalers del Pirineu. "No s'ha vist l'alegria d'altres vegades", admetia el propietari d'un conegut restaurant de Viella. La crisi, encara que esmorteïda per l'abundància de neu, està fent que molts esquiadors adoptin nous hàbits.

El primer i més estès: limitar els àpats fora de casa. Les estacions d'esquí han vist com es prodigaven els entrepans embolicats en paper de plata, preparats a casa, com a substituts de les consumicions fetes a les cafeteries de les pistes. "És complicat saber, quan encara falten uns dies per tancar la campanya de Nadal, si hem venut més cafès o més entrepans, però és probable que s'hagi notat la contenció", admetia Cristòfol Pérez, director comercial de Gran Pallars, el grup que gestiona les estacions de Portainé i Espot Esquí, al Pallars Sobirà.

De totes maneres, va matisar el directiu, "com que hi ha hagut diversos dies de nevades i fred, les cafeteries han estat molt plenes, perquè la gent hi busca refugi quan el temps empitjora", va afegir.

Els que han notat més els efectes de menjar a casa són els supermercats i les botigues d'alimentació. Alguns establiments de la Vall d'Aran van arribar, fins i tot, a tenir problemes de proveïment durant la setmana de Nadal. "Des del 22 de desembre, això ha sigut un no parar, amb unes cues llarguíssimes davant de les caixes", assegurava l'encarregat del supermercat Caprabo-Eroski de Viella. Un exemple: el 31 de desembre, aquesta gran superfície va despatxar gairebé unes 2.000 ampolles de vi i cava entre clients, que van optar per passar la nit de Cap d'Any a casa.

Cues per als forfets

També hi ha hagut llargues cues davant les taquilles de les estacions d'esquí, motivades, entre altres raons, per la tendència dels aficionats a reduir els dies d'estada al Pirineu. Alguns complexos han detectat que, com a conseqüència d'aquesta retallada, per Nadal s'han venut més forfets de dos dies i menys abonaments de cinc jornades. "La raó podria estar relacionada també amb el mal temps. La gent espera fins a l'últim moment, fins a assegurar-se que les condicions climatològiques seran bones, abans de treure's el forfet", va explicar Pérez.

Aquesta reducció en el temps d'estada la noten, des de fa un parell d'anys, els hotels, que han experimentat un descens de les pernoctacions. "En comptes d'arribar a destí, per exemple, divendres a la tarda, ara els turistes viatgen el dissabte a primera hora. Així s'estalvien una nit d'hotel", comentava Juan Antonio Serrano, de la Federació d'Hostaleria de Lleida.

Notícia extreta d'El Periòdic de Catalunya.

4 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    04/01/2009 15:43
    #1
    el que és indignant es que et cobrin de 2.50 a 3&#8364 ; per una canya.....
    Desde fa anys fem servir la millor nevera posible, la neu, 55 centims per uns voll damn ben fresketa....

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    04/01/2009 17:14
    #2
    Ja fa temps que els preus son molt alts , poques vegades gasto els calers aquests establiments prefereixo anar amb la motxilla una mica més plena.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    04/01/2009 21:01
    #3
    Jo sempre em porto el dinar de casa, amb la clavada que et foten per un forfait no em puc permetre gastarme 5 euros per un entrepà i 2 i pico per una beguda...

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    05/01/2009 15:09
    #4
    Jo entenc ke per una familia amb fills el tema àpets es un gasto enorme pero si t´ho pagues tu sol tampoc es tant. Jo molt sovint no dino i aprofito tot el dia esquiant a base de glucosa o atmetlles o algun aliment ric en carbohidrats de assimilació lenta. Despres porto un batut d´avena que es l´aliment mes nutritiu que existeix.
    Penso que lo dels bocates es una autèntica farsa , no alimenten gens , engreixen i no aporten els carbohidrats i les proteines neccesaries per la recuperació de les cel.lules musculars despres de la jornada de ski.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: