Atenció al risc d'allaus

Atenció al risc d'allaus
El risc d'allaus a Andorra arriba al nivell quatre sobre cinc. El pas d'un esquiador pot ser suficient per desencadenar allaus de neu fresca, a més a més el vent dels darrers dies ha produit acumulacions de neu que han format moltes cornises i plaques. Per tant cal recordar que s'ha de tenir molta atenció a l'esquí fora pistes.

El risc d'allaus a les muntanyes d'Andorra s'ha situat a nivell quatre (fort) segons el darrer comunicat de l'Àrea de Transports i Energia. Amb les nevades i els vents d'aquests darrers dies, el mantell de neu ha augmentat considerablement en alguns indrets. S'han format nombroses plaques i cornises a tota la muntanya i en totes les orientacions. La previsió per dijous i divendres és de vents disminuint d'intensitat. Pel que fa a dijous, la direcció del vent serà variable en alçada, i per divendres, serà dominant del nord. Les temperatures tendeixen a pujar lleugerament. La jornada d'aquest dijous s'espera assolellada i el divendres cobert al matí i aclarint-se per la tarda.

El comunicat informa que no es preveu cap precipitació durant aquests dos dies. Igualment, es poden produir allaus espontànies de neu nova. Per tant, no es descarta el risc d'accidents, ja que una feble sobrecàrrega, com el pas d'un esquiador, pot ser suficient per desencadenar una allau de placa. A més, durant la jornada d'aquest dijous, amb l'augment de les temperatures i el retorn previst de clarianes, la humidificació de la superfície del mantell nival pot provocar allaus espontànies en pendents suficientment pronunciades. Per tant, la tendència és que es mantingui el nivell quatre. Des de l'executiu, s'ha explicat que aquesta estimació no és aplicable a les pistes d'esquí obertes al públic i senyalitzades.

Notícia extreta de Directe.cat!.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: