Per fi ha arribat el gran dia

Per fi ha arribat el gran dia
La Copa del Món per fi és aquí, un somni fet realitat i plé d'il.lusions després de més de dos anys de feina. Aquesta mateixa tarda s'ha acabat de montar tota l'infraestructura per a les dues proves que s'hi disputaran aquest cap de setmana, un eslàlom gegant dissabte i un eslàlom el diumenge. Aquesta prova acabarà de posar al mapa de la neu a una estació pionera a l'estat.

Més de dos anys de feina, un total de 100 periodistes acreditats, 200 voluntaris (molts dels quals ja fa dies que treballen nit i dia per acondicionar l’estadi de competició Supermolina), 100 corredores procedents de 18 païssos, una zona village amb 36 carpes, una tribuna per a públic amb capacitat per a 1.000 persones, una audiència potencial 40 milions d’espectadors i tres cadenes de televisió amb els drets d’emissió: l’alemanya ARD, l’austríaca ORF i Televisió de Catalunya. Aquest cap de setmana, amb motiu de la primera visita de la Copa del Món Femenina als Pirineus, TV3 debuta en una retransmisió d’una competició d’esquí alpí. El seu dispositiu implica el desplaçament a La Molina d’un total de 55 persones. Aquestes són algunes de les xifres que mou la Copa del Món femenina d’Esquí Alpí Audi FIS La Molina que tindrà lloc aquest cap de setmana a l’estadi de competició Supermolina. Les competicions seran un gegant que tindrà lloc dissabte i un slàlom que es disputarà diumenge.

Ampli dispositiu per a la posta a punt de l’Estadi Supermolina

L’activitat no s’atura aquests dies a l’Estadi Supermolina. Dimecres un grup de treball amb gent d’explotació de l’estació i voluntaris hi feien feina fins a les dues de la matinada i dijous al matí a primera hora ja hi tornaven a ser tots: més de quaranta persones entre personal de l’estació, membres del cos de muntanya i voluntaris. I tot plegat maniobrant amb dos helicòpters, dues màquines trepitja-neu, quatre motos de neu i grues per a desplaçar materials.

Preparatius a l'estadi

Al llarg del dia es van fer tasques de seguretat a pista, es va acabar de construïr la grada, es van habilitar tots els espais delimitats a l’arribada per premsa i equips i també es van posicionar a les seves respectives torres les 13 càmares de TV3 que perfilen tota la pista de competició i el seu 53% de desnivell. Tanmateix, es van descarregar amb helicòpter els leds de l’espectacular videowall que estarà situat a meta i a través del qual tot el públic assistent podrà seguir la cursa sense perdre’s cap detall.

55 persones i 13 càmares per a inmortalitzar la competició

El mes d’octubre de 2007 un equip de Televisió de Catalunya amb el realitzador Oscar Lago al capdavant feia una primera localització a l’estadi Supermolina. Des de llavors s’ha estat planificant un dispositiu “molt complicat per a nosaltres, potser més i tot que el de la F-1 per l’entorn”, expliquen des de producció de TV3. L’entorn és la muntanya, imprevisible com sempre, que moltes vegades no té miraments “i ens ha obligat a treballar en unes condicions molt dures”. Per a poder fer la retransmisió s’ha instal.lat un cablejat de fibra òptica i tot el material ha necessitat d’unes fundes especials per a protegir-lo. En total s’instal.laran 13 càmares i es comptarà amb dues càmares inhalàmbriques, una grua telescòpica, una grua de 8 metres que estarà a la meta, una pole-cam (grua petita) i una càmara súper slow motion. Al mur, un dels punts més espectaculars i tècnics del traçat, “hi situarem una càmara autònoma sense trípode, més àgil per poder seguir millor a les esquiadores”, explica Oscar Lago que juntament amb d’altres membres de l’equip s’han assessorat a través de la FIS pel que fa a la posició de les càmares a pistes i que van viatjar a les proves de la Copa del Món d’Alta Badia (Itàlia) i Söelden (Austria).

Esquiadores espanyoles que hi competiran

Primers entrenaments a la pista Roc Blanc

Molt a prop de la frenètica activitat que es vivia a l’estadi Supermolina, a la pista Roc Blanc van tenir lloc dijous els primers entrenaments entre les 8:00 i les 13:00 hores. Els primers equips en exercitar-se van ser Estats Units, Suècia, Eslovenia, República Txeca, Sèrbia i Espanya, amb quatre representants: Carolina Ruiz, Leyre Morlans, Mireia Clemente i Andrea Jardí, la jove esquiadora catalana que es recupera d’una lesió i que avui decidirà la seva participació o no al gegant de dissabte. “En els primers entrenaments les sensacions van ser molt bones, però acabarem de decidir avui després dels entrenaments”.

També s’ha mostrat molt satisfeta Carolina Ruiz, especialista en les disciplines de velocitat (descens i supergegant) que competirà en el gegant. “Dijous va fer molt fred però la neu estava molt i molt bona” va explicar l’esquiadora nascuda a Xile.

Avui, primer contacte amb l’estadi Supermolina

Avui a partir de les 9:30 hores les esquiadores han tingut la seva primera presa de contacte amb l’estadi Supermolina. De 9:30 a les 10.15 hores hi ha hagut esquí lliure a l’estadi de competició (sense marcar). Abans hi ha hagut els entrenaments de gegant, programats a la pista Roc Blanc entre les 8 i les 9:30 hores i a les 13:30 hores ha estat el torn dels entrenaments d'eslàlom.

Mireia Clemente ho donarà tot

La corredora d'Atomic "Anirà a sac" a l'estadi que millor coneix, tot i que el sorteig de dorsals probablement no afavorirà gaire a la catalana. Aquesta serà la seva segona presència a la Copa del Món després de la prova disputada a Sierra Nevada al febrer de 2007.

Mireia Clemente

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: