Una Molina gegant

Una Molina gegant
La Molina ha debutat amb nota a la Copa del Món. L'estrena a la Copa del Món s'ha saldat amb èxit esportiu, de públic, amb 10.000 espectadors que han abrigallat a les corredores, i elogis per a l'exigent traçat de l'estadi de competició. La finlandesa Tanja Poutiainen s'ha adjudicat la prova i s'ha fet amb el liderat de la general amb dos punts d'avantatge sobre Lindsey Vonn, que s’ha sortit del recorregut en la primera màniga com Carolina Ruiz i Leyre Morlans. Demà el liderat del mundial estarà de nou en joc en el slalom que tornarà a veure en acció a Poutiainen, Vonn i també a l'esquiadora catalana Mireia Clemente.

Niki Hosp i Manuela Moelgg a la roda de premsa

Espero que la Copa del Món torni a La Molina”, deia amb un somriure inesborrable la finlandesa Tanja Poutiainen, que avui ha fet bons els pronòstics i s'ha adjudicat el gegant de la Copa del Món Audi Fis de La Molina. El somriure de Poutiainen estava més que justificat ja que la victòria li ha valgut convertir-se en la nova líder de la Copa del Món desbancant, per només dos punts, a la nord-americana Lindsey Vonn, víctima il.lustre de l'exigent traçat de la pista Cerdanya Catalunya. La italiana Manuela Moelgg i l'austríaca Niki Hosp han acompanyat a Poutiainen en un podi històric, el primer de la Copa del Món als Pirineus. Per la seva banda, les corredores locals Carolina Ruiz i Leyre Morlans no han pogut concloure la primera màniga.

Aspecte de les grades Aspecte de les grades
Aspecte de l'animada grada

Emoció a la pista i molta calor al seu voltant amb un total de 10.000 persones que han abrigallat el debut de La Molina a la Copa del Món femenina. L'estrena s'ha saldat amb èxit esportiu, de públic i elogis per a l'estadi de competició Cerdanya Catalunya, que s'ha mostrat molt exigent (20 de les 64 corredores no han acabat el recorregut, una xifra més que considerable tractant-se d'un gegant) i del que totes les corredores han destacat les seves bones condicions. Entre les il.lustres víctimes de l'estadi apart de la ja esmentada Lindsey Vonn cal destacar les austriaques Kathrin Zettel, millor temps de la primera màniga, i Katy Hölzl o l'italiana Denise Karbon, la sueca Anja Pärson o la jove promesa alemana Viktoria Rebensburg.

La Molina corona una nova líder de la Copa del Món

La canviant meteorologia ha concedit avui una treva i ha lluït les seves millors gal.les per a aquest gegant que ha determinat una nova líder de la Copa del Món: Tanja Poutiainen, que afrontava la prova com líder de gegant i segona en la general. Poutiainen, que ha estat quarta en la primera baixada, ha cobert els dos recorreguts a la pista Cerdanya Catalunya en un temps global de dos minuts, 16 segons i 76 centèsimes, només dues menys que la italiana Manuela Moelgg, que ha estat segona. L'austríaca Niki Hosp ha acabat en tercera posició, a 65 centèsimes de la guanyadora, en una prova en la qual no ha pogut acabar la nord-americana Lindsey Vonn, víctima il.lustre de l'exigent traçat. Vonn s’ha sortit del recorregut en la primera màniga i l’errada li ha costat també cedir el liderat en el Mundial en favor de Poutiainen per l'estret marge de dos punts.

Tanja Poutiainen en acció Tanja Poutiainen en acció
Tanja Poutiainen en acció

Poutiainen: “M'agradaria tornar a competir a La Molina

Poutiainen no oblidarà la cita de La Molina: Feia dos anys que no guanyava un gegant, s'ha col.locat al capdavant de la classificació i demà té l'oportunitat d'ampliar avantatge en el slalom: “Aquesta victòria m'ha donat molta confiança i demà espero poder guanyar. No obstant això, no penso en el liderat del mundial perquè Lindsey (Vonn) competeix en quatre disciplines i té més oportunitats de puntuar”.

La finlandesa ha elogiat l'exigència de l'estadi Supermolina: “Això és la Copa del Món i la pista ha de ser difícil, dura. Les condicions han estat molt bones, la pista estava molt ben preparada. És una pista amb molt desnivell, enèrgica. Cal tenir molta tècnica per a baixar sense cometre errors. Estic molt sorpresa perquè de vegades quan penses en Espanya et vénen al cap la platja i el sol i hi ha molt més que això. M'agradaria molt tornar a competir en La Molina”. “Cal felicitar a l'organització perquè la pista estava en molt bones condicions i hi havia molt públic”, assegurava la segona classificada, la italiana Manuela Moelgg.

Lindsey Vonn: “Cal aprendre dels errors

La nord-americana Lindsey Vonn, última guanyadora de la Copa del Món i que s’ha sortit en la primera màniga, no podia amagar la seva decepció: "Volia fer-ho bé aquí. Però hi ha dies que passen aquestes coses i el que cal fer és seguir entrenant i aprendre dels errors", ha explicat l'esquiadora de Minnesota. Vonn, vencedora en l'últim eslalom celebrat a Levi, competirà demà en aquesta disciplina, on tornarà a estar en joc el liderat ja que coincidirà a la pista amb Poutiainen. Vonn ha valorat positivament l'organització de les proves de La Molina i ha assegurat que "està molt bé organitzat i tot està molt bé”.

Carolina Ruiz: “Tant de bo cada dia pogués córrer a casa, és fantàstic!

Carolina Ruiz ha acabat el dia amb sensacions contradictòries: trista perquè aspirava a classificar-se entre les 30 millors i disputar la segona màniga i alhora emocionada pel suport de les 10.000 persones que han seguit la cursa. “L'ambient ha estat genial. No tenim l'oportunitat de competir a casa cada dia i la veritat és que és fantàstic. Tant de bo pogués fer-ho cada dia! L'organització es mereix un excel.lent en majúscules”, ha dit la granadina que a la meitat del mur s’ha quedat una mica enrrera i dues portes més abaix s’ha sortit del recorregut a la primera màniga.

Carolina Ruiz i qui us escriu

Per la seva banda, Leyre Morlans, que debuta aquesta temporada amb calendari de Copa del Món i té com objectiu anar agafant experiència, s’ha sortit en el primer tram del recorregut: “Havia de sortir al màxim i arriscar perquè a mi ara mateix no em val córrer només per a acabar”, deia decepcionada però també molt satisfeta per l'ambient. “Ha estat impressionant. No hi havia una porta en la qual la gent no animés”. L'aragonesa ens comentava abans de la cursa que l'afrontava amb molta il.lusió.

Demà, slalom amb el liderat en joc i la catalana Mireia Clemente en acció

Mireia Clemente aquest matíLa Copa del Món continuarà demà al matí amb el slalom en el qual hi haurà en joc el liderat de la Copa del Món. Després de la prova d'avui, només dos punts separen a la finlandesa Poutiainen i la nord-americana Lindsey Vonn. Demà també entrarà en acció la catalana Mireia Clemente, especialista en aquesta disciplina tècnica i que, curiosament, va començar a esquiar a La Molina. “Sortiré a donar-ho tot perquè no tinc gens a perdre i sí molt a guanyar, a més m'encanta aquesta pista”, ha assegurat la catalana.

A l'eslàlom de demà la catalana sortirà a la darrera posició de la primera màniga, just després de l'andorrana Mimi Gutiérrez que aquesta setmana ha estat entrenant a Vallnord i Grandvalira. El sorteig dut a terme aquesta tarda a Alp ha determinat que la primera en sortir a les 9:30 serà la sueca Maria Pietilae-Holmner, les favorites Tanja Poutiainen, Niki Hosp i Lindsey Vonn sortiran a la cinquena, setena i novena posició respectivament.

Classificació del gegant de la Copa del Món Audi Fis La Molina:
1. Tanja Poutiainen (FIN) 2:16.76
.2. Manuela Moelgg (ITA) 2:16.78
.3. Nicole Hosp (AUT) 2:17.41
.4. Elisabeth Goergl (AUT) 2:18.18
.5. Michaela Kirchgasser (AUT) 2:18.20
.6. Lara Gut (SUI) 2:18.32
.7. Maria Pietilae-Holmner (SWE) 2:18.40
.8. Tessa Worley (FRA) 2:18.49
.9. Tina Maze (SLO) 2:18.50
10. Maria Riesch (GER) 2:18.53

Clasificació general de la Copa del Món (després de 7 proves)
1. Tanja Poutiainen (FIN) 360 pts
2. Lindsey Vonn-Kildow (USA) 358
3. Maria Pietilae-Holmner (SWE) 232
4. Maria Riesch (GER) 228
5. Nicole Hosp (AUT) 214
6. Andrea Fischbacher (AUT) 207
7. Kathrin Zettel (AUT) 190
8. Nadia Fanchini (ITA) 180
9. Sarka Zahrobska (CZE) 164
10. Elisabeth Görgl (AUT) 155

Clasificació de la Copa del Món de gegant (després de tres proves):
1. Tanja Poutiainen (FIN) 260 pts
2. Kathrin Zettel (AUT) 145
3. Tessa Worley (FRA) 132
4. Elisabeth Görgl (AUT) 121
5. Maria Pietilae-Holmner (SWE) 116

Manuela Mölgg
La esquiadora del Süd-Tirol Manuela Mölgg

Kathrin Zettel
L'austriaca Kathrin Zettel

Maria Pietilae-Holmner
La sueca Maria Pietilae-Holmner

Ingrid Jacquemod
La francesa Ingrid Jacquemod

Niki Hosp
L'austriaca Niki Hosp

Anja Paerson
La sueca Anja Paerson

Lara Gut
La suïssa Lara Gut

6 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    13/12/2008 20:20
    #1
    Excelent treball :oh!: :oh!:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    13/12/2008 22:00
    #2
    Gran treball David :+:

    He estat allà amb la invitació del Temps de neu, genial, un dia per recordar. Esquiant i descobrint tota l'estació en un dia magnífic, primer cop per mí a La Molina (sí sí) i disfrutant amb l'ambient a la grada.

    Dia rodó :)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    14/12/2008 15:42
    #3
    molt bon reportatge. Molt ben redactat i il·lustrat. Felicitats sinceres.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    14/12/2008 17:30
    #4
    Grande reportaje,
    espero con mucha ganas tambien las fotos de lo slalom. ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    15/12/2008 10:11
    #5
    Molt bon reportatge! la veritat es que pels que vam star allà se'ns van posar els pèls de punta!!!

    Aquestes dones impresionen!

    :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #6
    Fecha comentario:
    15/12/2008 19:56
    #6
    :+: :+: :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: